^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

2.10.12

Home » , » *anak dara 4 tahun shopping barang sendiri*

*anak dara 4 tahun shopping barang sendiri*

as salam, 
~cerita Aisha kat Taska Aida, nanti aku upload yerk, ni entry auto nieh~


ha jangan terkejut pulak dengan tajuk tu..... bukan lah anak dara ku itu pi shopping market sendiri, dia pi bersama kami..... tapi pemilihan barang dia buat sendiri.....

last week, lepas dapat gaji yang ditunggu2 itu, kami pi shopping barang2 rumah..... termasuklah barang my lil Aisha untuk dia masuk school baru minggu ni..... kali ni kami beli sume yang saiz kecik2 jerk coz kami dinasihatkan untuk bawa balik setiap hari barang2 keperluan harian Aisha, senang nak monitor kalu dah habis, atau apa terkurang kan.....

so, kali ni, kami bagi peluang untuk Aisha pilih sendiri barang yang dia nak bawa ke school..... itu salah satu untuk naikkan semangat dia pi school baru.....


 ini beg untuk keperluan harian Aisha.....

saiz muat2 jerk untuk isi barang harian, saiz lebih kurang 20cm tinggi x 10cm lebar..... ini aku yang pilih dengan persetujuan Aisha..... lepas beli, balik umah, asik ler dia angkut beg tu kehulu ke hilir, "mama, esok Aisha nak bawa beg pi school ye"..... hehe sweet jer dia mintak izin..... lepas tu sibuk ler dia dok ngajar aku setiap kaler teddy bear yang ada..... "mama, ni kaler putih... kaler apa mama?"..... aku pon layan, "kaler putih"..... "ha, pandai..... mama" hehe


 ini pulak isi kandungan beg tu.....

bedak, hair & body wash, ubat & berus gigi n satu lagi barang bekas & botol susu.....
semua di atas tu adalah pilihan Aisha..... x boleh kata tidak, x wangi, x cantik, x comel..... memang itulah pilihan dia..... bila kita tukar jerk, dia akan tengok dalam troli n tanya, "papa, mane bedak Aisha?"..... oho, maka hubby pon terpaksa tukar semula..... untuk jaga hati dia masuk school baru, kami ikutkan jerk.....

so, harap2 Aisha boleh suaikan diri dengan cepat kat school baru tu yerk..... Mama n Papa sentiasa inginkan & doakan yang terbaik untuk Aisha.....

k, sekian

p/s : x sabar nak tunggu petang nak balik ambik Aisha kat school

11 comments

October 2, 2012 at 8:01 AM

ala sweetnya

October 2, 2012 at 9:00 AM

Sweet jer Aisha ni..
harap2 Aisha dapat suaikan diri dgn tempat baru...
colgate & berus gigi tu sama ngan Qis punya.. ^^

October 2, 2012 at 9:00 AM

fuyooo... tecik2 da pandai shopping sendiri la budak ni

October 2, 2012 at 9:03 AM

pandaiiiii...Good girl...Bebudak sekrang memamg bijak2 kan..Alhamdulillah...

October 2, 2012 at 9:12 AM

akak macamane aisha smlm kak..ok ker..? hr nie mesti aisha dah ok kan..?

brush teeth aisha sama ler ngan danish punyer cuma danish n yer unty amikkan spongebob..hihi

October 2, 2012 at 9:20 AM

ololo..pandainyer asha pilih..mesti suka sgt die kan..;)

October 2, 2012 at 9:51 AM

berus gigi tulah yg tihah dok mintak dah lama dah, linda tak beli2 kan lg.. comel..

October 2, 2012 at 10:20 AM

alahai... my lil princess lambat lagi nak masuk sekolah (^___^)

October 2, 2012 at 10:24 AM

wah selalu la gogok gigi..:P

October 2, 2012 at 10:38 AM

amboiii dah pandai :)

October 2, 2012 at 1:58 PM

tak pe lah~ janji anak happy kan~

Post a Comment