^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.12.12

Home » , , , , , » *Shopping jam di GM Klang*

*Shopping jam di GM Klang*

as salam, 


erm heaven betul pi keje pagi tadi..... kuar umah pukul 7.15 pagi, naik kereta tau bukan naik moto cam selalu..... bawa kereta pon paling laju 80km/j jer, sampai opis ngam2 pukul 8...... wah, ni dah kira rekod nieh sebab kalu selalu pi keje naik moto kuar pada waktu yang sama pon akan sampai dekat2 pukul 8..... seronok tul kalu tiap2 hari camni, tapi x kut kan, sebab ari ni mungkin ramai yang bercuti balik kampung..... bulan depan bila dah naik sekolah lagilah kan..... kompem sesak jalan raya..... apa2 pon, moga kita sama2 berhati2 di jalan raya.....


erm, balik pada tajuk..... ni aktiviti last Saturday, ajak my dear Hubby ngan Aisha jenjalan ke GM Klang..... pusat pemborong yang terkenal di Malaysia..... kalau sebelum ni kami pernah jejak ke Plaza GM Chow Kit, pehtu kami ke Kenanga Wholesale City, so Sabtu lepas kami ke GM Klang, saje nak tengok2 sambil survey2 apa2 yang patut..... hehe

jom.....




 bangunan GM Klang yang baru..... ada parking kat luar, tapi Hubby x nak, dia nak parking kat dalam bangunan, sama jenis ngan aku, kalu boleh nak parking depan pintu masuk kedai..... haha
kami parking kat tingkat 6, pusing 4 5 kali jugak nak tunggu parking yang dekat pintu punya pasal, last2 alhamdulillah dapat jugak.....




ini anak dara sekarang jenjalan memana nak naik stroller, malas nak jalan, kami nak dukung x larat pulak..... so naiklah dia stroller yang dah agak x sesuai untuk saiz dia..... tapi dia ok jerk n kami pon ok jerk lah..... haha


dari tingkat 6 (parking) kami turun ikut eskalator dari 1 tingkat ke 1 tingkat..... xder rasa nak snap2 pon macam kat KWC ritu..... x tau kenapa, mungkin sebab kedai2 kat sini macam kedai biasa jerk..... x macam kedai borong pon..... so kami jalannnnnnnnnnn je, xder yang menarik, pada aku lah..... sampai lah ke satu kedai jual jam..... thanx buat blogger Lylie sebab inform aku pasal kedai jam nieh..... aku teruja siut bila masuk kedai ni..... memacam pesen jam ada..... kedai ni lah aku beria ambik gambo, kat tempat lain nan hado..... haha



jam dengan deco yang pelbagai..... yang bawah sekali tu jam yang tampal terus kat dinding tau..... bila dah gantung x boleh pindah2 dah, dok ler kat situ sampai rasa nak tukar cat dinding lain..... haha



nak rasa dok kat paris, boleh la letak jam menara Eiffel kat umah..... hehe


 

Aisha minat ngan jam rama-rama tu.....



ini stail jam biasa jerk.....



ha, yang ni aku minat..... jam dua muka aku panggil, sebab dia boleh tengok dua2 belah, yang sebelah nombor roman, yang sebelah nombor biasa..... sesuai letak kat tiang/dinding yang jadi pemisah ruang..... kalu rumah aku tu dia nyer ruang tamu ngan ruang makan xder dinding aku dah masukkan dalam senarai nak beli jam ni..... masuk dalam senarai dulu, bukan beli yerk..... hehe

seronok masuk kedai ni sebab dinding dia penuh ngan jam, belum kat rak lagi..... bukan rak bercermin, tapi rak open, so kita boleh tengok, pegang, rasa, godeh2..... x der orang marah..... cuma kat kedai ni aku x tau mana satu customer n mana satu promoter kedai, orang ramai so nampak same jerk sume..... haha



owh, ini kat kedai lain..... Hubby tengah tunggu amoi tu betulkan jam yang dia beli, jam transparent..... apa ke nama jam tu, Ice Watch kut..... tapi x boleh kena air..... erm, aku kata kalu x boleh kena air, kena ais boleh kut sebab nama sia Ice kan..... haha harga satu RM15 kut, kalu beli banyak ofkos lah boleh dapat kurang lagi kan (ini untuk ixbarr yang menanya)

 pehtu kami sambung lagi jenjalan..... tengok2 baju aku, tengok2 baju Aisha, tengok2 aksesori, tengok2 mainan, tapi xder yang berkenan..... rasa macam serabut lah susunan kedai kat sini, aku jadi x fokus nak tengok satu2 barang, sebab baru jerk nak masuk dalam otak design ni, bila pi kedai sebelah eh, dah kedai lain pulak..... so otak jadi blank semula..... x boleh nak buat perbandingan.....

cuma kat sini ada kelebihan iaitu ada kedai gadget IT yang diletakkan kat 1 floor, aku x ingat floor berapa, 5 kut..... siap nak repair pon boleh, tapi aku n masuk pon, aku kan x minat gadget2 IT nieh..... Hubby sorang yang pi survey..... aku jalan lagi nak melayan Aisha yang nak cari mainan, tapi sume dia x berkenan..... pulak.....

erm, bosan jalan2, kami turun tingkat G n cari kedai makan..... makan kat kedai Penang ape ntah nama kedai dia, kat luar sebelah Merrybrown yang belum buka ..... not bad rasa makanan dia, servis pon bagus..... Aisha pon makan berselera..... alhamdulillah kenyang.....

dah kenyang, kami pon naik semula, round sekali lagi kut2 lah ada yang terasa nak di beli kan..... tapi nan hado..... pusing2 sampai ke tingkat 6 semula n cari kereta tadi parking kat mana..... terus balik..... oho, kat sini parking free, buat sementara waktu la yerk..... maklum lah baru pindah ke bangunan baru kan..... lepas ni x tahulah berapa dia charge parking..... khennnnn

habis jalan kat sini, kami terus balik ke rumah, sebelum tu singgah dulu kat..... shhhhh rahsia
haha

k, sekian

13 comments

December 24, 2012 at 2:13 PM

cantik design2

December 24, 2012 at 2:47 PM

Samalah kakak pergi kerja hari ini pun smooth kurang betul kereta suka memandu kalau macam ini.

Jam cantik-cantik menggoda mata melihat.

December 24, 2012 at 3:09 PM

Cantik² jam tu..boleh rambang mata dibuatnye.. :)

December 24, 2012 at 3:10 PM

saya pun ada beli jam ice watch ni gak.. rm19.90... tp kat uptown dalm rm40 gak.. kat situ berapa lak??

unik semua design jam2 tu

December 24, 2012 at 3:14 PM

cantik2 la design jam dinding kat c2 :)

December 24, 2012 at 6:01 PM

ish3 anak dara.... meh kasi adik baby je la stroller tu

December 24, 2012 at 6:29 PM

wahh dik
semua cantik2 ..
hurmm kalau ada duit , rembat je semua ekke ;)

December 24, 2012 at 6:48 PM

mmg cantik design jam.. mcm2 style ade

December 24, 2012 at 6:48 PM

mmg cantik design jam.. mcm2 style ade

December 24, 2012 at 10:07 PM

canteknye lah jam dinding!! berkenan plak~

April 21, 2013 at 10:24 PM

Nk kinta tlg blikn jam bley?ada yg berkenan..then u post kt i..ikt ipoh,.plsss..ni email i..speechless503@yahoo.com

March 3, 2014 at 1:28 PM

GM Klang kini sudah ada bangunan yang setinggi 7 tingkat. Lebih banyak pemborong dan produk yang menarik. Kunjungilah kedai kami di 2F-15, Tingkat 2, GM Klang, Bandar Botanic, Klang. Kami adalah pemborong hiasan wanita yang paling baik di GM Klang. Pelbagai hiasan wanita seperti cekak rambut, rantai leher, rantai tangan, cincin dan sebagainya. Kalau berminat pandora dan vintage charms, datanglah ke kedai 2F-13. Terdapat lebih dari 1000 rekabentuk vintage charms.

www.borongborong.com.my

May 20, 2014 at 1:19 PM

Kunjungi instagram saya kedai_jam_onoine . Banyak jam yang dijual :)

Post a Comment