^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17 December 2011

Home » , , » *Janin yg berumur 15minggu hidup didunia *

*Janin yg berumur 15minggu hidup didunia *Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….


Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.


 Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?

Ya ALLAH, betapa besarnya kuasaMu boleh memberi peluang kepada janin ini terus membesar sehingga menjadi bayi.

Bagaimana pula dengan orang2 diluar sana yang sanggup membuang bayi x berdosa sedangkan ia sudah cukup sifat dan sempurna. Semoga mereka cepat2 sedar.


k, sekian


3 comments

December 17, 2011 at 9:23 AM

Subhanallah..
Sungguh besar kuasaNya..

December 17, 2011 at 10:37 AM

Subhanallah..
Allahu akbar..
terkejut sangat tengok gambar2 tuh semua.. besarnya kuasa Tuhan..

December 17, 2011 at 1:01 PM

subhanallah...

Post a Comment