^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

9.10.12

Home » , , , , , , , , , » *Deko Deko TerataKami - porch & balkoni dah berseri*

*Deko Deko TerataKami - porch & balkoni dah berseri*

as salam, 


ingat x entry pasal kami survey pokok bunga dengan entry hadiah dari mai last week..... maka last saturday lepas janjalan kat Tasik Biru, Kundang kami pon mengerjakan lah pokok2 yang dah pon selamat berada dalam tangan kami..... alhamdulillah semuanya dipermudahkan walau ada sedikit yang buat Hubby x puas hati dengan company insurans.....



 nyonya tokey kedai Sunny Pottery & Garden yang baju purple tu, kami terjah sebelum ke Taman Tasik Biru.....

SUNNY POTTERY AND GARDEN
1A(Store), Persimpangan Taman Bidara-Jalan Kepong,
68100 Batu Caves, Selangor DE


dah membeli belah, kami balik umah, letak pokok2 tu n terus ke Tasik Biru, balik dari Tasik Biru kami kerjakan pokok2 pulak.....

 Lavender & Zebra kami tempatkan di balkoni rumah.....


memula hajat cuma nak dapatkan pasu n tanah jerk kat kedai tu coz nak tanam pokok kaktus hadiah dari Mai.....  tapi tetiba macam2 pulak pokok yang terbeli oleh kami.....

kat kedai tu kami dapatkan:
Pasu Bonsai - 3 biji
Pasu biasa - 3 biji
Pot Stand - 3 unit
Pokok Java Palm - 3 pasu
Pokok Lavender - 2 pasu
Pokok Zebra - 2 pasu
Tanah (2 jenis) - 6 beg

maklumlah, rumah xder tanah, so terpaksa lah beli tanah untuk taman pokok..... ada lagi balance tanah 1 beg kat umah, hajat nak biakkan lagi pokok Lavender tu tapi pasu x der plak..... so tunggu nanti lah..... total kami shopping kat kedai tu RM142.00.....dapat diskaun RM2.00 jerk..... jadikla dari xder kan, tu pon nyonya tu dah kurang2 kan setiap item yang kami beli.....aku siap mintak free pokok zebra tu lagik..... haha, dasar mata free'an aku nieh..... so, dah tanam pokok, boleh halang kucing sebelah masuk hias porch ngan balkoni sekali.....

 pokok kaktus hadiah..... dari 2 batang, aku jadikan 3 batang tanam dalam pasu, terima kasih Mai.....

Pokok Java Palm letak atas stand, hajat nak halang kucing2 dari masuk kut lubang pagar tepi tu, haha harapan..... dia masuk ikut gate pulak..... isk, lepas ni nak kena pikir camner nak halang kucing2 tu lalu kut gate lah pulak..... any idea?.....

ha, pasu yang aku buat tanam kaktus tu lah dinamakan Pasu Bonsai, baru ku tahu nieh... hehe
actually nursery ni sebelah kedai car wash, so dah alang2 kat sini, my dear Hubby pon apa lagi, hantarlah my maroon tu mandi, dah berkeladak dah badan dia..... so, lepas mandi, cerah sikit my maroon tu aku tengok... haha see, Aisha tengah buat inspection pada my maroon, bersih ke tidak orang kedai tu cuci.....

dah, tu je lah deko deko buat kali ni..... nak lagi grand2, tunggu kami dah betul2 stabil nanti, boleh la buat deko besar2an kan..... hehe nak perfume berjenama murah boleh dapat sini.....kita tunggu kolam sampai ntah bila nanti baru best nak deko kan.....

sekarang bila balik umah, dari luar gate, hubby akan cakap "ha, barulah nampak macam ada orang dok rumah ni, xder la seketul kereta jerk kat tengah2 tu"..... haha, ape2 lah dear yer, kita buat pelan2 yerk untuk TerataKami jugak kan.....


k, sekian

19 comments

October 9, 2012 at 8:26 AM

sudah menarik rumah anda....

October 9, 2012 at 8:35 AM

kena tunjuk penuh porch tu masz...hehe

nice!

October 9, 2012 at 8:37 AM

Cantik Bunga2 tu...
Suka rumah tanam pokok bunga banyak2..bangun pagi pun terasa segar..^^

October 9, 2012 at 8:37 AM

rajin sis kan

October 9, 2012 at 9:01 AM

rajin :)

October 9, 2012 at 9:03 AM

gamba kat balkoni mane???

October 9, 2012 at 9:20 AM

kak mazs ce view gak umah akak dr jauh..sy bayangkan umah akak besarnyerrrr..hehe..mmg cantik kalo umah ade pokok2,saya sukerrr!!

October 9, 2012 at 10:33 AM

Salam ziarah...

October 9, 2012 at 11:22 AM

best2. suka bab2 deko luar rumah ni. mmg menarik. hehehehe

October 9, 2012 at 12:21 PM

@Siti Norhafizah tu yang lavender tu kat balkoni lah...

October 9, 2012 at 12:21 PM

@~ yus ~ thanx kak yus, alahhh porch biasa jerk... malu nak tunjuk

October 9, 2012 at 12:22 PM

@Nens Collection neni, umah akak xder la besarrrrr sangat, tapi setakat nak buat lari2 anak dalam u boleh jerk.. haha
meh datang umah kalu nak tau besar ke idak... k

October 9, 2012 at 1:01 PM

wah bestnyer ~

October 9, 2012 at 2:21 PM

dulu rajin nak dekorate rumah... bila penat ... berenti... sekarang nak kumpul semangat balik... :D

October 9, 2012 at 4:04 PM

bestnye dapat deko2 halaman rumah~

October 10, 2012 at 3:06 AM

wahhh... menarik tertariklah tgk pokok lavender tu masz.

eh... samalah kita. kucing suka tau masuk n tido2 kat porch. yg thn tu siap kencing kt moto plak.

October 10, 2012 at 7:34 AM

bijak2 dr 2 batang dapat 3 batang..suka lah pokok lavender tue..

October 18, 2012 at 4:06 PM

aaaa...akak dulu alin ada pokok lavender tu tapi kering..huhu itu lar akibat 'slalu' sgt balik rumah kan..

November 23, 2012 at 10:38 AM

salam, berapa harga lavender?

Post a Comment