^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

23.2.12

Home » , , , , , , , » *Kronologi Kejadian Di Kelantan*

*Kronologi Kejadian Di Kelantan*

salam,

hah, kronologi pulak.....
aper kes.....?
hehe, ni adalah kejadian yang berlaku masa aku outstation di Kelantan last week.....
x banyak gambar yang diambil coz komited dengan kerja kan.....
hehe

so aku share la apa2 yang patut kat sini yerk.....


12.02.2012
perjalanan kami bermula di Kompleks Kraf Kuala Lumpur pada jam 10.30 pagi.....
ada 2 kenderaan = 6 orang.....
perjalanan melalui Pahang dan terus ke Kelantan.....
sampai di sana lebih kurang jam 6.30 petang.....


di Kelantan, kami stay kat Hotel Habib, Kota Bharu.....
hotel ini adalah milik owner kedai emas Habib Jewel, baru mula beroperasi last year.....
ni kali ke2 aku stay kat sini, dekat dengan bandar.....
lokasi hotel ni dekat dengan bangunan MARA dan Mahkamah Kota Bharu.....
jalan belakang sikit dari hotel ni dah boleh jumpa tempat shopping The Store.....


malam tu kami dinner di Restoran Pinang Seribu.....
cik Lala (tudung hitam gambar bawah kanan) belanja, thanks Lala, lain kali boleh belanja lagik.....
tomyam dia memang marvelous.....


13.02.2012
pagi tu kami dah start keje.....
pi melawat ke bengkel2 usahawan kraf untuk tengok progress pengeluaran produk dorang.....
agak memenatkan, tapi demi tugas, kami lakukan jua.....


tengahari kami di belanja makan oleh Pengarah Kraftangan Malaysia Cawangan Kelantan, En Razis Mohd Said (berkemeja putih).....
makan di Restoran Nurfa, tepi jalan jerk restoran nieh.....
terima kasih en. Razis.....
makanan dia boleh tahan sedap tapi sebab aku x berapa gemar masakan percik, so x habis lah ikan percik tu.....
hehe

lepas makan, sembahyang jap.....
n petang sambung lagi kerja2 pemantauan.....


petang tu sebelum balik ke hotel, kami lepak di Pantai Cahaya Bulan (sebelum ni dipanggil Pantai Cinta Berahi).....
sambil pekena seafood celup tepung.....
time ni group yang naik kereta 1 lagi dah xder, dorang ke Terengganu untuk tugasan lain.....
so, tinggal aku bertiga termasuk pemandu berhemah opis kami, en. Ijoi.....


waktu malamnya, untuk merelease tension bekerja di waktu siang.....
kami layan bowling di Pacific Bowl di KB Mall, Kota Bharu.....
pemenang pada malam tu adalah en. Joe (berbaju biru).....
dan sebagai hadiah, dia belanja kami makan burger oblong.....
haha, tetiba orang yang menang belanja makan.....
thanx en. Joe.....


14.02.2012
last day di Kelantan.....
waktu pagi kami jalankan tugas seperti biasa.....
sambung melawat ke bengkel usahawan di sekitar Kota Bharu.....
aku usahakan untuk siapkan kerja awal.....
dan alhamdulillah berjaya.....
jam 2 petang kerja dah setel.....
maka.....
seterusnya kami ke.....









Rantau Panjang


sebelum jenjalan shopping kat kedai bebas cukai rantau panjang.....
kami pekena sup di gerai tepi kedai.....
sebaris dengan Mydin kat Rantau Panjang.....
memang sedap.....
nyum nyum.....

lepas tu, apa lagik.....
shopping time.....
tapi x shopping mana pon, maklumlah gaji dah ujung2 jerk.....
huhu
dapat lah kami rembat 1 2 helai baju kat situ.....


then malamnya.....
kami pekena Nasi Kerabu Golok.....
x der la sampai ke Golok nuun kami pergi.....
still di Kota Bharu lagi, tapi nasi kerabu tu memang special.....
apa yang special pon aku x tahu, mungkin ayam n daging dia di panggang, tu yang jadi special tu.....
aku x berapa gemar nasi kerabu, tapi dah orang belanja.....
aku bedal je la.....
hehe


 terima kasih Abg Pojee (t-shirt merah) yang belanja kami makan malam tu.....
memasing khusyuk jerk makan.....
lepas tu kami layan perlawanan bola sepak antara Selangor lawan Kelantan.....
hehe


15.02.2012
ha.....
hari ni perjalanan kami adalah ke negeri Perak pula.....
sebelum tu, pepagi jumpa Pengarah cawangan untuk minta izin berundur setelah tugas selesai.....
perjalanan melalui Rantau Panjang, Gerik bermula jam 11.00 pagi.....


singgah di Puncak Titiwangsa.....
rehatkan ketegangan kaki dan badan kat situ.....
lepas tu, sambung balik perjalanan sampai lah ke Kuala Kangsar lebih kurang jam 5.00 petang.....

erm, penat pulak menaip.....
sambung lain kali la yerk.....
hehe

k, sekian


di Perak x berapa banyak gambar, so nanti aku share cerita je la yerk, tu pon kalu aku ingat. huhu.....
gambar2 kat entry ini semuanya bersaiz kecil untuk tidak memecahkan situasi gambar tersebut. sorry yerk kengkawan.....

10 comments

February 23, 2012 at 8:45 AM

bestnya dikk
banyak program ..
macam2 aksi .. seronok sesekali macam nie .. ;)

February 23, 2012 at 8:47 AM

syoknya jalan2 sis

February 23, 2012 at 9:13 AM

kalu tau nk g rantau pnjg nk jg kem kuali hehehe

February 23, 2012 at 9:21 AM

sambil keje sambil mkn angin...sonok nie...takde laa tensen kan...tapi dihati tetap ingat org tersayang kat umah kan....lagi2 si comel aisha tu... he he he

February 23, 2012 at 9:28 AM

byk tak shopping pi kelantan ni

February 23, 2012 at 9:49 AM

besh kan berjalan2 di kelantan??
=)

February 23, 2012 at 11:37 AM

besnya dpt kwn2 sporting lak tue.. g jln2 sana kena shopping l bertambah best :)

February 23, 2012 at 2:58 PM

sonoknye jalan2 beramai2 cam tuh..mesti meriahkan~

February 23, 2012 at 3:21 PM

bestnyer byk berjalan :)

February 23, 2012 at 5:35 PM

kalau gi kelantan paling best ialah makan.. memang semuanya sedap2.. dan banyak ngat benda nak dimakan.. alahai miss kelantan...

Post a Comment