^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

16.2.12

Home » , , , , » *Cerita Pantai Batu Hitam*

*Cerita Pantai Batu Hitam*

 salam,

masih lagi outstation.....
hari ni pusing2 negeri Perak pulak.....

jom layan gambar2 kami masa di Pantai Batu Hitam, Kuantan masa cuti Maulidur Rasul last week.....
lepas habis makan nasi ayam.....
kami teruskan aktiviti ke pantai......
kalau di Tanjung Balau, Adik Ada yang layan Aisha di pantai.....
kali ni Ayah Su (adik bungsu hubby) pulak yang melayan.....
hehe

jom layan dorang.....


"pijak kuat2, pijak kuat2.."
sambil jalan sambil mulut pot pet tatkala memijak pasir yang ada rumah umang2.....


 Ayah Su layan Aisha..... Papa layan kite.....


 abadikan tarikh lawatan di pasir.....


 belon buih yang x perlu di tiup, keluar sendiri tatkala di tiup angin..... so tiadalah aksi muncung2 mulut..... haha


 dia start tanggal selipar dah.....


 "air laut!..... air laut!....."


 "Tok Mi....."
dari jauh dah terjerit sambil berlari nak dapatkan Tok Mi yang turut join kami di pantai.....


 "air laut..... air laut..... jom lari....."
nasib Aisha masih boleh dikontrol lagi untuk tidak membasahkan baju.....

tapi x lama lepas tu.....


 start korek pasir dah.....


tiada sapa diantara kami yang bawa baju spare kecuali Aisha.....
tu yang kami cuba sedaya upaya untuk tidak membasahkan diri kami dengan air laut.....
tapi x rock la kalu pi pantai x basah kan.....
hehe


 Papa sempat posing atas Black Stone.....


 see, tiada aksi muncung2 mulut dari aku untuk bergambar dengan belon buih..... hehe


tengah aku syiok mengeluarkan belon buih tu.....
tetiba aku tengok Aisha dah separuh kaki ada dalam air.....
"Aisha!....." terus aku jerit supaya dia x terus tenggelam dalam air.....
ops, bukan dia nak lemas.....
tapi dia nak mandi laut.....
huhu
mana boleh, nanti kami kena basah sama2 dengan dia.....
oh! tidak, kami x bawa baju, so x boleh la kami masuk dalam air.....
dan akhirnya aku berlari dapatkan Aisha.....


 "Aisha, bangun..... bangun sayang nanti basah....."


Alhmdulillah, Aisha dengar kata.....
sempat lah dia membasahkan diri sampai ke pinggang sebelum aku angkat dia untuk naik ke atas.....
terus mandi n tukarkan baju Aisha.....


 Aisha dah bertukar uniform.....
memasing khusyuk tengok kite berterbangan di udara sambil gelakkan kite yang x naik @ tersangkut di pokok ru.....

masa kami nak balik dalam pukul 3 lebih ptg tu, dah ramai orang yang datang.....
ada yang berkelah, ada yang main layang.....
ada yang datang ngan family, ada yang datang berkonvoi.....
ada jugak yang datang berdua, harap2 mereka ada ikatan yang sah..... 
hehe
apa yang penting, kami enjoy hari tu.....

k, sekian


x sabar rasa nak balik esok jumpa anak daraku itu.....
sorry yerk kengkawan yang aku x singgah umah, coz aku online gn HP jerk, tu yang slow.....
insyaallah next week aku singgah macam biasa.....





8 comments

February 16, 2012 at 8:34 AM

bestnye .....dpt jalan2 sekitar perak...dok opis jek pun bosan gak huhuhuhu...mcmlieya ni...tapi nak buat camne..redha jek laaa huhuhu

comel2 gambar aisha kat tepi pantai nie....bagus die berani dok main pasir, tingat anak2 lieya dulu, penakot/geli bile pijak pasir pantai wakakaakakaka...mcm anak bandoo nooo jek hahhaahah

February 16, 2012 at 9:00 AM

arrhh..seronok nyer!

February 16, 2012 at 9:40 AM

mmg best skali skala picnic mcm ni kan.. walaupon bdn agak penat tp hati gumbira sgt2 :)

February 16, 2012 at 9:55 AM

cantiknya pemandangan

February 16, 2012 at 12:18 PM

sonoknye gi berkelah~ tapi dah tak pergi berkelah~

February 16, 2012 at 12:22 PM

bla da dpt air..da x igt sekeliling yaaaa

February 16, 2012 at 1:23 PM

dah lama tak balik perak.. kampung ayah

February 17, 2012 at 9:35 AM

sy pon kalo ujung mggu biasa dtg sini,bwk ammar g jenjalan main air laut,dan tangkap ketam angin..hehe

Post a Comment