^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22.10.12

Home » , , » *[GAMBAR] pasu pecah dek kucing*

*[GAMBAR] pasu pecah dek kucing*

as salam,
~sambungan entry pagi tadi~


ingat nak cerita pasal 'teleto' ari sabtu lepas..... tapi pic nak kena resize dulu.....
so kita sambung cerita pagi tadi pasal pasu dulu yerk..... 



 inilah pasu yang pecah tu dek kucing makcik sebelah.....dah dikemas sikit by my dear Hubby sebelum pi keje pagi tadi.....

actually, kejadian malam tadi, n malam tadi jugak hubby perasan yang pasu tu dah pecah..... tapi aku cakap ngan Hubby, biar lah dulu, sok pagi lah kita bagitau tuan punya kucing tu..... coz time tu dah pukul 11 malam..... x mor arr ganggu jiran tengah2 malam kan, x patut.....

so pagi tadi aku x tahu conversation apa antara Hubby ngan tuan punya kucing tu..... aku turun bawah lepas siapkan Aisha, tengok2 Hubby dah sapu tanah tu dalam pasu yang katanya tuan punya kucing tu bagi..... pasu biasa jerk n x muat nak isi sume tanah yang terabur kat atas lantai.....
see dalam gambar tu, itulah baki tanah yang x muat masuk dalam pasu yang diganti, terima kaish jiran..... tapi kami kena cari pasu lain jugak lah kan..... hurm.....

x tau nak luah perasaan geram camner..... sempat lah aku tanya Hubby, "apa kakak (tuan punya kucing a.k.a anak makcik sebelah) tu cakap pasal pasu tu"..... Hubby cakap, "dia cakap, x per nanti kalu dia dapat kucing tu, dia rotan"..... ha! nak rotan kucing?..... cerdik sangat la tu kan.....
aku dah x tau nak cakap ape dah..... Hubby kan cepat sejuk ati ngan orang, baik ati sangat..... so xder la dia marah2 kat tuap punya kucing tu..... kalu aku ada time tu, rasanya aku dah bagi nasihat suruh dia buat rumah kucing atau aku dapat tangkap kucing2 tu sume n buang kat tempat lain..... 

ha, bukan aku kejam, aku pon suka ngan kucing..... n aku pon pernah bela kucing..... tapi kalu bela kucing tapi x tahu nak jaga leklok, setakat melepak kat porch aku boleh terima lagi, ni sampai berak kencing kat TerataKami, tido kat TerataKami, masuk kuar umah sesukahati kat TerataKami..... ini lagilah dah sampai pecah pasu..... apa ke hal.....

huh..... lepas geram kat sini je lah..... sebab kalu kat umah, aku try nak jumpa ngan kakak tu tapi dia macam mengelak jerk bila terserempak ngan aku, kalu ngan Hubby ok jer pulak..... isk, bukan aku nak cari gaduh pon..... aku cuma nak dapat clear picture pasal kucing2 dia tu jerk..... rasanya tahap sabar aku dah sampai kemuncak jerk ni..... lepas ni kalu ada lagi kejadian yang menyakitkan hati aku..... siap lah wahai kucing2 sekelian..... maafkan jiran sebelah mu ini kalu terjadi sesuatu kat badan2 korang semua..... Aisha pon dah pandai, "mama, nah tayu..... eee geyam la ket tu".....

k, sekian

13 comments

October 22, 2012 at 1:05 PM

ala dah pecah da

October 22, 2012 at 1:39 PM

wah ader yg nk bagi tayu yer? hik3.. comel tau :)

October 22, 2012 at 2:26 PM

alahaiii.. tak tahu nak cakap ape kan~ nak marah kan kucing pon tak guna jugak.. kena cakap leklok ngan tuan punye kucing lah tuh~

October 22, 2012 at 2:34 PM

sabar ajelah ye !

October 22, 2012 at 2:36 PM

kucen bukannye ade akai pun .. tuan die pun berperikemanusiaan ...tk sampai hati nk kurung ....
klu tuan die nk marah kucen tu pun bkn kucen tu paham pun ... kalau die nk pi buang kerana jiran aku rasa die rela bergaduh kot ngan ko ... hehehe

October 22, 2012 at 2:37 PM

aku rasa la ko kena jentik telor die tak pun ko bela la haiwan yg die takut tu ... puppy ...hikhikhik


aku gurau je

October 22, 2012 at 3:00 PM

umah mak linda kat tmn melati pun ada masalah mcmnih, asal dtg umah mak jek mesti mau taik kucing, mak dah naik letih mencuci taik kucing org, kucing tu pun cerdik, umah tuan dia taknak berak, keja berak kat umah org.. sampai mak kata, mcm nak bakar jek b#t#t kucing tu..

October 22, 2012 at 3:30 PM

kak saba jew la , kucung too tuan dye ta jinakkan too

October 22, 2012 at 3:47 PM

pehh..lerai abes! x nmpk rupa pasu dh..hoho

October 22, 2012 at 3:57 PM

orang yang tak kena memang tak faham kan.. akak pun tengah hadapi kes camni.. buat masa sekarang nie.. boleh lagi tahan... tapi sekarang nie.. habis kasut sekolah anak disaluti bulu kucing... sebab kucin2 nie lepak atas kasut sekolah... emmm... terpaksa lah basuh...walaupun putih lagi...:(

October 22, 2012 at 4:41 PM

sabar jer la... habis pasu pecah...kesian pulak kucing nak kena rotan...kadang hidup berjiran memang gini tak tegur salah tegur lagi bermasalah...

October 22, 2012 at 7:25 PM

Sayangnye pasu tu...
sabar jer lah ngan tuan kucing tu..ada ke patut nak rotan kucing tu...

Anonymous
October 23, 2012 at 9:31 AM

cite yg ni lupe nk cite kt nyai...hehe

Post a Comment