^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

11.10.12

Home » , , » *luka dah kering*

*luka dah kering*

as salam, 

 kalau sebelum ni, aku ada up cerita pasal Aisha yang luka dek slider kat school..... so hari ni nak share kesannya sekarang.....


 pada hari kejadian                                                      selepas 4 hari di sapu Krim Gamat

alhamdulillah, lepas kena tu, aku teus jerk sapu dengan Krim Gamat yang memang itulah aku guna kalau ada luka2 kat kulit..... aku pon ada bekalkan krim tu kat school untuk dorang sapu setiap kali lepas mandi.....

dan hasilnya sekarang, luka dah kering, xder la Aisha gatal2 dek luka yang dalam proses pengeringan tu, kalau guna Minyak Gamat biasa..... n semalam kulit kering tu dah terkopek dengan sendiri n tinggalkan parut jerk..... moga nanti parut tu pon akan hilang n kulit Aisha jadi natural semula..... so kena keep in sapu krim tu sampai kulit betul2 baik n pulih.....


ini contoh kulit luka biasa dalam proses nak kering, ambik kat sini

kalau ikut, hari ke2 tu, kulit dah mula kering n hitam2 dan pada masa ni (macam gambar atas tu), biasanya kulit akan rasa gatal kan..... tapi aku tengok Aisha relax jerk n dia x merengek pon gatal ke, sakit ker..... berkat guna Krim Gamat nieh..... tengok2 jerk, yang hitam2 tu dah tanggal sendiri.....














































erm, harap2 lepas ni xder lah lagi kemalangan yang menimpa Aisha walau kecil pon kat school..... sian kat dia, baru seminggu dah ada luka kat siku..... sedih tau..... moga cikgu kat situ pon lebih prihatin dengan anak2 jagaan kat situ.....

k, sekian

10 comments

October 11, 2012 at 8:31 AM

Bagus krim ni ye..kena beli juga ni buat stok kat rumah...

October 11, 2012 at 8:40 AM

bagus kan sis

October 11, 2012 at 9:06 AM

Masz, mcmane bole jd camni? sue x perasan pulak n3 psl ur gurl terjatuh. kesiannya. teruk sgt ni. huhuhuhu. selalu klau anak2 terluka/terjatuh, kitorg letak franch oil je. minyak gamat pun guna gak kdg2 :)

October 11, 2012 at 9:15 AM

nak beli jgk la krim tuh...tp aisha sakit2 pun ttp bersemangat nak blajar...gud girl aisha...keep it up...

October 11, 2012 at 9:22 AM

gamat mmg elok kan tuk luka2..kalo beranak pon leh guna..;)

October 11, 2012 at 9:42 AM

ehh bagus laaa...dah kering cantik ....tak menggurutu pun mcm selalu kan....bagus betul krim nieh....mmg harus kene simpan kat umah....

October 11, 2012 at 10:14 AM

Alhamdulillah..Dah ok yer...

October 11, 2012 at 1:29 PM

krim gamat mmg baguskan.. sy pun ader gak simpan kt umah.. senang klu anak luka2..

October 11, 2012 at 2:24 PM

krim gamat yg cam ne ek .... cer review

October 11, 2012 at 2:51 PM

elok dah luka dia.. kesan luka pon cantek jer.. krim gamat tuh ruper dia cam ner?

Post a Comment