^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30 November 2012

*Deko Deko TerataKami ~ satu Zebra dah mati*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


huhu, sedey..... ingat lagi x entry pasal balkoni TerataKami yang berseri bulan lepas..... sekarang dah x berapa nak berseri lagi dah..... semalam balik keje awal sikit sampai rumah..... biasa pukul 7 ke 8 malam baru sampai..... tapi semalam Hubby habis keje awal so sampai dalam pukul 6 lebih gitu kan..... sempatlah Aisha tengok Upin Ipin TV9 dia tu..... so, dah sampai rumah, bawak masuk barang semua..... naik atas, masuk bilik..... buka lah ape2 yang patut..... eh, bukan bukak baju tau..... bukak tingkap biar sistem pengudaraan berfungsi dengan baik..... memang tiap2 hari pon aku buat gitu..... then dah bukak tingkap tu terperasan lah ada bende coklat dalam pasu.....

innalillah, satu pokok Zebra dah mati..... huhu..... terus aku keluar pi balkoni nak tengok ape yang berlaku..... terus snap2 jugak sebelum kena buang pokok tu kan..... alahai, baru jerk ujung minggu ni (esok) nak pi beli baja untuk pokok2 kesayangan kami tu..... dah mati satu.....



owh Zebra.....

daripada 4 pasu, sekarang dah tinggal 3 pasu..... hurm, terfikir2 n tercari2 jugak kenapa n bagaimana pokok ni mati..... sebelum ni memang tengok dah lain macam dah pokok ni, x berapa nak segar macam yang lain2..... ingatkan x cukup air, sebab tiap kali siram air dia akan ok semula..... tapi dah 2 minggu jugak lah x siram, maklum lah asik ujan jerk tiap2 hari kan..... so idokler teman menyiramnya.....

nyonya kedai tu pesan kalu nak siram, 2 hari sekali jerk atau bila tengok tanah dah kering, boleh la siram..... kalu terlebih air nanti pokok boleh mati..... adakah kerana faktor terlebih air hujan pokok ni mati..... hurm, belum habis kaji lagi.....

aku pon tengok2 lah pokok zebra yang lain tu, takut akan dapat nasib yang sama.....

owh!!!!! tidak!!!!!



tanda2 macam mereka juga akan ikut jejak zebra yang dah mati itu.....

daun pokok dah x kaler hijau dah..... n yang paling aku takut adalah..... banyak semut yang hurung kat batang n daun pokok tu..... semut kaler hitam but aku x tau ape nama n jenis semut ni..... huhu dari bawah sampai ke atas semut ada kat pokok tu..... manis ker pokok nie..... ke ada sebab lain..... ada sesiapa x yang tau kenapa?.....



semut penuh bawah salah satu daun.....

 aku nak pegang pon rasa geli..... sebab banyak sangat..... euwww..... x kan nak sembur ngan ridsect ke, bygon ke kan..... hurm..... so untuk sementara sampai esok ni harap2 pokok2 zebra ku itu bertahan sementara kami nak dapatkan baja pokok n racun serangga kat kedai..... moga2 lepas ni kami dapat atasi masalah ni.....

mujur pokok Lavendar kami berkembang dengan jayanya..... bunga x henti2..... tapi sebelum balik kampung yang cuti kapit ritu aku dah trim pokok ni..... sampai gondol sume aku kerjakan,,,,, tapi dah ada tunas baru muncul..... alhamdulillah, cuma kaler daun tu x berapa nak memberangsangkan.... maklumlah dah hampir 2 bulan dok ngan kami, sekali pon x pernah kami bagi makan baja lagik.....



 tunas pokok bunga lavendar dah muncul.....


see, banyak tunas baru muncul..... dan bunga memang sentiasa jerk ada..... aku ada jugak cucuk batang pokok lavendar ni kat luar pagar, konon2 nak biar dia tumbuh kat luar rumah, tapi macam x nak menjadi jerk..... ye lah, tanah kat luar tu dah bercampur memacam bahan dah..... dengan pasir, batu, simen, ta** kucing, ken**** kucing dan lain2 bahan yang x menyuburkan tanah..... erm x per lah, nanti2 bila pokok lavender yang dalam pasu tu dah berkembang lagi, aku buat lah port baru kat luar pagar ala2 kebun kecik gitu kan..... ngeh ngeh ngeh

harap2 angan2 aku ni menjadi kenyataan suatu hari nanti..... tapi tindakan segera yang wajib aku n Hubby buat sekarang adalah : ESOK PI NURSERY POKOK CARI BAJA POKOK N RACUN SERANGGA..... moga dipermudahkan..... ameen

k, sekian

GIVEAWAY 'jangan perah otak'

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin



as salam, 
 
 


 so, aku ikut pesanan puan penganjur.....
x payah taip panjang..... cuma nak tag.....


meh join sesama.....
boleh KLIK BANNER atau KLIK SINI untuk join

k, sekian


*alhamdulillah, dapat hadiah dari Sarawak*

8 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


semalam tengahari pi ke Pejabat Pos untuk urusan pos laju barang customer.....
balik opis, buat keje macam biasa..... tetiba dak Ana bagi aku bungkusan pos laju pulak.....
tengok2 alamat pengirim..... wah!!! dari Kuching, Sarawak.....

dalam kepala memang xder orang lain dah selain dari Kak Bui.....
alhamdulillah, barang dah sampai dah kak.....


isi dalam bungkusan pos laju.....

ini adalah hadiah dari Kak Bui sebab aku menang Hadiah Misteri kat segmen yang beliau anjurkan.....



ada frame gambar yang comel, ada keychain sarawak pink yang kiut dan ada kad 'Love Bui' yang sweet.....
 
alhamdulillah, hadiah telah selamat sampai walau terpaksa merentasi lautan luas.....
hehe


see, dah siap letak gambar dah.....


comel x kami?..... lagi comel bila gambar tu dipegang oleh bear yang comel tu kan.....
hikhikhik
terima kasih bebanyak Kak Bui sebab anjurkan segmen tu n bagi hadiah kiut ni kat masz.....
nanti2 ada CGL jangan lupa invite masz yerk.....
oh ya, semalam adalah birthday Kak Bui yang ke dotdotdot.....
happy birthday Kak Bui.....

k, sekian


pssst : update~frame gambar comel itu telah selamat aku letak kat rak tv kat umah atas permintaan my dear Hubby..... hehe

29 November 2012

*urusan untuk customer tercinta*

14 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

dah lunch hour nie.....



 kuar jap ke.....



sebab ada urusan dengan.....



nak hantar customer's order.....



alhamdulillah, ada rezeki aku di sini.....
erm..... pada kengkawan yang berminat nak order..... jangan malu2 yerk..... penghantaran di jamin sampai esok (oleh pos malaysia)..... kalau yang dekat2 boleh self pic-up jerk, lagi senang.....
hehe

- wangi - tahan lama - saiz kecil - 
- yang paling penting murah -

nak order?


k, sekian


pssst : update 1.20pm~ ermmm tadi hubby x bawak pi pejabat pos kat Ampang Park, tapi dia bawak pi pejabat pos kat Bukit Bintang..... so x bleh nak cuci2 mata..... uhuk.....

*Earning Nuffnang dah kosong*

12 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


aku ikut nasihat kengkawan.....
'kalau nak cash out Nuffnang, buat pada 28 hb atau hujung bulan pada bulan tersebut, so xder lah tunggu lama untuk dapat payment'
so, semalam bersamaam 28/11/2012 aku dah pon laksanakan perkara tersebut.....
#01 cash-out ever..... hehe
 moga ia betul seperti apa yang diperkatakan.....
ameen



maka menjadi '0' lah aku punyer earning sekarang.....
but ada seketul On Going CPUV Nuffnang tengah running..... moga berlamaa-lamaan lah dia di situ yer incik Digi..... aku suka dengan dia nyer orang kuning tu, comel..... haha

owh, duit yang aku cash out tu xder lah banyak mane pon, boleh la kalu nak beli stok susu Aisha untuk 2 bulan..... alhamdulillah.....
nak kena bagitau amount ker?..... erm, nanti orang kata berlagak pulak kan.....
tapi x per lah, bukan banyak pon dapat kalu aku nak berlagak kan.....
cuma nak share info dengan kengkawan jerk.....
 nanti dah dapat payment tu aku bagitau yerk.....
in shaa allah.....

k, sekian
 

28 November 2012

*Wordless Wednesday ~ tergamak bagi nama anak dia Hashtag*

15 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 




trend bagi nama anak dengan nama media sosial tengah fofuler sekarang kat luar sana......
- di Egypt ada bagi nama anak 'Facebook'
- di Israel ada bagi nama anak 'Like'
 - terkini ada yang bagi nama anak 'Hashtag'

semua baby girl plak tu.....
iskiskisk


k, sekian

*bila anak merajuk dan minta di pujuk*

18 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


sekarang aku perasan sangat2, sejak Aisha school kat Taska Aida ni kan, dia dah semakin agresif..... suka panjat2, suka terjun2, suka lompat2, n yang paling x tahan tu asik ler nak main jerk kerjanya..... ye lah, sekarang kan cuti sekolah, so school Aisha pon kira cuti jerk, bebudak dibiar buat aktiviti bebas..... hurm.....

so, kejadian last Sunday..... dah malam..... kebosanan sebab 2 hari di hujung itu kami x kemana2 pon..... so anak dara dah bosan tahap melampau..... asik2 pandang mama, asik2 pandang papa, asik2 pandang bear, asik2 pandang tivi..... so malam tu ntah macam mana dia dah merajuk.....

aku x ingat faktor usia nie kenapa dia merajuk..... tapi yang pasti time ni kami tengah dinner kat ruang tamu sambil tengok tivi..... hehe..... 

oho time di dia main depan tivi yang kami tengah tengok Masterchef time  tu, main panjat2 beskal dia, pehtu terjun sambil cakap..... "Mama tenok ni, Papa tenok ni"..... isk, sekali dua kali x per lah..... sampai ke lima enam kali..... sape x marah kan, kalu jatuh n sakit, luka..... kan parah tu..... walau ada karpet Sakan, tapi kalu jatuh tetap sakit kan.....

so, aku marah lah..... then x semena2 dia berlari naik atas tangga n duduk kat tiang tangga tu..... konon2 merajuk lah tu kan.....



 see..... gitulah gaya dia dok kat tangga tu.....

hehe, sweet plak aku tengok..... terus capai BB n snap2..... Hubby senyum2 jerk dok sebelah aku.....dah tau dah perangai istri dia ni memang suka ambik gambo.....



 zoom sikit anak mama yang majuk nieh.....


 agak2 Hubby tengok aku dah letak balik BB aku atas meja..... dia panggil Aisha konon2 nak pujuk..... Hubby hulur tangan kat Aisha tapi Aisha buat x tau jerk terus meluru kat aku..... hehe sengeh panjang lah aku..... biasa kalu anak kena marah ngan Mama, ofkos dia akan pi kat Papa dia kan.....

tapi tidak berlaku kat Aisha..... Mama marah ker Papa marah ker, dia tetap pi kat Mama dia..... so sweet lagi anak mama di situ..... aku terus sejuk hati sebab dia datang kat aku n terus peluk aku..... huhu nak nangis rasanya time tu tau..... so aku pon nasihat kat dia elok2..... x mor panjat2 lagi, x mor terjun2 lagi..... terus mintak dia ambik book dalam almari n jom kita tulis2..... Aisha dengar kata..... Alhamdulillah

tapi sekejap jerk kut, pehtu dia main bende lain pulak, cuma xder la aksi terjun2 macam tadi..... hehe cuma sepah rumah tu dah perkara biasa bagi aku, kalu nak suru dia kemas semula senang jerk..... "Aisha ujung minggu ni nak mandi kolam x?, kalu nak mandi kolam kena kemas menan tau"..... so kemas lah dia..... erm, janji kena tunaikan kan..... in shaa allah hujung minggu ni kalu tiada aral melintang..... hehe


k, sekian

27 November 2012

Peplum Giveaway by Nadnod Azizan !

4 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

 nak memiliki sehelai Peplum top in purple color secara percuma

jom join


 klik banner kalu nak join yerk.....

k, sekian

*kenali keluarga Diraja Johor*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

 sebagai rakyat Johor..... aku nak share info pasal keluarga Diraja Johor terbaru yang aku ambil dari blog tengkusyah..... memula pi kat blog dia pasal khidmat pest control yang dia dah buat kat umah dia kan..... pehtu macam tertarik2 jerk nak bukak entry dia yang lain..... sampailah entry yang dia share pasal keluarga Diraja nieh.....

terus terasa nak share.....




Dari Kiri YAM Tunku Laksamana Johor Tunku Abdul Jalil, YAM Tunku Temenggong Johor Tunku Idris Iskandar, YAM Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Idris, Sultan Johor, Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Isteri kepada Sultan Johor, Duli Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofiah binti Almarhum Sultan Idris Shah, YAM Tunku Tun Aminah, YAM Tunku Putera Johor Tunku Abu Bakar dan YAM Tunku Panglima Johor Tunku Abdul Rahman.

 
k, sekian


pssst : hati sanubariku masih milik Johor.....
pssst 2 : cantik x kami ? (merujuk pada header di atas)..... ngeh3

*Deko Deko TerataKami ~ set comforter sale 80%*

18 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

 lama dah x cerita pasal Deko Deko TerataKami kan..... hurm, ada cerita sedih sebenonyer..... pokok zebra yang kami pindah pasu ritu dah mati sebatang daripada 4 pasu..... uhuk uhuk sedey..... 

okeh, dah x mor sedey2..... kita cerita deko deko episod lain yerk..... ni pasal ayat last dalam entry Program Cuti Cuti Jelajah Pantai last week..... ingat lagi x?..... x per, klik situ kalu nak tau yerk..... kalu x pon, layan je lah entry aku nieh.....


masa balik kampurng Kuantan ritu kan kami ada jalan2 kat pantai, pehtu kami jalan2 plak kat port wajib iaitu Megamall..... tinggal kereta kat belakang tu untuk dicuci, then kami jalan2 cari ekon dalam tu..... hehe

jalan punya jalan, ingat nak sambar baju untuk si anak dara, tapi macam x berkenan pulak..... so, teringat yang adik ipar a.k.a adik Hubby a.k.a ayah Su Aisha cakap Parkson ada sale..... maka aku ape lagi..... hasut lah Hubby masuk Parkson..... Hubby setuju..... YEAY!!!!!

so, jalan2 dalam Parkson n tersambar lah kami ngan satu mende nieh.....


At Home With Fortertex

hehe, set comforter 80% diskaun..... wah!!!!! dari harga RM609.00, lepas diskaun jadi RM1xx..... pucuk di cita ulam mendatang, memang tengah mencari set comforter baru..... kalu tengok entry ini, dapatlah tengok sipi2 set kami yang lama..... bukan aper, senang nanti nak tukar2 kan..... tapi yang kami beli ni x 100% cotton, ada campur polyster sikit..... tapi x per, lepas ni hajat nak cari yang 100% cotton, baru best nak guling2 atas katil macam anak dara tu kan.....




new comforter set for our little MBR (master bedroom)
 
dah rasmi last Sunday..... eh eh, ada botol air pink plak tepi katil tu, bekal untuk anak dara memalam kalu dia nak minum, hehe..... so, terasa lebih romatik dengan set baru nieh..... sebab ada love love atas comforter tu..... x caya?.....
 


 see anak panah tu.....

kan love sign tu kan..... hehe
suka betul anak dara tu lompat2, guling2, berenang2 atas katil tu..... jangan roboh dah la yerk sayang..... katil untuk guest room pon x terbeli lagi tau, jangan la pulak katil ni roboh..... hehe

so, hajat lepas ni nak cari set comforter yang 100% cotton plak..... kalu ada yang murah2 lagi baguskan, ritu ada sale kat FB tapi x sempat nak grab 1, dah time out plak..... erm, kat maner nak cari yerk.....

k, sekian


26 November 2012

Simple Giveaway - Pink Orange Shoppe

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


di tag oleh cik zura..... maka aku join.....
 


sesiapa nak join KLIK SINI.....

tagged


 k, sekian

*JEMPUTAN : National Gathering of Malaysian Social Media Users*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

dapat jemputan event dari SAYS.COM.....
 



tapi aku x pi pon..... sebab ari ni baru bukak email..... tu pon dah petang..... haha
email ni pon aku received pada tarikh event jam 2 pagi..... dah kompem2 la aku x bukak email ari sabtu ahad kan.....

ade sesapa yang dapat jemputan jugak?.....
mesti best dapat gather2 kan.....

k, sekian
 

*Koboi + Sempoi di hari Sabtu*

11 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


hari sabtu lepas hajat nak buat nasi tomato.....
ngeh ngeh ngeh

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

TADA!


Nasi Tomato koboi + Daging 3 Rasa sempoi


haha, suka ati aku jerk kan Nasi Tomato makan ngan daging..... dah itu jerk yang ada dalam esbok..... daging korban masak 3 rasa..... simpel2jerk janji boleh makan..... nasi tu pon kurang kaler..... huhu

x per, nanti2 boleh buat lagi..... hehe
yang penting Hubby kata sedap cuma daging tu manis sikit..... thanx dear.....
akan sayang perbaiki di masa akan datang.....


k, sekian


pssst : nak cari pest control untuk TerataKami.....

*permission denied - Blogger Lia*

10 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


last week memang dah tau dah yang Lia akan privatekan blog dia.....
dah pesan kat Lia..... jangan lupa kan blog masz ni.....

tadi pagi Lia ada komen kat  entry nie..... tapi bila klik link Lia tu kan.....
 macam biasa dia kuar lah mendealah.....

v

v

v

v

v

 macam ni kan.....

tapi dah xder link blog Lia lah.....
macam selalu tu ada kuar kat atas sebelum 'About Me' atau 'Blogs I Follow' tu kan.....

so, camner nak pi kat blog Lia.....
aku klik kat 'My Web Page' tu.....
tapi yang kuar adalah.....

v

v

v

v

v

'This blog is open to invited readers only'

uhuk..... rupa2nya Lia dah privatekan blog dia minggu ni.....
uhuk uhuk.....



so pada Lia - Always Stay The Same
please invite masz untuk jadi reader yerk.....

email kat maszvemma@gmail.com
 jasamu amat dihargai.....


k, sekian
 

pssst : update 1.15pm..... Lia dah add dah..... thanx Lia.....

25 November 2012

*keyword nuffnang & blogger statistic popular*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


hari ni kita cerita pasal statistik atau keyword yang popular kat blog aku yerk..... maklum lah sekarang ni kan musim cuti sekolah kan..... so ramai lah yang mencari2 tempat yang best untuk bawa anak2 n keluarga bercuti..... kebanyakkan keyword yang appear dalam statistic Nuffnang atau Blog aku sejak kebelakangan ni adalah keyword n post berkaitan tempat2 percutian.....walau x sebanyak mana pon hits tu, tapi alhamdulillah bagi aku yang masih terkedek2 dalam berblog.....


 see..... ini statistic last week..... ramai tul nak cari Gold Coast Morib,  cari theme park untuk mandi manda.....



 ini pulak statistic Nuffnang untuk this week..... masih lagi dengan keyword yang sama..... mencari theme park..... hehe



 dan ini statistic dari Blogger..... entry yang mendapat sambutan this week..... masih lagi berkisar dengan Gold Coast Morib


 ye lah, kalu aku pon x kira cuti sekolah ke x cuti sekolah ker..... memang kalu aku search kat internet ni pon adalah theme park yang ada air untuk mandi manda, walau aku x mandi pon..... but ofkos lah yang murah kan..... hehe

setakat ni sejak ada Aisha yang akan genap 4 tahun bulan depan, ada lah 2 3 water theme park yang kami terjah..... tu sume adalah untuk anak dara itu..... insyaallah lepas2 ni pon, kami akan teruskan aktiviti ini di masa2 akan datang selagi mampu..... hehe

hurm, tingin nak pi WetWorld Shah Alam, tapi ada orang kata x berapa best sebab kecik jerk tempat tu plus bau yang kurang enak dari air tasik kat situ..... erm, masih di fikir2 kan.....

k, sekian


pssst : thanx Nuffnang bagi lagi CPUV walau satu..... setiap bulan sekurang2 ada satu, jadi lah kan..... sikit2 lama2 jadi bukit kan..... Alhamdulillah, syukur atas rezeki Allah.....

24 November 2012

*petik stoberi kat CH*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

sabtu menjelma lagi..... rasanya xder pape plan nak berjalan ari ni..... ker tetiba terasa nak berjalan2 oleh my dear Hubby, aku on jerk..... hehe 

actually dalam kepala ni sibuk nak bawa family berjalan2..... pi petik stoberi kat CH ker, atau kat GH pon ok..... x pon nak pi main air kat Wet World Shah Alam..... atau pi main salji kat Taman Botani Shah Alam..... hurm, sume tu cuma rancangan dalam kepala..... coz nak buat aktiviti ape2 pon kena ada bajet yang mencukupi kan..... hurm 

so, setakat ni, aktiviti yang boleh dilaksanakan adalah kemas umah, cuci kain baju, tukar cadar, layan Aisha main, masak.....

oho, nak masak aper yerk ari ni..... hajat nak masak Nasi Tomato disebabkan ada tomato puree kat dalam gerobok.... mak bawak dari kampung masa raya haji ritu..... dah google resepi, macam boleh buat..... tapi ayam x der dalam esbok tu..... yang ada daging korban..... agak2 nasi tomato boleh x makan ngan lauk daging..... sayur?..... maner ader sayur dalam esbok aku tu, kobes pon baru buang 2 ari lepas sebab dah lembik..... huhu

keinginan ada, tapi ntah jadi ntah tidak yerk..... tengok lah nanti yerk..... silap2 masak nasi putih ngan daging korban masak kicap jerk..... haha ok jugak kan.....

upsssss dah berjela2 pulak, hajat nak taip sikit jerk, dah la buat entry auto publish kan..... panjang pulak celotehnya..... hehe

so (again), tunggulah apa next entry yang aku akan cerita aktiviti weekend kami yerk..... harap2 ada sesuatu yang menarik untuk dikongsi.....

k, sekian


pssst : tajuk x boleh blah kannn..... haha
 

23 November 2012

*Libresse percuma*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


jenjalan umah kengkawan di petang hari ni.....
eh jenjalan? x buat keje ker?..... hehe bos xder, di petang jumaat yang dah rasa mood bercuti esok..... so ligat sikit la jenjalan kan, lagipon keje yang urgent dah siap tadi, time rehat aku buat tau..... xper kan bos..... hehe

so, jenjalan umah Nad @MamaNZ..... terjupa sesuatu yang menarik..... PERCUMA!..... hehe
so terus jerk klik walau aku x guna produk dia.....

kengkawan nak jugak ker?.....

pi kat website Libresse.....



 klik iklan yang kuar kat web tu.....

atau



klik "Try it now!" kat kiri bawah website tu.....
 
then kuar borang




 isilah selengkapnya.....

opsss ada note di situ
'Limited to females. 1 pack per person only'
so, pastikan kengkawan pompuan yerk sebelum isi borang nie....
hehe

dah siap



 klik 'I'm Done'

kuarlah ucapan terima kasih.....
so, lepas ni tunggu je lah apa jawapan dari Libresse yerk kengkawan.....

atau nak senang lagi
terus jerk pi kat borang yang nak kena isi tu.....
so simple untuk dapatkan sample.....
hehe

k, sekian


pssst : tengah mood jeles ni coz K.Long n her family nak pi Cherating, Pahang sok..... huhu

*Samsung S2 camera capture - Aisha as a model*

14 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


hehe, tajuk x boleh belah.....
padahal nak tunjuk anak sendiri jerk pon.....
x per lah nak kan..... janji mak bahagia..... haha

erm, nak share pic yang my dear Hubby snap masa Aisha ikut kami pi work last promotion activity..... sekarang ni kalu pi memana, rajin lah dia snap sana snap sini guna S2 dia..... yang pic dalam entry ini pon dia snap guna S2 dia jerk.....

sian aku tengok kat D90, dah dok dalam akuarium jerk x kuar2..... kalu pi jenjalan yang memang tujuan adalah jenjalan + bergambar pon, dia dok dalam kereta jerk..... Hubby lebih senang capture pic guna dia nyer S2..... "kamera 8mp tu, mestilah gambar cantik" itu lah ungkapan Hubby pasal S2 dia..... ye lah, gambar cantik, tapi x boleh nak zoom masa capture tu kan..... so, x boleh nak ambik gambar jauh2..... huhu.....
tapi x per lah..... janji Hubby bahagia, kan dear.....

jom tengok our model bergaya.....



 senyum tutup mulut yerk anak mama nieh..... hehe



alahai, lentok2 anak mama berposing.....



puas x, tengok pic Aisha berpose kat atas tu?.....
haha.....
dah sudah.....
jangan mintak2 lagik.....
memang tu dua jerk pon gambar nyer.....
haha, macam yang aku bagitau sebelum2 ni..... Hubby kalu ambik gambo, memang dia x akan snap banyak2 kali, n tiada pic candid..... so, itu je lah gambo yang dia snap..... punya lah lama dia ngan Aisha dok tepi kolam tu, 2 keping jerk gambo yang kuor..... time ni aku dok bawah khemah sambil tunggu makanan siap di masak..... hehe
x per lah..... aku redha..... lagipon panas terik time tu..... 
 kannn

erm, hajat nak ber'outdoor photoshoot belum kesampaian..... sekarang kan musim hujan, + ader jerk aktiviti hujung minggu kami yang perlu dilakukan..... so, sedang mencari waktu untuk melakukan aktiviti yang dah lama tinggal nieh..... windu nak tekan2 button D90 secara bertubi2..... maklum, nak ambik gambo candid..... lebih live kan.....
hehe

so, inilah cerita pasal Hubby yang lebih suka capture gambar guna S2 daripada D90 sekarang..... sian kat virtual gallery aku tu, ntah bila la nak bertambah koleksi gambar..... huhu
tapi ape yang penting, our model memberikan kerjasama yang sangat baik kali ini.....
syabas sayang.....


k, sekian


pssst : ritu Hubby ada offer kat aku nak tukar dari BB ke S3..... tapi aku belum terbuka lagi nak tukar..... hehe

22 November 2012

*Program Cuti-Cuti Jelajah Pantai*

19 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


dah hari khamis, baru nak cerita aktiviti kami menakluk pantai sepanjang kami bercuti-cuti malaysia last week..... ambik cuti 2 hari, rabu n jumaat, dapat cuti 6 hari (selasa sampai ahad)..... hehe dah lama x bercuti-cuti malaysia..... tujuan utama adalah balik kampung kami berdua, sebab raya aji ritu x balik..... memula balik Johor, then balik Pahang.....

so, aktiviti kami kalu balik kampung, rasanya x sah kalu x pi pantai..... hehe, kalaulah cuaca x hujan ari tu rasanya banyak jugak pantai yang kami jejak dalam masa sehari..... haha boleh gitu..... alah, setakat jejak kaki jerk, ambik gambo, pehtu pi la pantai lain pulak..... haha boleh kan.....

jom follow kami jelajah pantai masa cuti ritu.....

Pantai Tanjung Balau, Kota Tinggi, Johor

 kalau kunjungan sebelum ni kami sempat mandi manda di Pantai Tanjung Balau, tapi kali ni, kami cuma jejak kaki n main air sikit2 jerk..... sebab cuaca baru lepas hujan n dah nak maghrib pon time kami sampai sini..... ingat nak ke Pantai Desaru, tapi itu lah..... cuaca x mengizinkan..... so baik balik umah.....

 hari Khamis kami bertolak balik Pahang....


 Pantai Balok, Kuantan, Pahang

ada sesetengah ejaan tempat tu 'Baluk' dan ada jugak 'Balok', but hubby kata ejaan yang betul adalah Balok..... erm, pape pon, kami x benarkan Aisha mandi kat sini sebab ada aktiviti lain yang telah dirancang di tempat lain.....

singgah jerk kat pantai tu, lepas tu kami ke Pelabuhan Kuantan pulak..... pusing2 dalam kereta jerk, x dapat nak turun tengok kapal berlabuh coz hubby lupa jalan nak masuk ke jalan tepi laut..... so, gambar pon xder..... 

lepas tu kami ke.....



hurm, ada sesiapa dapat teka kami di mana?..... masih lagi di Kuantan..... hehe
kami di 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


Pantai Teluk Cempedak, Kuantan, Pahang

membina istana pasir..... aku bina, Aisha siram, aku bina, Aisha siram..... last2 aku biar jerk istana aku tu separuh roboh..... haha, sambil bina istana sambil kontrol biar baju n suar x basah kena air..... maklum, x bawa baju basahan..... see, Aisha dengan bergaun pon boleh jerk main pasir..... haha, seb baik aku stanby jugak baju gantian untuk dia.....



 kiri : anak kupang kut yang melekat kat batu tepi pantai
kanan atas : istana made by Papa Aisha
kanan bawah : istana separuh roboh by Mama Aisha

agak2 istana sape lagi cantik yerk..... huhu


lepas jelajah pantai..... kami ke tempat wajib tuju kalau balik ke Kuantan..... iaitu Megamall..... jenjalan cuci mata..... tapi ada jugak bende terbeli kat Parkson situ sebab ada sale..... haha ape dia, nanti kalu dah rasmi aku share kat sini yerk, ngauummm!!..... hehe

k, sekian


1st Giveaway: Contest iPhone 5 Gadget Impian Mummy Akmar

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

 dah tengahari, owh baru aku perasan yang orang Johor cuti ari ni yerk..... cuti sempena Keputeraan Sultan Johor..... uhuh jeles nyer.....
x per x per.....

actually aku nak rasa tempias iPhone 5 yang menjadi impian Mummy Akmar.....
maka aku join la GA dia.....


tarikh tutup : sehingga di beritahu kemudian.....
ngeh ngeh ngeh 
syarat sangat simpel, tu yang aku boleh join tu.....

so kengkawan, meh kita join sesama.....
mana tau dapat adiah yang gojes2 dari beliau.....

k, sekian 

"Artikel ini penyertaan untuk 1st Giveaway Blog Qashmere Untuk Contest iPhone 5 Gadget Impian ditaja oleh Style Me Gorgeous By Qashmere dan Blog Qashmere"
 

21 November 2012

*wordless wednesday - jadual pembayaran gaji kakitangan awam tahun 2013*

16 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 
~ini untuk federal yerk kengkawan~




pssst : ada sikit pembetulan iaitu 23.01.2013 adalah hari Rabu bukan hari Khamis seperti yang tertulis.....


k, sekian
 

*wordless wednesday - Aisha bergambar dengan BoboiBoy tanah*

11 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 




"Tanahhh Runtuh!!!"
"Tanahhh Tinggi!!!"
 "Tanahhh Di Kebun Bunga!!!"


k, sekian
 

20 November 2012

*dapur artis barat untuk cuci mata*

19 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


entry cuci mata.....
nak tunjuk dapur + KC sendiri x der..... so jom kita tengok dapur artis2 barat..... kut2 la boleh jadikan inspired dalam mendesign KC nnti kan..... hehe
 

 Justin Timberlake nyer dapur kat penthouse dia kat Manhattan.....
hah, dia ker yang masak?..... hehe



 dapur umah Emma Stone yang baru di beli bulan Mei 2012 lepas kat Beverly Hills.....



 Gwyneth Paltrow yang umpama chef amatur harus ada dapur yang besar kan.....



dapur Matthew McConaughey yang siap ada indoor n outdoor untuk hobby dia yang suka aktiviti bbq.....
bestnyer.....



dapur umah Taylor Swift yang ada banyak kabinet untuk simpan barang.....
ni pon best jugak nieh.....


wah!!!!! kalu dapat dapur ngan KC yang simpel2 jerk pon aku dah bersyukur dah.....
tapi kalu dapat macam kat atas2 tu lagi lah.....
kecik dapur aku, dapur umah mak aku kat Johor aku tadahkan.....
ha, barulah meriah nak masak selalu.....
kan.....
hehe


sume maklumat adalah dari sini.....


k, sekian


19 November 2012

*Menang Hello Kitty Giveaway by Mummy Ayu*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

alhamdulillah yang x terhingga..... dalam pada mencari mood nak menaip..... tetiba aku rasa macam ada instinct  untuk meng'klik entry mummy ayu yang terbaru nieh....
padahal aku pon dah ingat2 lupa ada ke x aku join GA ni yerk.....




 owh rupa2nya ada tertaip nama Aisha di situ..... walau ada sikit kesalahan ejaan, tapi binti betul n link blog pon betul..... maknanya betul lah tu kan.....
alhamdulillah, ada lagi rezeki aku dengan CGL online ni.....dulu aku siap buat blog khas untuk join2 CGL nieh, tapi sejak dah kurang masa, so aku tutup blog tu..... sekarang kekadang terasa nak join, aku guna blog personal jerk lah..... kalau ada masa aku join, so kengkawan kalu nak aku join, buatlah CGL... hehe tapi yang senang2 jerk aku join n kalu masa mengizinkan.....

owh, balik pada tajuk.....
actually aku letak 3 nama untuk join GA nieh iaitu nama Aisha ofkos lah kan, then nama sepupu2 Aisha yang cukup syarat iaitu Ammar n Aida..... tapi nampaknya rezeki lebih berpihak untuk Aisha..... insyaallah, kalu ada rezeki yang lain, aku joinkan lagi mereka2 yang berkaitan..... hehe

dah merepek lagi aku hari nie.....
so kengkawan yang ada join GA mummy Ayu nieh, meh tengok senarai penuh KAT SINI yerk.....


k, sekian


*seronoknya jadi surirumah sepenuh masa*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 
~awas!!! entry tiada gambar, tapi pendek jerk~


 setuju x dengan tajuk kat atas tu?.....
erm, kalu bangun pagi nak pi keje..... bila pikir2 memang itulah yang aku rasa.....
seronoknya lah kalu jadi surirumah sepenuh masa..... x payah susah2 nak bangun pagi pi keje.....
dok umah, layan anak, layan tv, layan internet (bisness online), layan majalah deko2..... kan

tapi di ujung minggu..... lain cerita pulak..... bestnyer lah kalu keje ujung minggu ni, x yah susah2 pikir nak masak ape, x yah susah2 pikir nak kemas umah ceruk mana dulu, x yah susah2 nak buat keje ape dulu kan..... uhuk
tu belum time anak2 dah membesar n dah sekolah bebetul nanti kan.....
lagi banyak keje nak kena pikir untuk keselesaan keluarga.....

hurm, manusia memang x pernah puas dengan apa yang ada....


dah, cukup setakat ni dulu aku merepek.....
dah 6 hari cuti, kena cari mood untuk menaip balik dalam blog nieh..... balik kampung xder aktiviti sangat walau tiap2 hari kuar jenjalan, tapi tetap xder modal nak cerita, sebab xder gambo..... huhu nuffnang pon dah credited'kan CPUV minggu lepas sebab x update blog.....
sekarang nak buat keje dulu..... erm ada keje ker?..... rasanya ada la sikit2 untuk update data..... hehe

k, sekian


14 November 2012

*Wordless Wednesday ~ pondok buruk*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 



k, sekian

pssst : cuti cuti malaysia.....
 

12 November 2012

1st Giveaway by kumbang jingga

1 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 

woit.... kumbang jingga buat GA la....
jom join.....
just klik SINI  
atau
gambar cover novel kat bawah nie.....



senang jerk kan.....
so jom join sebelum date line 25 nov 2012 nie.....


k, sekian