^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22.2.12

Home » , , , , , » *Shopping At Plaza GM, Chow Kit*

*Shopping At Plaza GM, Chow Kit*

salam,

sebelum kengkawan terus baca kat bawah nieh.....
nak pesan yang pic kali ni aku letak kecik2 jerk.....
bukan aper, pic ni aku snap guna BB jerk, so x berapa nak clear.....
aku x reti nak set2 sebelum snap pic.....
aku main tekan jerk la.....
haha
so, redha je k dengan pic kali ni yang shumel2 saiznyer.....

actually aktiviti ini kami lakukan pada 11.02.2012.....
erm, kira 2 minggu lepas lah kan.....
adik aku datang KL ngan her fiance untuk Pre-Wedding Photoshoot.....
pagi sebelum sesi shoot2 bermula.....
kami shopping barang2 keperluan perkahwinan dia di Plaza GM kat Lorong Haji Taib @ Chow Kit.....
ni kali kedua aku datang, 1st time datang bulan lepas untuk survey.....
hehe

kat sini adalah surga bagi mereka yang nak membeli keperluan harian secara borong.....
ada pelbagai barang macam T-shirt, tudung, beg, aksesori wanita & kanak2, jam, seluar, perfume dan ada juga alat make-up.....
kain ela/pasang jerk x der, kalu ada mesti meriah mata aku kan..... hehe
kuantiti minima untuk dapat harga borong kat sini adalah 6 barang.....
so kalu ada adik beradik @ kawan2 sejumlah 6 orang yang berkenan dengan barang yang sama (lain2 kaler @ perisa pon x per) boleh lah shopping kat sini.....

apa yang kami borong?.....

hehe
adalah sikit2 keperluan untuk kami 1 family.....


gembira dengan hasil borongan kami sambil tunggu lift nak ke parking.....
Aisha, main game kat HP Moksu.....


pose kami anak beranak dengan beg hitam.....
Aisha still dengan HP Moksu dia.....


puas aku panggil dia pusing tengok BB.....
huh, idok di pedulinyer.....


dah penat berdiri, mencangkung la plak layan game.....


owh, lepak lagi tunggu lift kat tingkat 8.....
actually ada insiden berlaku..... hehe


hasil borongan, penuh 1 bonet JHG si maroon aku.....


hah! kereta naik lift.....


stanby masuk lift.....


stanby keluar lift.....


1st time nieh aku naik kereta, kereta naik lift.....
sedikit jakun masa nieh.....
hehe
Plaza GM nih ada sediakan khidmat parking untuk kereta di tingkat 8 dan ke atas.....
 dari bawah, ada lift yang dikhaskan untuk kereta naik terus ke tingkat 8, then baru lah ada laluan kereta ke parking seperti biasa.....
ambik tiket di tingkat 8 yerk kengkawan, bayar parking pon di tingkat 8 jugak, x perlu keluar kereta jugak.....
yang pasti kena sedia wang kertas kecil.....
kadar bayaran parking kat sini adalah 2 jam pertama RM4, lepas tu setiap jam tambah RM1.....
erm, not bad lah kan.....
sebab banyak kami beli barang dan dapat harga borong.....
kalau setakat nak beli 1 @ 2 barang, baik pi kedai biasa je la kan.....
harga sama jerk.....

so,
semoga barang2 yang kami borong ritu dah selamat sampai ke kampung.....
lepas aktiviti memborong.....
kami ke Taman Tasik Metropolitan.....
untuk sesi shoot2.....

cerita outstation?.....
huhu x byk gambo coz lebih tumpu pada kerja kan (eceh, yo lah tu).....
nanti aku cerita la yerk.....

k, sekian


9 comments

February 22, 2012 at 8:29 AM

hai kak..kat situ banyak ke barang kelengkapan utk wedding?

February 22, 2012 at 8:56 AM

ok erk situ??
sy blom pernah sampai, biasa gi cari tudung jln TAR aje..
pasni, kena letak la dlm schedule kat sana.. hehehhe

February 22, 2012 at 9:02 AM

YM boleh dikatakan every 2 weeks kne g sana coz YM ader bisnes kecik2. Mmg not bad kat situ, tapi most items, especially yg kecik2 like brooch, kne beli 12 pcs coz tmpt tu utk wholesaler. Kalo besar, like tudung tu, mmg 6pcs la.
kalo btl2 nak carik wedding stuff je, COWBOY supermarket tu byk.YM tgk pun geram, smbil dok pikir, apesal la tmpt ni tak wujud msa aku wedding dulu, ekekeke.

February 22, 2012 at 9:12 AM

lnda pun suka kesini..tp kalau nak g kena gi ramai2, sbb dia x jual brg satu2..kena beli byk2 skali, so, kalau ramai2, ok lah, leh tong tong

February 22, 2012 at 9:48 AM

Tak pernah juga merasa keta naik lift..mcm best jer..

February 22, 2012 at 10:08 AM

GMtu tak penah sampai.. nak gak pergi... bestkan kalau nak ccari barang2 besday nanti..

February 22, 2012 at 10:12 AM

selalu lalu je x penah sggh sbb x berapa suka kaw. chow kit tu ;-)

February 22, 2012 at 10:12 AM

lieya pun jakun gak ni...sbb baru tau bile bace citer nie...dah le GM pun tak penah pergi heeheheh...nanti leh le pergi borong barang tuk besdei ke kan.....mcm best jek tgk tu....

February 22, 2012 at 2:33 PM

banyak nye shopping!!! sampai penuh bonet kete.. baru puas hati gi shopping cam nih..kikiki

Post a Comment