^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.12.12

Home » , , , , , , » *Deko Deko TerataKami ~hunting for cloth hanger*

*Deko Deko TerataKami ~hunting for cloth hanger*


as salam, 


pergh tajuk omputih gitu kan..... ntah betul ntah tak..... ni gara2 anak penjual karpet kat Tesco Rawang ritu lah ni... haha


ini adalah kejadian sebelum makan makan @ De Anjung Seafood semalam..... balik keje kat TerataKami ni, kami akan longgok dulu sweater atau baju hujan yang dipakai pi balik keje naik motor kat sofa dulu..... then baru mabik hanger n sangkut lah kat tempat sepatutnya kat tingkat atas nu..... pehtu kami siap2 lah pape yang patut di bawak masuk dalam rumah, nak ke dapur tengok turtle ker, nak ke toilet lepas hajat ker kan..... ni kira kes malas nak naik turun naik turun lah ni.....

akhirnya aku ada satu idea..... semalam ajak Hubby cari cloth hanger, ingat aku nak ajak pi AEON Jusco Anggun kat Rawang nuun..... sekali survey barang kat Daiso Japan..... tingin nak ke sana..... hehe
tapi Hubby kata jauh, ujung minggu ni baru boleh pi kalu nak..... oteh, aku setuju jerk..... so kami ke Giant, Rawang jerk malam semalam merealisasikan hajat yang baru muncul di petang hari..... hehe

boleh jerk kan, petang terlintas nak beli, malam lepas maghrib kami kuar n terus beli..... xder survey2 dah macam dulu..... jumpa, terus beli..... alhamdulillah ada rezeki kami di situ.....



anak panah menunjukkan cloth hanger yang ada kat Giant.....


cloth hanger sebelah kiri tu rendah sikit dari yang belah kanan tu, harga yang belah kiri tu lebih murah dari yang belah kanan tu...... RM29.90 vs RM132.00..... yang belah kiri tu ada macam2 warna putih macam yang display tu, warna hitam, merah n hijau..... yang belah kanan tu satu kaler jerk.....

so, lepas toleh sana, toleh sini sambil gosok2 janggut (sila rujuk Hubby dalam gambar kanan, haha, sorry dear gurau jer)..... akhirnya kami ambik lah yang macam kaler putih tu..... tapi bukan kaler putih, kami ambik kaler itam, ikut Hubby punyer selera, kalu ikut aku nak kaler putih, biar nampak clean jerk letak kat TerataKami kan..... huhu sedey di situ.....



anak ngan pak same2 buat kerja


macam biasa, kalu baru dapat sesuatu barang Hubby akan terus bersemangat nak assemble, nak kemas, nak susun tanpa menghiraukan jam di dinnding..... tapi seb baik lah waktu tu awal lagi..... awal2 pon pukul 10 lebih jugak sampai umah..... si Papa cantum2 batang besi, si Anak Dara cantum2 mainan kereta ntah ape namanyer yerk..... hehe

itu mainan aku kena tol ngan Aisha sebab dia dah teman kami pi kat celah2 rak mencari cloth hanger tu kan..... lepas kami dah dapat apa yang kami nak, dia pulak ajak kami kat area mainan..... opsss x boleh lebih2 ye nak RM9.90 jerk seketul tu, seb baik..... kalu beli mainan x boleh lebih dari RM10.00 bajet kami..... sebab nanti main sekejap jerk atau rosak dalam masa yang singkat..... tapi mainan tu kami biar Aisha yang pilih sendiri..... mak pak puas hati, anak pon puas hati..... baru dikatakan keluarga bahagia kan..... hehe



cloth hanger dah siap display


aha, dah siap, kejap jerk Hubby pasang, semua dah sedia dengan skru dengan align key sekali dah siap sedia, tinggal pasang jerk..... Hubby pasang, aku layan Aisha main sambil snap2..... haha boleh gitu kan..... so perletakkan sementara adalah di pintu sliding door..... erm sebatang jerk kat situ, rasanya nak pindahkan bakul payung kat sebelah dia lah, biar dia ada kawan kan, tapi macam dah lari konsep pulak, cloth hanger besi, bakul payung rotan, pehtu tepi tu meja konsol kayu..... huhu, campur aduk dah TerataKami nieh.....

memula dulu, teringin nak buat konnsep minimalis dengan kaler putih n barang pon x banyak kat ruang tamu tu, tapi Hubby macam nak penuhkan segala ruang yang ada kat ruang tamu tu dengan barang..... erm,aku redha jerk..... tapi kena campur tangan jugak, jangan sampai ruang tamu dah rupa stor pulak nanti kan..... iskiskisk

k, sekian

9 comments

December 21, 2012 at 1:40 PM

x kisah la concept campur2.. yg penting nampak cantik.. hehe.. eah aisha.. siap ader tol tu yer.. pandai.. hehe..

December 21, 2012 at 2:02 PM

Sama macam Qis pegi mana² mesti kena tol oleh dia.. hehe..budak² macam tu lah kan.. :)

December 21, 2012 at 2:50 PM

dah siap di pasang :)

December 21, 2012 at 4:02 PM

oklah tu

December 21, 2012 at 4:08 PM

ekek x kesah lah dik
janji cantik , kemas dan di gunakan ..
warna itam ok gak kan ;)

hurmm samelah ngan anak2 akk dik , kalau beli mainan x akan lebih dari 10 .. sbb dah tahu x lama main dah jahanam .. kalau beli mahal punn jahanam .. inikan murah .. soo beli murah sudah .. dia bosan , rosak , beli lain ekeke ;)

December 21, 2012 at 4:35 PM

haah ok gak kan kak cloth hanger tu senang hang kat situ jer..kemas..sama ler ngan danish asyik2 menan dah berapa ratus diperuntukkan kat menan sajer..aduhh kena lebih berjimat nie..aisha lebih cermat kot kan kak..?

December 21, 2012 at 7:52 PM

lps ni senag nk sangkut apa2 kt situ....tp jgn tersilap sangkut aisha plak mas.....beli skit2 lama rmh makin cantik tau mas.....

February 24, 2015 at 1:37 PM

hai.. tiling tuh cantik.... mahal x? =.=

March 6, 2015 at 2:05 PM

@Nur Atiqah erm, u mean tile ke,
kalu tile tu masa beli umah memang dah ada, so x tau harga dia brape.. ;)

Post a Comment