^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

8.10.12

Home » , , , » *minum petang @Taman Tasik Biru, Kundang*

*minum petang @Taman Tasik Biru, Kundang*

as salam, 

hari ni tiada entry pagi yerk, coz dari umah dah teringat2 keje n stok perfume yang nak kena setel ari ni jerk..... so kita layan entry tengah hari jerk la yerk.....

last saturday..... kami ke Taman Tasik Biru, Kundang, Rawang.....

1st time kami sampai sini..... ada kengkawan yang dah sampai ker? kami ke sini guna khidmat incik GPS, melalui pekan Kuang..... alhamdulillah sampai..... tempat cantik tapi masih dalam proses pembinaan..... ada orang mandi manda, ada orang memancing, ada orang main bot laju..... nak minum2 pon boleh, harga boleh tahan murah, makanan kat gerai yang kami pi tu pon sedap..... owh, nak berjalan dalam air sampai ke pulua di situ pon boleh..... jom kita layan.....

erm, kalu aku tau hubby nak ke sini petang tu, harus aku usung camera cumel tu..... boleh layan gedik2 lagik..... tapi sebab x bawak, so pic ambik guna camera BB jerk la.....


 Aisha tengah pujuk Papa nak masuk dalam air, sampai di ajak bergambar pon dia x nak.....


 memula sampai layan gambar dulu..... erm, air cantik, jernih, tapi ada la pulak makhluk yang xde sivik buang sampai kat dalam tu..... so kotor sikit kat tepi2 gigi air tu..... ni kami snap2 yang dekat ngan gerai makan, ada lagi 1 port memnag untuk mandi manda maybe bersih kut..... upsss x boleh ke sana, nanti Aisha nak terjun masuk plak, dah la x prepare baju, towel segala bagai kan..... kalu dah basah sape nak jawab.....


 see the sampah behind me.....


time ni Aisha dah ok sikit coz aku bagi dia bukak selipar untuk jejak kat air..... tu yang senyum jerk, tapi mata tetap x lepas dari tengok air.....


haha, muka x puas hati sebab x dapat main air (tangan dia x lepas dari aku,walau aku tengah ambik gambar).....


bila dah pujuk2 si anak dara untuk tidak berlama2an dalam air..... maka kami ke gerai berdekatan untuk lepas lelah..... aku order meehoon sup, air oren, air jagung, cendol biasa, total RM6.50..... sedap.....
hubby pulak pi gerai sebelah beli sate ikan, hajat nak makan keropok lekor yang dikatakan sedap di situ, tapi xder pulak..... x per, len kali boleh ke sini lagik.....Aisha pulak dapat aiskrim kon 3 scoop RM1.00..... hehe

lepas kami makan2, erm, kira minum petang la kan, kami pon balik rumah untuk mengerjakan pokok2 untuk mencantikkan halaman rumah..... nanti2 story yerk.....

k, sekian

14 comments

October 8, 2012 at 11:49 AM

ala tomeinya....

October 8, 2012 at 11:55 AM

Cantik tempat ni..siapalah yang tak bertanggungjawab tu buang sampah merata2..
muka tak puas hati tu comeii.. ^^

October 8, 2012 at 12:01 PM

bestnya!
x pena sampai sini lg.

October 8, 2012 at 12:29 PM

haha..mata x lepas ke air..kalo ammar ni x makan saman..dh basah lama dh ni..ekeke

October 8, 2012 at 12:38 PM

dah pernah sampai sini.mmg cantik tasik ni :)

October 8, 2012 at 12:42 PM

seronoknyer

October 8, 2012 at 1:42 PM

canteknye tasik~ boleh mandi ke??

October 8, 2012 at 2:13 PM

Kat area Kuang tu ada gerai nasi dagang... Marbeles... :)

October 8, 2012 at 3:09 PM

masz beli rumah tu 2nd hand ke baru ek ... boleh tak contact ima ..ima nk tanya la prosedur .... PM ur no kat FB kite boleh ???

Noor Izmaliza - FB

October 8, 2012 at 3:38 PM

MMG CANTIK....suke sebab tempat ni santai....kalo anak2 lieya ni sure request nak mandi punye hahahaahah

October 8, 2012 at 4:52 PM

1st time tau ada tempat nih...

October 8, 2012 at 5:20 PM

huhu..biasalah..kt mana2 pon ade smpah skarang..kdg2 tmpt dh cantik sgt2..tp syg..dicemari sampah2..

October 8, 2012 at 5:42 PM

Lma kmi skuarga xlpk2 mnum ptg cmni...bla nk di ulang lg saat2 cmni...stiap mgu ada je keje smpai nk bwk ank2 sntai2 pn dh xda msa skrg...huu

October 8, 2012 at 8:57 PM

mcm nama citer naga tasik biru je..hihi

Post a Comment