^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

2.10.12

Home » , , , » *drama air mata*

*drama air mata*

as salam, 

~1stly nak ucap syukur kerana perniagaan kecil2an ku mendapat sambutan, walau x semeriah mana, tapi buat permulaan ini, alhamdulillah~
~sesiapa yang berminat boleh KLIK SINI~


wokeh, balik pada tajuk, kalau semalam ada drama air mata yang berlaku di waktu pagi..... petangnya pulak kami dihidangkan dengan drama yang menggembirakan hati kami..... sesampai jerk kat Taska Aida, aku tengok ada budak2 tengah main2 kat luar..... kelihatan jugak Aisha yang terlompat2 sambil baling2 belon kat luar dengan bebudak lain...... nampak jerk kami, terus jerk dia terjerit2 panggil cikgu, "cikgu! mama datang!..... cikgu! mama datang!"..... wah! kembang semangkuk dan berbunga riang hati kami tengok kegembiraan Aisha..... cikgu pon menoleh pada kami n sedia ambikkan beg Aisha.....

borak2 sikit dengan cikgu pasal kelakuan Aisha, kami dimaklumkan Aisha nangis semalam sekejap jerk, bila dia tengok dah makin ramai bebudak datang, dia dah ok dah..... hehe, Alhamdulillah so dia teruskan aktiviti seharian kat school baru tu, x der aktiviti pape pon, just main jerk coz cikgu x bagi lagi, tunggu dia dah ok betul2 nanti baru cikgu bagi.....

so hari ni, tiada lagi drama air mata macam semalam, adakah dia dah mula serasi dengan school baru atau dia masih lagi tidur masa di hantar ke school aku x dapat pastikan..... sebab masa hantar tadi, aku main angkat jerk, nak say 'good morning' macam biasa kat Aisha pon hubby x bagi, takut dia terjaga n x nak pi school.....huhu, masa transfer kat bibik pon dia masih mamai2, mata separuh terbuka..... terus jerk bibik bawak masuk dalam rumah..... kami pon terus lah pi kerja kan..... harap2 Aisha ok2 jerk hari ni.....

owh, sedikit perbezaan panggilan diantara school lama n school baru untuk Aisha:

Panggilan
School lama
School baru
Tenaga pengajar
CIKGU
TEACHER
Penyelia
NENEK
BIBIK
Anak Mama
AISHA
UMAIRAH

tapi bila kami panggil dia Umairah, dia marah pulak..... "ni Aita la mama, Aita"..... sambil tangan tepuk dada tanda tunjuk diri sendiri..... hehe so sweet walau pelat 'T' dia x hilang lagi..... ha, sebab apa teacher dia panggil Umairah, coz kat taska dah ada 3 orang yang nama lebih kurang sama..... Aisyah, Alisha, Khalisha..... so teacher dia decided panggil Umairah untuk x mor konfius.. hehe, aku ok kan je lah untuk kebaikkan apa salahnya kan.....

erm, moga hari ini n hari mendatang akan lebih bersinar buat kami sekeluarga..... ameen

k, sekian

9 comments

October 2, 2012 at 1:29 PM

best3.... mak su doakan aisha selesa kat tempat baru...

erm mak su pn nk pgl umairah jgk lah agak2 aisha layan x hehe

October 2, 2012 at 1:43 PM

nk adjust kn diri kt tempat baru..x pe..lama2 aisha akn okey..jgn mama dia x okey udah ler ;-)

October 2, 2012 at 2:14 PM

semuanya berubah.. semuga aisha akan sesuaikan diri...

October 2, 2012 at 2:14 PM

semoga selesa di tempat baru

October 2, 2012 at 2:53 PM

Alhamdulillah..aisha good gurl..

Post a Comment