^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.12.11

Home » , , » *Jejak Upin & Ipin di Muzium Negara*

*Jejak Upin & Ipin di Muzium Negara*

 salam,

okeh, ni nak cerita pasal kami jumpa tok dalang di muzium negara.....
actually nak cerita pasal birthday celebration my lil Aisha dulu last Saturday.....
tapi pic lambat load la pulak kat pc nieh.....
so, aku up dulu n3 pasal aktiviti hari Ahad kami dulu la yerk.....

jom layan gambar.....

 aku di entrance.....
dipaksa oleh hubby berdiri di tengah panas sambil dokong Aisha yang sedang tidur.....
berat wokeh nak dara aku sorang nieh sekarang.... huhu


 pada masa yang sama, ada juga pameran lain iaitu Pameran Tetap standard muzium dan juga pameran kapal karam.....


 pintu masuk yang sentiasa penuh dengan orang.....
time buka dari jam 9.00 pg n tutup jam 5.00 ptg.....
berdiri kat sini kena senyum tau coz upin nak snap pic korang (nampak x dalam pic tu upin tengah pegang camera... haha)


 owh, ini dua orang budak yang jaga kaunter.....
sangat peramah, nak jugak enterprem n hubby layankan ajer..... hehe


 hah, kat sini tersangatlah ramai orang yang berhenti ambil gambar coz ada patung watak2 dalam cerita upin ipin tu.....
macam kat bawah nie.....


 ini adalah kepala maskot Upin..... kat sebelah nye (belakang Aisha) kepala maskot Ipin plak.....
erm..... Aisha nak tolong cuci idung Upin agaknyer yerk..... hehe


 ini plak bahagian pembikinan cerita kedua keluaran Les' Copaque iaitu Pada Zaman Dahulu.....
terkejut gajah tu aku buat flying kiss kat dia... haha


 ini pulak section pameran step dalam pembikinan cerita Upin Ipin.....


 erm, aku rasa macam salah susun gambar lah coz ini adalah tempat pertama kalu korang masuk dalam pameran nieh..... haha lantak, janji ada ye dak?.....


 ha, lepas tu kami masuk rumah Opah kejap.....
x boleh lama kat sini coz my lil Aisha nak jalan terus jerk ke depan, lagipon ramai sangat orang dalam rumah Opah ni.....


 habis melawat rumah Opah, kami jejak Upin Ipin dalam zaman millenium plak.....
time ni Aisha kat belakang tengok orang main game upin.....


 last sebelum keluar ada section koleksi gambar2 aktiviti yang dorang lakukan.....


 hoho, time ni my lil Aisha dah nampak boring coz penat berjalan sakan kat dalam tadi.....


 then..... selesai.....


 ini adalah apa yang kami dapat masa bayar tiket masuk yang berharga RM12.00 seorang dewasa n RM6.00 seorang kanak2.....
my lil Aisha free yerk.....


 ini pulak kena beli yerk..... RM4.00 (Aisha yang pilih)
aku offer bende lain tapi dia x nak..... Alhamdulillah, selamat duit aku..... hehe


 ini pulak 3D puzzle yang dapat free masa daftar.....


 dan ini pula adalah pas masuk..... actually sebelah belakang tu ada boleh tulis maklumat peribadi untuk dapatkan cabutan bertuah..... tapi aku dah sampai rumah baru perasan.....
so, sesiapa nak try boleh lah yerk, kut2 lah ada rezeki di situ.....


 ini pula kira peta pameran..... teringat lak macam masuk Ikea, ada peta gini jugak kan..... hehe


 ini pula pic tambahan my lil Aisha yang cuba nak buat 3D puzzle di malam harinya.....

 maka dengan itu, selesailah jejak upin ipin kami di muzium negara last Sunday.....
lepas tu kami ke mana.....





 ada kengkawan dapat teka tempat nieh?
 hehe

lain kali cerita.....

k, sekian


4 comments

December 28, 2011 at 1:41 PM

SUKATGKUPIN IPIN..
N LATEST TENTUNYA BOBOI BOY!

December 28, 2011 at 3:10 PM

bestnye.. anak2 mesti suka kan~

December 28, 2011 at 4:16 PM

ala sure aisha enjoy kan..teringin gak nak pegi mesti danish suker...kesampaian ke idak ermm entah lerr..

December 28, 2011 at 4:43 PM

nampak enjoy di sana ya masz. ..:)

Post a Comment