^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

20.12.12

Home » , , , , » *makan makan @ Restoran De Anjung Seafood, Rawang*

*makan makan @ Restoran De Anjung Seafood, Rawang*


as salam,


erm aku nak tukar lah kalu buat entry pasal tempat makan yang kami terjah daripada "review makan makan" kepada "makan makan" sahaja..... best sikit kan, sebab aku bukan lah orang yang layak untuk buat review2 nieh..... so dengan tajuk baru ni aku rasa selesa sikit nak cerita tempat makan yang kami terjah, sambil bagitau samada tempat tu recommended atau tak untuk dikunjungi..... k

so, semalam kami ke Santai Cuisine, Tesco Rawang untuk dinner..... malam tadi kami ke Restoran De Anjung Seafood, Pekan Rawang pulak untuk dinner.....iskiskisk, tiap2 hari makan luar kan..... sian dapur ku itu, x berasap lagi minggu ni..... huhu ok, bukan saja nak makan luar, tapi kami ke Giant Rawang untuk mencari sesuatu..... lepas pi Giant n dah dapat apa yang dihajatkan..... maka perut yang kosong haruslah di isi kan.....

tengah pikir2 tempat makan mana yang nak di terjah..... tetiba aku teringat tempat makan yang pernah kami pi, makan kat restoran n ada tingkat kat tepi meja, tingkap daun macam rumah lama tu..... best..... so ke situ lah kami..... hehe



Restoran De Anjung Seafood


lupa nak snap tingkap yang aku cakap macam rumah lama tu..... tapi sekarang tingkap tu dorang dah letak grill wrough iron bunga2 lagik tau..... kira dah moden sikit lah kan, mungkin takut bebudak manjat atas meja n terjatuh ke luar restoran kut, tu yang kena letak grill tu..... hehe


terletak betul2 di sebelah Hotel Sahara, Rawang.....


punya lah kami pusing2 pekan Rawang ni nak cari, rupa2nya sebelah hotel ni jerk..... bukan besar pon pekan Rawang ni kan, tapi sebab banyak lorong n jalan sehala, tu yang x jumpa tu..... tapi last2 jumpa jugak lepas terperasan yang restoran tu sebelah ngan hotel..... so terus jek la tuju hotel dulu then lalu lorong sebelah n sampai..... alhamdulillah.....

sori la yerk, gambar dalam entry ni sume x puas mata memandang kan..... maklum, waktu malam ambik gambo guna camera HP, suasana romantik x bukak flash plak tu..... tu yang gambo sume pon romantik gigil2 jerk tu..... huhu

 
senarai menu, ada menu Telur Homok... erm telur ape tu yerk.....


Hubby tunjuk Sup Ekor eyerk..... aku tengok Sup Tulang RM5.50, ingat x semalam aku cerita makan sup tulang kat Santai tu, harga kat sana RM7.50 tau semangkuk, kiranya kat sini lagi murah la kan.....



suasana dalam kedai


suasana dia suram2 jerk..... sesuai lah kut kalu nak makan sambil bercengkarama nak rasa suasana romantik kan..... kat kedai ni pon sentiasa ramai orang..... ada jerk orang yang datang dan pergi..... servis sangat tip top..... order, x sempat nak snap2, x sempat nak tunggu loading dalam FB habis, air n makanan dah sampai..... haha erm dalam 5 minit kut dah sampai, aku x tau camner dorang buat kerja..... cepat giler.....


menu kami..... Nasi Pattaya aku, air sirap bandung selasih, air sirap bandung, air epal asam boi, n Nasi Thai Hubby = total RM17.80



pernah tengok x Nasi Pattaya didatangkan dengan sambal tumis ayam marvelous masam2 manis..... semua yang kami order tu sedap2 belaka..... portion pon besar, walau aku lapar time tu tapi makan x boleh habis..... huhu..... owh ye, aku ingat nak order menu lain tapi kan, anak dara Aisha nak makan telur, so aku order la Nasi Pattaya then telur tu aku bagi kat dia untuk makan, sekali ngan nasi sikit..... hehe..... Hubby makan habis licin, erm biasa lah kan lelaki makan banyak dari pompuan..... eh yer ker..... hurm, no komen..... haha

kat restoran ni ada 1 cerita tau..... ada lah sorang anak kepada cashier lebih kurang umur 2 tahun kut, cukup berkenan dengan kasut yang Aisha pakai masa datang restoran ni..... peel si Aisha ni kalu dok atas kerusi, dia akan bukak kasut yang dia pakai..... so, bukan setakat dia tengok2 jerk, bukan setakat dia pegang2 jerk, tapi dia siap pakai jalan2 kasut Aisha tu kehulu kehilir..... mak budak tu perasan..... kami xder la kisah sangat coz taulah nak cari budak tu kat mana kalu dia x pulangkan kasut tu kan..... of kos lah kat kaunter bayaran sebab mak dia yang jaga kaunter tu.....

mak dia dah pulang..... dia datang lagi kat Aisha ambik n pakai..... time ni Aisha dah tengok aku dengan muka kerut2, tu tanda x suka lah tu kan..... tapi aku pujuk dia, nanti adik tu pulang lah kan..... Aisha ok balik..... hehe..... yang paling x menahan tu, budak tu siap pi kat kaunter n ambik kasut dia, pehtu bagi kasut dia kat Aisha..... haha kira nak buat sistem barter lah tu gamaknya..... harharhar




ha, ni lah dia budak yang minat ngan kasut Aisha tu..... n gambar kecik tu lah kasut yang Aisha pakai..... mungkin sebab bila jalan, ada bunyi loceng kat kasut tu, tu yang dia minat tu..... alah RM9.90 jerk pon kasut tu, beli kat Hypershoe kut kalu x silap..... erm, comel kan budak tu, nama dia Nia (berdasarkan apa yang mak dia panggil)..... nama pon sweet, mata bulat, kulit putih..... geram pulak aku tengok..... dia memang x takut orang, ye lah tiap2 hari ikut mak dia pi keje kat restoran ni kan, jumpa dah macam2 orang, so ok lah, cuma dia x pandai cakap lagi, kalu dah pandai cakap mungkin lagi sweet kut..... haha

ha, dah..... penat taip bebanyak ni tau..... ye lah, kau bukan blogger glamour pon, taip sikit jerk dalam entry, dah berduyun2 orang bagi komen..... kan.... haha dah stop! stop! korang pon dah penat baca kan.....
hehe


overall makan kat sini puas hati, suasana romantik, makanan sedap, layanan bagus, siap ada entertainer si Nia tu lagik, hehe, harga pon murah..... so boleh datang sini lagi.....


k, sekian

9 comments

December 20, 2012 at 1:46 PM

samalar wak hari2 pon mau makan luar jugakkk. .ahhHKks

December 20, 2012 at 2:37 PM

jika makanan sedap dan servis mantap pasti ramai pelanggan nya kan...

December 20, 2012 at 2:43 PM

glup!

December 20, 2012 at 3:31 PM

aisya nmpk mcm besar dh kak..mb sbb rambut die yg panjang nmpk mcm matang..hehe..kalo makanan sdp servis cepat harus repeat dtg neh..hehe

December 20, 2012 at 4:39 PM

boleh cubalah juga ni

December 20, 2012 at 7:33 PM

hehe..berkenan sgt lah budak tu kat kasut aisya..sama mcm Qis klu duduk kat kerusi memang dia suka buka kasut..kalau Qis kat tempat Aisya..kompom terus menjerit tu..koz Qis ni lain sikit..tak leh sentuh barang dia..

December 21, 2012 at 7:15 AM

As salam Masz,

Jarang restoren ada entertainer kat Msia kan... Free lak tu... Mmg comel dak Nia tu... Lain kali ckp kat die, kalau nak shoes jom ikut acik balik... ngeeee~~

December 21, 2012 at 4:39 PM

makanan nmpk menarik kak..terliur tgk telur dadar tuu..

March 30, 2013 at 6:19 PM

Sedap tak?overoll berapa bintang bg? Terasa malas nk masak plak. Tp nk pergi sana jammed la. Hmmm

Post a Comment