^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.7.14

Home » , , , , , » jalan jalan ke Plaza GM Kuala Lumpur

jalan jalan ke Plaza GM Kuala Lumpur


assalamualaikum, 

sempatlah sehari sebelum 1 Ramadhan yang lepas bersamaan hari Sabtu ajak family jalan2 kat KL nieh..... eh bukan jalan saje2 tau, kami ni kalau x der tujuan, baik dok umah rehat.....
kami bertiga jerk..... aku, mydearHubby n Aisha pi ke Plaza GM, Chow Kit, Kuala Lumpur..... hasrat nak cari pearl n manik untuk jahit kat baju Hubby..... kalau rajin, nak jahit kat baju aku n Aisha sekali.....

so, berjalan lah kami ke sana..... eh bukan berjalan atau naik kereta..... anak dara dah lama request nak naik keretapi..... maka, moh le kita naik keretapi ye..... menggugel la aku jalan2 n train yang patut dinaiki untuk ke Plaza GM.....

ada 2 pilihan, samada nak naik KL Monorail dari Titiwangsa ke Chow Kit atau naik Putra LRT dari Sentul Timur ke PWTC..... ini kalau dari Rawang lah kan, dari tempat lain, sila google yer.....





dari Rawang naik kereta, then park kat Stesyen Titiwangsa..... RM6.00 sehari park di Permai Parking..... open parking.....


beli tiket (token) RM1.20 x 3 orang ke Stesyen Chow Kit.....
jarak 1 stesyen jerk.....





Aisha menikmati pemandangan dari dalam keretapi.....

"sekejap je....."
hihi, itulah dialog yang keluar dari mulut Aisha bila dah sampai kat stesyen Chow Kit tu..... ye lah jarak 1 stesyen je, berapa minit je kan..... hehe, x per sayang, lain kali ada masa kita naik lagi ye.....

lepas tu, jalan kaki la kat tepi2 kedai..... celah2 lorong..... belakang kedai.....





peh tu jumpa kawasan pembinaan di atas tu..... nak buat Plaza Haji Taib betul2 belakang Plaza GM..... hurm, nanti dah siap kita try pi sini pulak yerk..... hihi

puas jalan, sampai lah ke Plaza GM..... jom kita cari apa yang patut.....





mutiara





kristal





labuci





mutiara lagi





dan mutiara lagi

alhamdulillah, dah dapat apa yang di cari.....
beli kat kedai Green Crystal Marketing, depan K&K Crystal.....
harga not bad, mutiara saiz sedang RM1.20, kristal saiz kecil RM1.00 semua barang kat kedai ni, minima 6 utas boleh campur2 ye dapat harga tu.....
lepas tu singgah kedai K&K Crystal sebab google kat tenet, kedai ni ramai yang kata murah..... so tengok harga lebih kurang je lah..... cuma harga yang dipaparkan kat barang2 dalam kedai tu akan dapat 1/2 harga kalau beli 12 barang, boleh campur2 jugak.....

dah dapat apa yang di cari.....
jom kita jalan2 cuci mata.....
cuci mata je tau.....
hehe






jumpa bende ni..... eh rasa ni pon kat kedai K&K Crystal tu..... dah upload gambo kat sini baru teringat, kenapa la x terfikir nak beli kotal plastik tu untuk telak manik2 n mutiara yang di beli tu yerk..... sekarang ni kena beli bekas pulak, baru boleh mula kerja..... kalu x, bersepah2 la letaknya manik mutiara tu kan.....  hurm.....





jumpa kedai beg





jumpa kedai brooch..... 2 packet RM10.00






kedai brooch lagi..... RM3.00 satu, minima 12 pcs





jumpa kedai anak patung..... woopss, hajat nak cuci mata sahaja berkecai bila anak dara ternampak Elsa..... beli lah satu..... mintak kurang kat nyonya tu dapatlah RM15.00, harga jual borong RM18.00 satu..... aku pi kat Tesco, harga lagi mahal dari tu..... x ingat berapa tapi dalam RM20 ke atas lah.....





jumpa kedai beg plastik packing





kedai yang sama..... plastik transparent






kedai jersi sukan..... RM5.00 sehelai (minima 6 helai)






eh, dah sampai kat luar dah..... hihi
ada jugak la kedai2 pakaian, tapi x mor ambil gambar sebab x tengok pon, maklumlah baju bajan dah beli kat KWC kan..... hihi


bagi sesiapa yang x tahu, Plaza GM ni ada 7 level untuk lot jualan, siap ada lot kat bawah tanah lagi..... parking kereta? kat tingkat atas mula dari tingkat 8, kereta kena naik lift dulu baru sampai kat tempat parking.....
kalu nak ikut GM Klang besar lagi, tapi sebab kami dok dekat ngan Plaza GM ni, maka ke sini je lah kami..... nanti bila2 free hajat nak ke sana jugak lagi, jalan2 cuci mata..... hihi

dah, anak dara pon dah ngadu lapar, moh ler kita balik..... cari kedai makan..... pehtu balik, rehat kat umah..... esoknye nak puasa.....





pose dengan token monorail jap.....  sebelum masuk dalam, singgah kedai serbaneka beli air ngan coklat untuk orang lapar..... hehe.....





tu dia, orang lapar makan coklat dalam train.....

maka, lepas ni kena tumpukan kerja2 untuk menjahit bahan2 yang di beli tadi tu..... ops, sebelum tu dah ajak Hubby pi kedai beli bekas plastik, kalu boleh nak yang macam tools box tu, muat sekali ngan benang, cutter semua.....


 macam ni ker.....
sumber

 macam ni ker.....
sumber

atau macam ni pon boleh jugak lah.....
sumber


hehe, verangan dulu yerrrrr

k, sekian

18 comments

July 3, 2014 at 2:14 PM

best kan gm tapi ada org kata gm klang lagi best

July 3, 2014 at 2:22 PM

hihiks.. ni kalo orang berniaga ni seronok abes da nyopping sini..

July 3, 2014 at 4:06 PM

ooo ni GM yg kat chowkit eh? xde benda sgt eh?

July 4, 2014 at 3:44 PM

wahh lap lip lap lip manik2 gituu., ehHHee

July 4, 2014 at 5:42 PM

waahhh.. macam2 ade jual yer. pergi satu tempat.. semua boleh dapat.

July 5, 2014 at 10:59 AM

Murah sangat2 elsa tu... hari tu beli kat anak dlm RM30++ kot elsa saje...

July 5, 2014 at 6:48 PM

lama dah x ke sini pd hal dkt je

July 5, 2014 at 10:22 PM

hai masz...dh lama xjengah ke sini...sopin sakan...

July 7, 2014 at 9:46 AM

wahh sonoknyer mak jalan jalan key ell tuu.,ehHHeeee

September 18, 2014 at 1:24 AM

kedai my collection trading di plaza gm tingkat 3 no15 hanya jual rm1 sahaja. telephone :0340400435..

September 18, 2014 at 1:28 AM

kedai manik di gmklang my collection trading adalah di tingkat 1 no 30&31 dan tingkat 2-120. untuk beli online sila whatapps +6012 2803334.

October 15, 2014 at 2:19 PM

Menarik..
Promosi AirAsia

http://nazrihatsof.sharethisstory.net/my-852876-5736

January 7, 2015 at 5:17 AM

salam. dulu rajin g gm kl pastu kwc buka, g kwc pastu rambang mata bila dah pernah g gm klang..asik nak pergi gmklang.

Oya dari Nilai g kl ada rumah mak d setapak, so ok lah juga kan. d klang ada rumah abang ipar. so berbaloi perjalanan. hehe

jemput jalan blog oya baru nak bernafas balik..hhehe

ibuhero.blogspot.com

February 13, 2015 at 6:31 PM

kedai manik kwc my collection 5f-51, 0392210219, 0122803334

April 8, 2015 at 10:01 PM

skrg kwc sana dah buka byk kedai manik n wallpaper...di tinggkat 3 n 5 .....sana wallpaper murah giler rm 38 lgi buy 3 free 1 pas kurang baru rm28 shj. kualiti pn ok xmcm diy n kaisan nipis giler ....minat call boss sana 0175031855

July 27, 2015 at 9:08 AM

Wah cantiknya..kedai tu tingkat berapa ye.tq

July 28, 2015 at 5:52 PM

@Norains Sulaiman kedai yang mana satu ye, tapi kalau tanya pon dah x ingat kedai tu kat tingkat berapa, sebab banyak sangat kedai kat situ..... huhu

September 29, 2016 at 11:23 PM

Siapa no tel Pemborong green Cristal d gm plaza?

Post a Comment