^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31 December 2012

*Happy 7th Anniversary*

10 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,


31.12.2005 - 31.12.2012

it's is OUR



hari ini, 7 tahun yang lalu dengan 2 kali lafaz, maka sah lah Masnainiza Muhamad menjadi isteri kepada Mohd Rosmadi Harun bertempat di Felda Adela, Kota Tinggi Johor.....

ALHAMDULILLAH

dan

hari ini adalah ulang tahun perkahwinan kami yang ke-7.....
walaupun banyak dugaan dan rintangan yang mendatang, kami jalani jua dengan bantuan orang yang tersayang dan juga doa yang x putus dipanjatkan ke hadrat Illahi.....
dengan kehadiran si anak dara Dizaaisha Umairah 4 tahun lalu, maka bertambah seri lagi rumahtangga yang di bina.....
semoga kami dikurniakan kebahagiaan berpanjangan serta dikelilingi orang2 yang sentiasa menyayangi kami.....
ameen.....

k, sekian







29 December 2012

*Chanel Makeup Pouch Set RM99*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,


ada peminat produk Chanel?




Groupon tengah ada bagi diskaun untuk Chanel Makeup Pouch Set dari harga RM225 sekarang tinggal RM99 jerk.....
nak? KLIK SINI tinggal lagi 3 hari jerk offer dia.....


k, sekian




28 December 2012

*ZALORA - order confirmation*

11 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin


as salam,


hari ini bersamaan 28 Dis 2012, aku dah pon redeem voucher yang aku menang dari GA Ringgitplus + Zalora ritu..... 




email dari Zalora yang meng'confirm'kan order yang aku buat..... ape yang aku beli..... woops dah dapat barang nanti aku up kat sini yerk..... ni letak sini pon sebagai reminder buat aku, bila aku beli n berapa lama pulak proses nak dapat barang yang di order tu..... erm, memula ada masalah jugak nak redeem voucher tu sebab kod yang diberi tu mengelirukan jugak, tapi berkat tunjuk ajar orang kat Zalora n berkat kesabaran aku nak hadiahkan hasil kemenangan ni kat si anak dara, alhamdulillah hari ni aku berjaya redeem akhirnya lepas berhari2 aku ngadap website Zalora tu..... hehe

sekarang tinggal tunggu barang sampai depan mata..... erm, agak2 nak jerit macam pompuan dalam iklan tv tu ke tak yerk..... hehe

k, sekian

*tak cantik lah tarikh dia*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
As salam,
Dah tengahari dah kan, ptang nti blik keje trus nak bertolak blik JB utk makan2 esok mlm... moga semuanya dipermudahkan... ameen


Pg tadi dlm kreta ada dgar deejay radio hotfm bgtau yg Apek khairul fahmi akan nikah ari ni ngan pasangan dia kan... aku x ingat nama dia, huhu

Then tetiba my dear Hubby bersuara,
"ha, 281212 tak cantik lah tarikh dia, apsal dia ambik tarikh ari ni?"
Woops telopong jap aku, sjak bila plak Hubby aku ni kisah psal tarikh cantik ke x kan. X pe lah, aku layan je lah,
"ye lah, dia nak bg maskahwin 28 ribu kat istri dia, sbb tu dia nikah ari ni"
Trus dia snyap n tukar topic lain. Hehe

Em, pape pon moga mereka bahgia hingga ke akhirnya... Ameen

K, sekian


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

27 December 2012

CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'

4 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

 as salam,


1. dah lama follow, x ingat follower keberapa.
2. follower ke 86
3. liked ke 18,443
4. tag : USU, LINDA, ANA, MAI


kengkawan lain nak join, KLIK SINI yerk


k, sekian

*#nakcaritadika*

5 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,


hah, tajuk ntah hape2 la aku ni kan.... huhu sedey sikit, tu yang letak tajuk merapu tu..... bajet update entry ala2 twitter gitu kan..... ngeh ngeh ngeh.....

 actually sampai sekarang aku tertunggu2 lah bila Taska Aida nak open registration untuk sesi tadika next year..... nak tanya x tertanya2 kat owner taska tu sebab tiap2 hari ambik Aisha dah lewat ke pukul 7 8 malam..... so kelam kabut sikit lah nak balik rumah kan..... lagipon owner tu cakap dia x boleh nak kompem lagi sebab dia nak tunggu bibik dia balik Indonesia dulu baru boleh nak bagitau kat mak pak bebudak yang dok situ samada ambik untuk tadika atau x.....

dan akhirnya semalam, Puan Hajah Aida, owner Taska Aida dah pon bagitau keputusan yang memang aku tunggu2 sejak awal bulan doblas ritu..... dia maklumkan yang Taska Aida x ambik untuk sesi Tadika tahun 2013 sebab Bibik dia x balik dari Indonesia..... so dia x boleh nak bagi tumpuan kat student kalu dia ambik bebudak untuk tadika..... kat situ ada 2 assistant tapi dia x harap sangat sebab nak mengajar kanak2 berusia 5 6 tahun kena ada konsentrasi kan.....

maka perbincangan dah dibuat ngan Hubby, maka kami terpaksalah cari tadika lain untuk hantar Aisha school tahun depan..... adalah beberapa list yang aku dah call, ada yang masih boleh terima dan ada jugak yang dah tutup registration..... maklumlah sesi sekolah tahun 2013 tinggal beberapa hari jerk lagi kan..... so kami x boleh nak memilih sangat lah.....

pilihan dah dibuat n esok kena jugak pi Tadika Sri Terentang, Rawang untuk register terus Aisha school kat situ..... sebab next Monday kami cuti balik kampung..... tapi day care tetap kat Taska Aida, seb baik lah owner taska tu memang dah sedia transport untuk bebudak yang sekolah kat tempat lain..... tinggal bayar jerk lagi..... kadar bayaran x tahu lagi, tunggu lah sok kalu dah dapat info aku nak share kat sini jugak, sebagai info aku masa akan datang..... ye lah, rasanya lama kut Aisha akan dok taska tu sampai lah dia pandai jaga diri sendiri untuk dok kat umah sementara kami pi keje kan.....

semoga semuanya dipermudahkan demi pendidikan anak kami..... ameen


k, sekian

*deko deko ~ kitchen cabinet pink*

10 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 


ahah! akhirnya impian nak memiliki kitchen cabinet (KC) tercapai..... alhamdulillah..... walau x sebesar mana, tapi cukuplah ruang yang ada untuk aku sediakan makanan untuk kami 3 beranak..... saiz dapur pon x besar mana.....



dapur TerataKami


buat masa ni, kamibuat KC kat area memasak jek dulu, maklum bajet pon tu jerk yang ada..... disebabkan dinding dapur dah kaler hijau, maka xkan lah nak buat KC kaler hijau yang jadi idaman kalbu aku tu kan..... maka kami decided untuk ikut kata si anak dara tu nak kaler pink.....

ahaks, KC kaler pink + putih..... maklum lah bulan ni kan bulan ulang tahun dia, so kami ikut lah kata dia kan..... lagipun harga masih boleh kami tunaikan..... RM15 jerk..... bila dah siap..... erm, nampak comel jugak bila dah siap letak ngan dinding dapur yang kaler hijau tu..... bebel panjang pon x guna..... mesti kengkawan nak tengok KC kami kan..... meh



v



v



v



v



v



v



v



v



v






v



v



v



v



v

 

TADA!!!
inilah dia KC pilihan anak dara kami....



dari pandangan atas.....


 
zoom sikit.....

opss, jam tu senget pulak Hubby gantung.....



ha..... camner? ok x KC kami yang Aisha pilih nieh..... hehe, ni kira adiah besday aku untuk dia la..... beli hari Sabtu lepas sempena besday dia ari Ahadnya..... suka betul dia ngan KC nieh, asik ler ajak aku masak tiap2 hari..... 

"Mama nak nasi goreng? nak letak telur ke nak letak ayam"
"Papa nak makan nasi? nak letak telur ker nak letak ayam"
"nak kicap?"
"nak sup?"

ha, itulah dialog dia tiap kali dia nak masak..... kekadang tu siap paksa kami makan..... sebab dia nak masak..... haha, nanti dah besar jangan pulak tinggal tabiat suka masak tu yer sayang.....

 
 
beli KC, free periuk n pan + sudu garpu.....



k, sekian

26 December 2012

*one day trip - shopping di kedai Jepun*

12 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 
~entry banyak gambar tapi kurang cerita~


hah, percaya ke idok!?..... buat trip 1 hari ke jepun semata-mata nak shopping..... jangan lah percaya yerk..... aku ni Malaysia pon x habis jelajah, nak ke Jepun pulak..... berangan dulu lah yerk..... ngeh ngeh ngeh..... ini kisah Sabtu lepas, selepas kami ke GM Klang, on the way balik, kami singgah ke Aeon Jusco Rawang..... saje gatal kaki jenjalan..... hehe




jalan agak sesak nak masuk ke sini tapi alhamdulillah, senang dapat parking..... time ni hujan renyai turun n Aisha masih dibuai mimpi dalam kereta, so kami gunakan khidmat stroller lagi sekali untuk bawa Aisha..... berjasa jugak stroller ni lepas 3 tahun terperap dalam stor, maklumlah Aisha sejak pandai jalan, x mor dok dalam stroller, tapi sekarang dah 4 tahun, nak pulak dia..... haha



ha, inilah tempat tujuan sebenar kami ke Jusco Rawang nieh..... kedai Daiso Japan yang supply barang semuanya RM5 x kira barang besar ke, barang kecil ke, barang panjang ke, barang pendek ke, barang bulat, barang kotak, barang lembut, barang keras, pendek kata sumenye RM5.....

aku try survey kat internet pasal kedai ni nak dapat info, tapi x banyak..... tu yang aku pi tu, nak tau sendiri keadaan dia camner..... erm not bad..... banyak lah 'barang yang pelik2' kat sini..... kata Hubby..... apa yang pelik pon aku x tau, kalu kengkawan nak tau, kena pi sendiri lah yerk..... sekaran ni dah banyak dah outlet Daiso ni kat Malaysia..... yang aku pi kat Jusco Rawang ni besar jugak kedai dia..... sume cantik2 belaka, rasa kalaulah duit berkepuk dalam dompet ni, aku ambik jerk sume..... tapi ingat yerk, gaji bulan depan lambat lagi.....

hurm, aku rasa nak kena buang lah tanda ~xxx~ kat atas sebelum entry tu, coz dah macam banyak pulak aku taip ni kan..... tapi biarlah sebab gambo tetap banyak..... haha dah jom layan gambo antara yang aku snap kat sini.....

 

port yang paling lama kami berenti sebab si anak dara x tahu nak pilih mainan ape.....

 
 
rak mainan lagi..... nak pilih barang untuk buat party pon boleh kat sini.....


 
tabung n perhiasan.....


 
dress cover untuk tutup bau yang dah disangkut pada penyangkut baju.....
sangat comel n berwarna warni.....


 
ini towel konsep seluar n skirt..... ada sesiapa yang berminat.....


 
ini pulak barang2 untuk menjahit.....
ada butang cumel2, manik, batu, labuci, butang n ofkos lah benang n jarum pon ada kan.....


 
alat tulis



alat tulis lagi.....

 

oho, Aisha kat luar toilet Jusco..... wajib pi toilet walau di mana jua kami berada.....
cantik dia nye decoration, comel, kat lift pon ada deco cenggini jugak tapi malu nak ambik gambo sebab ada orang..... hehe


 
masuk Daiso semula..... port slipar dalam rumah, rasa macam nak beli satu tapi nantilah, nak kena cari yang sepasang ngan Aisha..... haha gedik



opss blurr pulak..... span cuci pinggan yang kiut miut.....


 
aksesori rambut pon ada, make up pon ada tau.....

 

bakul pelbagai saiz pelbagai warna pelbagai bentuk..... geram tengok.....



bekas pelbagai saiz pelbagai warna pelbagai bentuk jugak.....



nak makan nasi kat umah tapi feeling Jepun?..... belilah mangkuk ni.....


ada jugak barang untuk berkebun, beg untuk souvenir, alat makenik dan yang paling aku geram adalah.....

v

v

v

v

v

 
kotak untuk hadiah..... sangat meriah kat sini tapi nak beli x tau nak buat ape..... hadiah untuk Aisha x payah balut, dia yang pilih sendiri..... so len kali bila ada keperluan kami ke sini lagi beli yerk.....

habis jerk jalan2 dalam Diaso ni, opss bukan jalan2 jerk yerk, kami habiskan RM70 kat sini untuk14 item yang kami ambik termasuk belon party 1 pack untuk anak dara..... dah puas pusing kat area mainan atas sekali tu kan, last2 dia ambik belon..... hehe, x per lah janji dia puas hati.....

lepas tu kami masuk Jusco jap, Hubby kata nak cari sandal..... kami pon ikut je lah since Aisha dok dalam stroller, aku ok jerk, xder lah penat nak dokong dia kan.....



sementara tunggu Hubby cari sandal untuk dia, aku snap2 sambil layan Aisha main belon dia..... last2 xde jugak yang berkenan di hati.....
 
turun bawah, pi kedai kasut kat bawah plak..... x der jugak yang berkenan..... last2 kami cari tempat makan..... Kenny Rogers Roaster jadi pilihan..... ni kira pre-birthday dinner untuk Aisha..... gambar ader pada Hubby, so xleh nak up kat sini..... hehe


 
last but not least, pose by birthday girl malam tu.....
 

k, sekian


oho, nak share outlet Daiso yang ada kat Malaysia nie selain di AEON Jusco Rawang ni yerk.....

kat lembah klang :-
  1. AEON Bukit Tinggi, Klang
  2. AEON Equine 
  3. Mines
  4. Setia City Mall, Shah Alam
  5. Jusco Taman Maluri, KL
  6. Pavilion KL 
  7. Sungei Wang Plaza, KL
  8. Harbour Place Mall, Klang
  9. The Curve, PJ
  10. IOI Mall, Puchong
  11. 1 Utama, PJ
  12. Sunway Pyramid, PJ

luar lembah klang:-
  1. AEON Ipoh Station, Perak
  2. Queensbay Mall, Penang
  3. Mahkota Parade, Melaka
  4. AEOn Jusco Melaka
  5. 1 Borneo Hypermall, Kota Kinabalu
  6. Palm Square, Kota Kinabalu
  7. AEON Bukit Indah


25 December 2012

*receive sample from Libresse*

5 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 
 ~meri krismas bagi kengkawan yang sambut~


hari rabu last week, macam biasa aku akan bukak post box coz nak tengok samada bil elektrik dah sampai ke belum, lain2 bil suma dah selamat aku settle bayar, tinggal bil letrik jerk x smapai2 lagik, risau plak aku, jangan sampai bulan depan n ada tertulis tunggakkan plak..... huhu x syiok lah kan.....

tengok2 dalam post box ada kotak..... eh, kotak ape plak nieh..... tengok ada mana aku..... bukan nama orang lain..... then perati kotak bebetul..... owh dari Libresse rupanya.....


 
packaging yang sangat ceria, siap ada love lagik tu.....


 isi dalam yang jugak ceria


oho, aku bukan pengguna tuala wanita jenama Libresse ni, tu yang aku request sample, boleh try kan..... dalam tu ada survey form untuk di jawab lepas kita try produk dorang..... ok ok

so, alhamdulillah, yang di request dah sampai, hurm ambik masa sebulan jugak kan nak dapat sample nieh..... hehe

k, sekian

24 December 2012

*Shopping jam di GM Klang*

14 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
as salam, 


erm heaven betul pi keje pagi tadi..... kuar umah pukul 7.15 pagi, naik kereta tau bukan naik moto cam selalu..... bawa kereta pon paling laju 80km/j jer, sampai opis ngam2 pukul 8...... wah, ni dah kira rekod nieh sebab kalu selalu pi keje naik moto kuar pada waktu yang sama pon akan sampai dekat2 pukul 8..... seronok tul kalu tiap2 hari camni, tapi x kut kan, sebab ari ni mungkin ramai yang bercuti balik kampung..... bulan depan bila dah naik sekolah lagilah kan..... kompem sesak jalan raya..... apa2 pon, moga kita sama2 berhati2 di jalan raya.....


erm, balik pada tajuk..... ni aktiviti last Saturday, ajak my dear Hubby ngan Aisha jenjalan ke GM Klang..... pusat pemborong yang terkenal di Malaysia..... kalau sebelum ni kami pernah jejak ke Plaza GM Chow Kit, pehtu kami ke Kenanga Wholesale City, so Sabtu lepas kami ke GM Klang, saje nak tengok2 sambil survey2 apa2 yang patut..... hehe

jom.....




 bangunan GM Klang yang baru..... ada parking kat luar, tapi Hubby x nak, dia nak parking kat dalam bangunan, sama jenis ngan aku, kalu boleh nak parking depan pintu masuk kedai..... haha
kami parking kat tingkat 6, pusing 4 5 kali jugak nak tunggu parking yang dekat pintu punya pasal, last2 alhamdulillah dapat jugak.....




ini anak dara sekarang jenjalan memana nak naik stroller, malas nak jalan, kami nak dukung x larat pulak..... so naiklah dia stroller yang dah agak x sesuai untuk saiz dia..... tapi dia ok jerk n kami pon ok jerk lah..... haha


dari tingkat 6 (parking) kami turun ikut eskalator dari 1 tingkat ke 1 tingkat..... xder rasa nak snap2 pon macam kat KWC ritu..... x tau kenapa, mungkin sebab kedai2 kat sini macam kedai biasa jerk..... x macam kedai borong pon..... so kami jalannnnnnnnnnn je, xder yang menarik, pada aku lah..... sampai lah ke satu kedai jual jam..... thanx buat blogger Lylie sebab inform aku pasal kedai jam nieh..... aku teruja siut bila masuk kedai ni..... memacam pesen jam ada..... kedai ni lah aku beria ambik gambo, kat tempat lain nan hado..... haha



jam dengan deco yang pelbagai..... yang bawah sekali tu jam yang tampal terus kat dinding tau..... bila dah gantung x boleh pindah2 dah, dok ler kat situ sampai rasa nak tukar cat dinding lain..... haha



nak rasa dok kat paris, boleh la letak jam menara Eiffel kat umah..... hehe


 

Aisha minat ngan jam rama-rama tu.....



ini stail jam biasa jerk.....



ha, yang ni aku minat..... jam dua muka aku panggil, sebab dia boleh tengok dua2 belah, yang sebelah nombor roman, yang sebelah nombor biasa..... sesuai letak kat tiang/dinding yang jadi pemisah ruang..... kalu rumah aku tu dia nyer ruang tamu ngan ruang makan xder dinding aku dah masukkan dalam senarai nak beli jam ni..... masuk dalam senarai dulu, bukan beli yerk..... hehe

seronok masuk kedai ni sebab dinding dia penuh ngan jam, belum kat rak lagi..... bukan rak bercermin, tapi rak open, so kita boleh tengok, pegang, rasa, godeh2..... x der orang marah..... cuma kat kedai ni aku x tau mana satu customer n mana satu promoter kedai, orang ramai so nampak same jerk sume..... haha



owh, ini kat kedai lain..... Hubby tengah tunggu amoi tu betulkan jam yang dia beli, jam transparent..... apa ke nama jam tu, Ice Watch kut..... tapi x boleh kena air..... erm, aku kata kalu x boleh kena air, kena ais boleh kut sebab nama sia Ice kan..... haha harga satu RM15 kut, kalu beli banyak ofkos lah boleh dapat kurang lagi kan (ini untuk ixbarr yang menanya)

 pehtu kami sambung lagi jenjalan..... tengok2 baju aku, tengok2 baju Aisha, tengok2 aksesori, tengok2 mainan, tapi xder yang berkenan..... rasa macam serabut lah susunan kedai kat sini, aku jadi x fokus nak tengok satu2 barang, sebab baru jerk nak masuk dalam otak design ni, bila pi kedai sebelah eh, dah kedai lain pulak..... so otak jadi blank semula..... x boleh nak buat perbandingan.....

cuma kat sini ada kelebihan iaitu ada kedai gadget IT yang diletakkan kat 1 floor, aku x ingat floor berapa, 5 kut..... siap nak repair pon boleh, tapi aku n masuk pon, aku kan x minat gadget2 IT nieh..... Hubby sorang yang pi survey..... aku jalan lagi nak melayan Aisha yang nak cari mainan, tapi sume dia x berkenan..... pulak.....

erm, bosan jalan2, kami turun tingkat G n cari kedai makan..... makan kat kedai Penang ape ntah nama kedai dia, kat luar sebelah Merrybrown yang belum buka ..... not bad rasa makanan dia, servis pon bagus..... Aisha pon makan berselera..... alhamdulillah kenyang.....

dah kenyang, kami pon naik semula, round sekali lagi kut2 lah ada yang terasa nak di beli kan..... tapi nan hado..... pusing2 sampai ke tingkat 6 semula n cari kereta tadi parking kat mana..... terus balik..... oho, kat sini parking free, buat sementara waktu la yerk..... maklum lah baru pindah ke bangunan baru kan..... lepas ni x tahulah berapa dia charge parking..... khennnnn

habis jalan kat sini, kami terus balik ke rumah, sebelum tu singgah dulu kat..... shhhhh rahsia
haha

k, sekian

*menang baucer RM50 dari Zalora*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 
~semalam birthday Aisha~

ha, kompem kawan2 dah sinonim dengan Zalora kan..... alah yang iklan "penghantar dia jerit xder perasaan" tu..... itu kata my dear Hubby..... hehe
 
wah!!! best best..... erm, tak sangka dapat rupanya..... hehe
last week saje gatal2 tangan join GA anjuran RinggitPlus dengan kerjasama Zalora.com..... dia nyer GA senang jerk, so aku pon join lah kan..... just bagi alamat email n jawab simple question.....  alhamdulillah..... aku pon share lah link ni ngan kengkawan yang aku rasa dorang memang suka shoppingonline.....
 
hari Rabu time rehat join, malam tu tengah shopping kat Giant, dapat email mengatakan aku menang baucer RM50 dari Zalora (aku link email kat HP, so senang nak monitor receiving or replying email) ..... wah sangat cepat..... ke sape2 jerk yang join akan dapat yerk, sebab dia nyer GA ada hadiah lain rasanya..... aku pon x pasti..... tapi yang pasti baucer RM50 ni aku dah dapat..... so boleh shopping!!!!!

ini bukti email dari pihak penganjur (kengkawan nampak kan?.. hehe)


lepas dapat email, apa lagi teruja lah aku yang x pernah shopping online ni reply balik email tersebut untuk dapatkan code baucer tu..... and on petang Khamis dah pon dapat no code tu..... betul la dia kata taip dalam masa 24 jam..... hehe cekap cekap

so, tengah survey2 kat Zalora apa yang best, untuk gunakan baucer yang dapat nieh..... hehe sonot sonot..... sambung survey lagik.....

k, sekian

23 December 2012

*Aisha is turn 4 today*

4 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
to

my sweeties daughter

DIZAAISHA UMAIRAH BINTI MOHD ROSMADI


MAMA n PAPA
want to wish
Happy Birthday Pictures

today 23 December 2012

U had turn to
4

semoga anak Mama sentiasa membesar dengan baik dan sempurna
dan sentiasa dilindungi Allah hendaknya
nanti dah besar jadi anak yang baik untuk Mama n Papa
k

U are always sweet in my eyes




22 December 2012

*dua dua pon nak nyorok bawah jambatan*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 


ingat lagi entry ritu pasal rumah baru untuk turtle kami yang 2 ekor tu..... turtle yang sangat pemalu itu telah menunggang langgangkan rumah mereka menjadi seperti tongkang pecah.....



sebelum kejadian.....


cantik kan rumah dorang, tersusun rapi dengan jambatan terletak elok di tempat sepatutnya.....






 



 selepas kejadian


tengoklah tu..... dua2 pon nak menyorok bawah jambatan tu, manelah nak muat kan..... udah jadi tunggang langgang rumah dorang nieh..... huhu tiap2 hari ginilah dia..... hari ni balik keje, betulkan jambatan tu, esok balik keje dah jadi gini..... betulkan semula, lusa balik keje jadi gini semula..... betulkan lagi semula, tulat balik keje jadi lagi gini..... sudahnya aku biar jerk gitu gaya..... bagi makan pon dorang cuma hulur kepala dari bawah jambatan tu, then makan..... uhuk malu sungguh la hai.....

erm, macam nak kena belikan jabatan yang besar lagik jerk..... atau aku akan buat sesuatu dengan rumah mereka itu biar mereka x berebut nak dok bawah jambatan..... haha..... agak2 bila lah aku nak transform rumah dorang ni yerk..... tunggu.....

k, sekian

21 December 2012

*Deko Deko TerataKami ~hunting for cloth hanger*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 


pergh tajuk omputih gitu kan..... ntah betul ntah tak..... ni gara2 anak penjual karpet kat Tesco Rawang ritu lah ni... haha


ini adalah kejadian sebelum makan makan @ De Anjung Seafood semalam..... balik keje kat TerataKami ni, kami akan longgok dulu sweater atau baju hujan yang dipakai pi balik keje naik motor kat sofa dulu..... then baru mabik hanger n sangkut lah kat tempat sepatutnya kat tingkat atas nu..... pehtu kami siap2 lah pape yang patut di bawak masuk dalam rumah, nak ke dapur tengok turtle ker, nak ke toilet lepas hajat ker kan..... ni kira kes malas nak naik turun naik turun lah ni.....

akhirnya aku ada satu idea..... semalam ajak Hubby cari cloth hanger, ingat aku nak ajak pi AEON Jusco Anggun kat Rawang nuun..... sekali survey barang kat Daiso Japan..... tingin nak ke sana..... hehe
tapi Hubby kata jauh, ujung minggu ni baru boleh pi kalu nak..... oteh, aku setuju jerk..... so kami ke Giant, Rawang jerk malam semalam merealisasikan hajat yang baru muncul di petang hari..... hehe

boleh jerk kan, petang terlintas nak beli, malam lepas maghrib kami kuar n terus beli..... xder survey2 dah macam dulu..... jumpa, terus beli..... alhamdulillah ada rezeki kami di situ.....



anak panah menunjukkan cloth hanger yang ada kat Giant.....


cloth hanger sebelah kiri tu rendah sikit dari yang belah kanan tu, harga yang belah kiri tu lebih murah dari yang belah kanan tu...... RM29.90 vs RM132.00..... yang belah kiri tu ada macam2 warna putih macam yang display tu, warna hitam, merah n hijau..... yang belah kanan tu satu kaler jerk.....

so, lepas toleh sana, toleh sini sambil gosok2 janggut (sila rujuk Hubby dalam gambar kanan, haha, sorry dear gurau jer)..... akhirnya kami ambik lah yang macam kaler putih tu..... tapi bukan kaler putih, kami ambik kaler itam, ikut Hubby punyer selera, kalu ikut aku nak kaler putih, biar nampak clean jerk letak kat TerataKami kan..... huhu sedey di situ.....



anak ngan pak same2 buat kerja


macam biasa, kalu baru dapat sesuatu barang Hubby akan terus bersemangat nak assemble, nak kemas, nak susun tanpa menghiraukan jam di dinnding..... tapi seb baik lah waktu tu awal lagi..... awal2 pon pukul 10 lebih jugak sampai umah..... si Papa cantum2 batang besi, si Anak Dara cantum2 mainan kereta ntah ape namanyer yerk..... hehe

itu mainan aku kena tol ngan Aisha sebab dia dah teman kami pi kat celah2 rak mencari cloth hanger tu kan..... lepas kami dah dapat apa yang kami nak, dia pulak ajak kami kat area mainan..... opsss x boleh lebih2 ye nak RM9.90 jerk seketul tu, seb baik..... kalu beli mainan x boleh lebih dari RM10.00 bajet kami..... sebab nanti main sekejap jerk atau rosak dalam masa yang singkat..... tapi mainan tu kami biar Aisha yang pilih sendiri..... mak pak puas hati, anak pon puas hati..... baru dikatakan keluarga bahagia kan..... hehe



cloth hanger dah siap display


aha, dah siap, kejap jerk Hubby pasang, semua dah sedia dengan skru dengan align key sekali dah siap sedia, tinggal pasang jerk..... Hubby pasang, aku layan Aisha main sambil snap2..... haha boleh gitu kan..... so perletakkan sementara adalah di pintu sliding door..... erm sebatang jerk kat situ, rasanya nak pindahkan bakul payung kat sebelah dia lah, biar dia ada kawan kan, tapi macam dah lari konsep pulak, cloth hanger besi, bakul payung rotan, pehtu tepi tu meja konsol kayu..... huhu, campur aduk dah TerataKami nieh.....

memula dulu, teringin nak buat konnsep minimalis dengan kaler putih n barang pon x banyak kat ruang tamu tu, tapi Hubby macam nak penuhkan segala ruang yang ada kat ruang tamu tu dengan barang..... erm,aku redha jerk..... tapi kena campur tangan jugak, jangan sampai ruang tamu dah rupa stor pulak nanti kan..... iskiskisk

k, sekian

*pakcik, cium bontot saya*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam, 
lama dah x buat entry lawak kat blog ni..... hehe jom layan lawak di pagi jumaat ni..... 


Di sebuah bustop, seorang budak nakal bertanya waktu kepada Pak Cupit...

Budak: Pakcik pukul berapa sekarang?

Pak Cupit: Pukul 3:45 petang.

Budak: Terima kasih

Pak Cupit: Sama-sama

Budak: Pakcik mintak tolong sikit boleh?

Pak Cupit: Tolong ape?

Budak: Nanti bila dah pukul 4:00 petang boleh tak pakcik cium bontot saya?

Pak Cupit: Celaka punya budak!

Budak nakal tersebut terus lari meninggalkan Pak Cupit sambil ketawa berdekah-dekah. Pak Cupit yang berang mengejar budak nakal itu sampai ke sebuah gerai menjual jambu.

Penjual jambu: Kenapa termengah-mengah ni pak cik?

Pak Cupit: Budak celaka tu kenakan aku! Ada ke patut dia suruh aku cium bontot dia pukul 4:00 petang?

Penjual jambu: La yeke? Tapi sekarang baru pukul 3:50 ada sepuluh minit lagi, kenapa tergesa-gesa?

Pak Cupit: &%$$%#@!


-sumber-


muahahahahahaha

kompem ingat ngan watak kat bawah ni kan.....


k, sekian

20 December 2012

*makan makan @ Restoran De Anjung Seafood, Rawang*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin

as salam,


erm aku nak tukar lah kalu buat entry pasal tempat makan yang kami terjah daripada "review makan makan" kepada "makan makan" sahaja..... best sikit kan, sebab aku bukan lah orang yang layak untuk buat review2 nieh..... so dengan tajuk baru ni aku rasa selesa sikit nak cerita tempat makan yang kami terjah, sambil bagitau samada tempat tu recommended atau tak untuk dikunjungi..... k

so, semalam kami ke Santai Cuisine, Tesco Rawang untuk dinner..... malam tadi kami ke Restoran De Anjung Seafood, Pekan Rawang pulak untuk dinner.....iskiskisk, tiap2 hari makan luar kan..... sian dapur ku itu, x berasap lagi minggu ni..... huhu ok, bukan saja nak makan luar, tapi kami ke Giant Rawang untuk mencari sesuatu..... lepas pi Giant n dah dapat apa yang dihajatkan..... maka perut yang kosong haruslah di isi kan.....

tengah pikir2 tempat makan mana yang nak di terjah..... tetiba aku teringat tempat makan yang pernah kami pi, makan kat restoran n ada tingkat kat tepi meja, tingkap daun macam rumah lama tu..... best..... so ke situ lah kami..... hehe



Restoran De Anjung Seafood


lupa nak snap tingkap yang aku cakap macam rumah lama tu..... tapi sekarang tingkap tu dorang dah letak grill wrough iron bunga2 lagik tau..... kira dah moden sikit lah kan, mungkin takut bebudak manjat atas meja n terjatuh ke luar restoran kut, tu yang kena letak grill tu..... hehe


terletak betul2 di sebelah Hotel Sahara, Rawang.....


punya lah kami pusing2 pekan Rawang ni nak cari, rupa2nya sebelah hotel ni jerk..... bukan besar pon pekan Rawang ni kan, tapi sebab banyak lorong n jalan sehala, tu yang x jumpa tu..... tapi last2 jumpa jugak lepas terperasan yang restoran tu sebelah ngan hotel..... so terus jek la tuju hotel dulu then lalu lorong sebelah n sampai..... alhamdulillah.....

sori la yerk, gambar dalam entry ni sume x puas mata memandang kan..... maklum, waktu malam ambik gambo guna camera HP, suasana romantik x bukak flash plak tu..... tu yang gambo sume pon romantik gigil2 jerk tu..... huhu

 
senarai menu, ada menu Telur Homok... erm telur ape tu yerk.....


Hubby tunjuk Sup Ekor eyerk..... aku tengok Sup Tulang RM5.50, ingat x semalam aku cerita makan sup tulang kat Santai tu, harga kat sana RM7.50 tau semangkuk, kiranya kat sini lagi murah la kan.....



suasana dalam kedai


suasana dia suram2 jerk..... sesuai lah kut kalu nak makan sambil bercengkarama nak rasa suasana romantik kan..... kat kedai ni pon sentiasa ramai orang..... ada jerk orang yang datang dan pergi..... servis sangat tip top..... order, x sempat nak snap2, x sempat nak tunggu loading dalam FB habis, air n makanan dah sampai..... haha erm dalam 5 minit kut dah sampai, aku x tau camner dorang buat kerja..... cepat giler.....


menu kami..... Nasi Pattaya aku, air sirap bandung selasih, air sirap bandung, air epal asam boi, n Nasi Thai Hubby = total RM17.80



pernah tengok x Nasi Pattaya didatangkan dengan sambal tumis ayam marvelous masam2 manis..... semua yang kami order tu sedap2 belaka..... portion pon besar, walau aku lapar time tu tapi makan x boleh habis..... huhu..... owh ye, aku ingat nak order menu lain tapi kan, anak dara Aisha nak makan telur, so aku order la Nasi Pattaya then telur tu aku bagi kat dia untuk makan, sekali ngan nasi sikit..... hehe..... Hubby makan habis licin, erm biasa lah kan lelaki makan banyak dari pompuan..... eh yer ker..... hurm, no komen..... haha

kat restoran ni ada 1 cerita tau..... ada lah sorang anak kepada cashier lebih kurang umur 2 tahun kut, cukup berkenan dengan kasut yang Aisha pakai masa datang restoran ni..... peel si Aisha ni kalu dok atas kerusi, dia akan bukak kasut yang dia pakai..... so, bukan setakat dia tengok2 jerk, bukan setakat dia pegang2 jerk, tapi dia siap pakai jalan2 kasut Aisha tu kehulu kehilir..... mak budak tu perasan..... kami xder la kisah sangat coz taulah nak cari budak tu kat mana kalu dia x pulangkan kasut tu kan..... of kos lah kat kaunter bayaran sebab mak dia yang jaga kaunter tu.....

mak dia dah pulang..... dia datang lagi kat Aisha ambik n pakai..... time ni Aisha dah tengok aku dengan muka kerut2, tu tanda x suka lah tu kan..... tapi aku pujuk dia, nanti adik tu pulang lah kan..... Aisha ok balik..... hehe..... yang paling x menahan tu, budak tu siap pi kat kaunter n ambik kasut dia, pehtu bagi kasut dia kat Aisha..... haha kira nak buat sistem barter lah tu gamaknya..... harharhar




ha, ni lah dia budak yang minat ngan kasut Aisha tu..... n gambar kecik tu lah kasut yang Aisha pakai..... mungkin sebab bila jalan, ada bunyi loceng kat kasut tu, tu yang dia minat tu..... alah RM9.90 jerk pon kasut tu, beli kat Hypershoe kut kalu x silap..... erm, comel kan budak tu, nama dia Nia (berdasarkan apa yang mak dia panggil)..... nama pon sweet, mata bulat, kulit putih..... geram pulak aku tengok..... dia memang x takut orang, ye lah tiap2 hari ikut mak dia pi keje kat restoran ni kan, jumpa dah macam2 orang, so ok lah, cuma dia x pandai cakap lagi, kalu dah pandai cakap mungkin lagi sweet kut..... haha

ha, dah..... penat taip bebanyak ni tau..... ye lah, kau bukan blogger glamour pon, taip sikit jerk dalam entry, dah berduyun2 orang bagi komen..... kan.... haha dah stop! stop! korang pon dah penat baca kan.....
hehe


overall makan kat sini puas hati, suasana romantik, makanan sedap, layanan bagus, siap ada entertainer si Nia tu lagik, hehe, harga pon murah..... so boleh datang sini lagi.....


k, sekian