^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

09 December 2011

Home » , , , , » *Baling Batu Dalam Pasu*

*Baling Batu Dalam Pasu*

 salam,

erm.....
"Baling Batu Dalam Pasu"

apa tu?
tajuk lagu? drama? filem? novel?
permainan rakyat? tradisional?
peribahasa dahulu? rangkap pantun? kata puisi?
nama resepi?..... jauh sekali.....

 agak2 apa yerk.....
hehe

inilah aktiviti my lil Aisha masa aku outstation ke Kota Bharu, Kelantan last weekend.....

so ini adalah cerita ke 3rd.....
jom layan pic my lil Aisha yang sibuk dengan aktivit Baling Batu Dalam Pasu.....
sementara tunggu mama abiskan sesi taklimat kat dalam dewan.....





 amaran!!!!!
 inilah satu2 nya pic my lil Aisha yang pandang kamera.....
yang lain, huhu..... harapan


 tempat aktiviti dilakukan adalah di sebelah dewan xxx (aku lupa nama dia) di Kraftangan Malaysia Cawangan Kelantan


 ambil 1 batu, masuk dalam pasu.....


 eh! ini bukan pasu..... patut arr x muat nak masukkan batu nieh.....


 cari pasu, masukkan 1 batu.....


 ambil banyak2 batu.....


 masukkan dalam pasu.....

itulah aktiviti Aisha bila aku kuar dari dalam dewan lepas 20 minit bagi taklimat.....
risau jugak tinggal dia kat luar sorang2.....
tapi seb baik ada 2 orang pekerja caterer yang tengah tunggu untuk serve kami minum pagi.....
boleh lah aku harapkan dorang untuk tengok2 kan my lil Aisha kan.....

nak tahu aktiviti aku dalam dewan, jom terjah sini... tapi diingatkan yang pic aku tiada dalam gambar coz aku yg snap pic tu sume.. huhu
mood : sedey.....


last but not least
 my lil Aisha yang sibuk nak naik sampan depan pintu opis cawangan.....
"tak nak lah sayang..... tergolek karang sampan tu..."
k, sekian

esok hubby akan outstation ke JB coz ada Promosi Kraf Malaysia di Plaza Angsana.
seminggu jgk la dia kat sana nak memantau persediaan logistik sebelum promosi berjalan.
huhu nak ikut.....


9 comments

December 9, 2011 at 1:23 PM

apsal x ikut plak... ikut je la blik kg

December 9, 2011 at 2:05 PM

hehehehe.. masukkan batu dalam pasu yer..notti nyer.. hehehehe

December 9, 2011 at 2:16 PM

alahai comelnyer, dier suker dgr bunyik batu tuh berlaga kot eh? :)

December 9, 2011 at 2:32 PM

alah cumei je aisha posing2 macam tuuu :)

hurmm penuh lahh pasuu ngan batu akhirnye :)

December 9, 2011 at 2:37 PM

tiba2 teringat cite burung gagak dgn sebotol pasu yg berisi air..kak masz ingat tak??? tak pe mai tolong citekan...burung tue x dpt minum air coz muncung pasu tu kecil lalu dimasukkan beberape batu dan kemudian air dlm pasu 2 naik, baru lah dpt burung gagak tue minum...

December 9, 2011 at 3:12 PM

hehe...apa yang suka sangat dengan pasu dan batu tu ya aisha...

comel dia...

salam kenal dik. TQ tinggal jejak di blog akak ya.

December 9, 2011 at 5:43 PM

@Siti Norhafizah nak ikut tapi keje maahhh

December 9, 2011 at 6:25 PM

@|| NaFiRaa || seb baik x pecah pasu tu... huhu

December 9, 2011 at 6:26 PM

@eB ezrin iyer la kut kak eB...

Post a Comment