^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.12.12

Home » , , , , » *review makan makan @ Santai Cuisine*

*review makan makan @ Santai Cuisine*


as salam, 

kalau malam Sabtu ritu kami ke Tesco Selayang untuk belanja barang rumah + beli rumah turtle yang baru..... malam tadi kami ke Tesco Rawang pulak..... dekat sikit ngan TerataKami..... tujuan utama adalah untuk menyimpan duit beli barang kiriman dak Anom n dak Tim kat Cosway..... tapi yang ada cuma barang dak Anom jerk dulu, dak Tim nyer barang next week baru sampai, sabar yerk Tim..... hehe

so dah terlanjur kami keluar, apa lagi..... ada lah alasan untuk tidak mengecahkan dapur aku yang dah sedia berkecah tu kan.... hehe lokasi kami untuk bersantap malam tadi adalah di Restoran Santai Cuisine, Tesco Rawang..... ada yang dah pernah makan kat sini?..... xper, ni pandangan aku pasal restoran ni yerk.....



cermin sandblast as a decoration dalam restoran tu sebagai pemisah antara tempat customer ngan tempat masak


kami pilik tempat duduk bermeja yang atas pelantar..... erm, restoran ni memang sentiasa ramai orang..... Hubby lah yang suggest makan kat sini, sebab dia cakap ramai sangat orang, mesti makanan sedap..... erk iyer ker.....

 suasana dalam restoran ni agak pack dengan susunan meja yang rapat2..... kalu tarik kerusi, kompem akan tersenggol ngan kerusi untuk meja sebelah..... nak borak pon x boleh kuat2 nanti orang sebelah dengar..... tapi kalu nak borak kuat2 jugak pon boleh jerk..... hehe



Aisha sedang mengexplore barang2 kat restoran tu


oho, servis sangat lah lambat..... agaknya sebab ramai orang kut tu yang lambat..... tapi lambat dia lain macam lah...... dah order setengah jam baru sampai kut..... huhu kebulur kami tunggu makanan sampai..... Aisha siap boleh menari2 atas kerusi tu sebab dah boring.....

akhirnya air sampai dulu..... alhamdulillah..... untuk tidak menambah keboringan ngan kebuluran kami dok menunggu nasi x sampai2, maka Hubby pi kuar jap beli cupcorn..... 1 cup jerk, kongsi 3 orang..... konon2 boleh la alas perut sementara nasi nak sampai kan..... tapi harapan..... Hubby siap nak kuar lagi beli lagi 1 cup corn sebab lapar punya pasal..... huhu teruk kan.....



air sirap bandung n Aisha x dapat dipisahkan



sementara tunggu makanan sampai, kami snap2 lah gambar kami..... haha


 
air teh o limau untuk Hubby n air limau untuk aku.....



akhirnya setelah puas menunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu..... owh, orang yang dok kat meja depan kami siap blah macam tu jerk sebab lama sangat menunggu kut, dia pi kat kaunter n cancel order n terus kuar.....  pi mana ntah..... tapi kami masih lagi tabah menunggu..... akhirnya apa yang kami order sampai..... alah menu biasa jerk pon.....



nasi putih 2, sup tulang, kailan ikan masin (tiada dalam gambar) n telur dadar + pinggan kosong


owh, jagung atas telur dadar tu Hubby yang letak tau, dia kata biar berseri sikit..... haha, ape2 lah dear yerk..... kailan ikan masin xder dalam gambar sebab kena tunggu lagi 3 4 minit pehtu baru dia antar..... x sabar aku nak tunggu sume terhidang atas meja baru nak snap..... sebab dah lapor gilerrr.....

kami pon makanlah macam orang x jumpa nasi seminggu..... lapar kut kalu dah terbayang2 jerk makanan depan mata tapi mendenya xder kan..... huhu sekejapan jerk makanan tu sume ilang dari depan mata.....
 licin.....



dah makan, jangan lupa kemas pinggan mangkuk yerk, tapi x yah basuh lah....


nampak pinggan mangkuk tu, sume licin..... rasa makanan dia biasa2 jerk, rasa macam yang aku masak kat umah.... lagi sedap kut kalu aku masak sebab aku masak dengan perasaan penuh kasih sayang..... ngeh ngeh ngeh.....

owh, sign good yang Aisha buat tu aku saja suruh dia buat walau servis n rasa makanan kurang..... kebersihan restoran ni ok, bersih, sebab tu lah dapat 'A' dari MPS..... dah habis aku snap pic Aisha dia tegur aku.....
"ni bukan good lah Mama, ni terbaik"
aha, ingat tanda itu dibuat oleh BoboiBoy sambil cakap 'terbaekkk'..... khennn
oh anak Mama ni..... tergelak kami berdua.....



kaunter bayaran Santai Cuisine


habis makan, ape lagi pi lah bayar kan..... harga not bad, agak murah n mampu milik..... total kami perlu bayar untuk menu yang dipilih adalah RM23.30 jerk..... murah la tu kan..... hehe

kesimpulan makan kat sini..... makanan so-so jerk, servis out, kebersihan bagus, harga bagus..... erm nak datang sini lagi x?..... x lah kut..... kalu Hubby bagi suggestion nak makan kat sini, baik aku makan kat food court Tesco, sebelah jerk ngan restoran ni..... haha

k, sekian

9 comments

December 19, 2012 at 1:30 PM

mmg tensen klu ngah lapar2 pastu makanan yg diorder lambat smpai.. lg la klu bwk anak yg x reti duk diam cam anak sy.. baik tapau mkn kt umah.. ngeee...

December 19, 2012 at 1:32 PM

air color pink mmg best hehehe

December 19, 2012 at 1:48 PM

aisehh mak, restoran taraf A tuu.. ehHHHee

December 19, 2012 at 2:19 PM

pergh lapar saya dibuatnya. hehe

December 19, 2012 at 2:30 PM

cantik rest nie dikk
sesekali layan makan di luar kan ..
hurmmm yumx3 !

December 19, 2012 at 2:31 PM

sedapnyerrr...
lapaq la plak hehhee

December 19, 2012 at 2:42 PM

tunggu lama2 takkan mkn telur dadar je kot..hehe :D

December 19, 2012 at 2:57 PM

salah satu tempat kegemaran eden kalau pergi tesco ampang...mee bandung nya memang voila...

December 20, 2012 at 10:40 AM

ooo, ini klau bersama asben, mmg pangkah la restoren mcm nih... mr T kita, mmg amat2 bebel klau lambat gini, kita lak yg sampai rimas..

Post a Comment