^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.12.11

Home » , , » *Hari Terbuka Taska & Tadika Temanku*

*Hari Terbuka Taska & Tadika Temanku*

 salam,

akhirnya hari ni aku dapat update cerita pasal last Sunday.....
Hari Terbuka Taska & Tadika Temanku.....

my lil Aisha yang dari hari Sabtu demam still bangun awal.....
semangat betul dia sekarang.....
setiap pagi bangun tidur yang disebutnya adalah "Mama, nak tskool....."
Alhamdulillah..... moga Aisha terus rajin bangun pagi nak ke school yerk sayang.....

lepas kami siap2, aku sempat kukus kuih pau buat bekal kut2 la Aisha nak makan.....
siap bekal coklat, air tigen ngan air badak masuk dalam botol air.....
maklumla Aisha demam kan, so kena stanby air badak wat sejuk badan.....

kami sampai ke taska jam 9.30 pagi, ingat kami dah lambat coz ikut aturcara 9.30 pg tu dah ucapan pengushaa taska.....
rupa2nya acara belum bermula lagi.....

agak ramai juga ibu bapa yang datang.....
kawasan pon x besar sangat, so nampak pack la taska tu dengan ibu bapa kanak2 sume kan.....
rasanya ramai ibu bapa yang bekerja JKR coz taska ni pon asalnya dibuka untuk kakitangan JKR.....
aku hanya menumpang jerk.....
x per kan, janji ada ilmu yang boleh Aisha peroleh dari sini.....

so,
acara bermula dengan ucapan aluan pengusaha taska En. Husin (erm betul ke ejaan ni) hehe.....
lepas tu ada persembahan dari kanak2 6 thn dan playschool.....

 cikgu2 sedang menyusun atur kanak2 sebelum persembahan.....
2 bulan ni dorang training tiap2 hari.....


 macam2 pesen muka dorang nieh..... hehe

dorang nyanyi 1 lagu, aku lupa lagu apa.....
lepas tu dorang buat tarian 'chicken dance'.....
tergelak2 aku tengok dorang menari.....
tergelek2 punggung dorang.....
hehe cumel jerk.....

sampaikan Aisha yang dok sebelah aku pon dah sibuk goyang2 tangan nak menari.....
hehe


 my lil Aisha yang sedikit emo pagi tu.....
coz x berapa sihat.....


 ha, ni masa kanak2 buat tarian 'chicken dance'.....
tetiba Aisha jadi segar n siap nak naik atas kerusi nak menari.....


 ni pulak persembahan lagu nasyid.....
lagu nama nabi.....
sweet jerk dorang pakai cenggini.....
nyanyi pon dengan penuh semangat.....
hehe

kami dihiburkan dengan nanyian dan tarian kanak2 sambil diselangseli dengan penerangan dan taklimat oleh pengusaha taska berkaitan peraturan taska untuk tahun 2012.....


 my lil Aisha sibuk tengok kertas peraturan yang diedarkan.....


 erm, aku rasa aku ambik pic pengusaha taska, En Husin, bebab tu la my lil Aisha blurr dalam pic nie.....
hehe padahal snap gn HP jerk, tu yang blurr


 ini adalah jadual bayaran yang perlu disediakan oleh kami ibu bapa untuk menghantar anak2 ke Taska & Tadika Temanku bagi tahun 2012.....

ada sedikit perbincangan dilakukan untuk mendapat pandangan dari ibu bapa.....
sambil3 tu kami dibenarkan makan2.....
ada mee kari, beehoon goreng, kek pisang, keropok, sweets, kokokranch, air anggur n air teh.....

majlis berakhir lebih kurang 12 tgh jugak.....
n lepas tu kami ke Tesco Selayang untuk membeli barangan keperluan.....
nanti2 update cerita penuh yerk.....

k, sekian

p/s: erm, pada ibu bapa atau anak2 yg ada pic dorang dalam ni, aku minta maaf yerk coz publish pic ni terdahulu..... harap diberi kebenaran lah yerk..... tq


13 comments

December 21, 2011 at 8:06 AM

meriah :)

December 21, 2011 at 8:49 AM

lama dah tak joget chicken dnce

December 21, 2011 at 9:21 AM

mesti comel jer kan budak2 ni menari.. :)

December 21, 2011 at 9:26 AM

sernok tgk gelagat2 kanak2 kan..hehe..;)

December 21, 2011 at 9:43 AM

bleh thn gak yuran nyer ye

December 21, 2011 at 12:07 PM

@eB ezrin meriah tgok bebudak menari.. hehe

December 21, 2011 at 12:08 PM

@Lelaki Ini ha, nnti jumpa leh kita menari sesama.. haha

December 21, 2011 at 12:08 PM

@LiLy @ MumMyQiStInA mmg cumel, kami mak bapak memasing ketawa jerk tgok anak2 dorang menari

December 21, 2011 at 12:09 PM

@Nens Collection mmg seronok neni... blh ilang stress

December 21, 2011 at 12:10 PM

@KhaiRin hehe ok la tu, untuk anak2 kan.....

December 21, 2011 at 1:48 PM

usu 1st time blaja chicken dance kat UM...

December 21, 2011 at 2:13 PM

hehehe.. comel2 budak2 yang buat persembahan tuh.. memang respek habes pada cikgu2 sekolah tadika nih.. sebab dorang boleh ajar kanak2 menyanyi.. mesti cikgu2 tadika nih penuh ngan kesabaran kan~

December 22, 2011 at 12:51 PM

best dpt tgk budak2 buat persembahan. nak tergelak pun ada mcm baru2 anak lia pun buat persembahan tak larat nak gelak kami ni.. heheee

Post a Comment