^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.12.12

Home » , , , , , » *one day trip - shopping di kedai Jepun*

*one day trip - shopping di kedai Jepun*


as salam, 
~entry banyak gambar tapi kurang cerita~


hah, percaya ke idok!?..... buat trip 1 hari ke jepun semata-mata nak shopping..... jangan lah percaya yerk..... aku ni Malaysia pon x habis jelajah, nak ke Jepun pulak..... berangan dulu lah yerk..... ngeh ngeh ngeh..... ini kisah Sabtu lepas, selepas kami ke GM Klang, on the way balik, kami singgah ke Aeon Jusco Rawang..... saje gatal kaki jenjalan..... hehe




jalan agak sesak nak masuk ke sini tapi alhamdulillah, senang dapat parking..... time ni hujan renyai turun n Aisha masih dibuai mimpi dalam kereta, so kami gunakan khidmat stroller lagi sekali untuk bawa Aisha..... berjasa jugak stroller ni lepas 3 tahun terperap dalam stor, maklumlah Aisha sejak pandai jalan, x mor dok dalam stroller, tapi sekarang dah 4 tahun, nak pulak dia..... haha



ha, inilah tempat tujuan sebenar kami ke Jusco Rawang nieh..... kedai Daiso Japan yang supply barang semuanya RM5 x kira barang besar ke, barang kecil ke, barang panjang ke, barang pendek ke, barang bulat, barang kotak, barang lembut, barang keras, pendek kata sumenye RM5.....

aku try survey kat internet pasal kedai ni nak dapat info, tapi x banyak..... tu yang aku pi tu, nak tau sendiri keadaan dia camner..... erm not bad..... banyak lah 'barang yang pelik2' kat sini..... kata Hubby..... apa yang pelik pon aku x tau, kalu kengkawan nak tau, kena pi sendiri lah yerk..... sekaran ni dah banyak dah outlet Daiso ni kat Malaysia..... yang aku pi kat Jusco Rawang ni besar jugak kedai dia..... sume cantik2 belaka, rasa kalaulah duit berkepuk dalam dompet ni, aku ambik jerk sume..... tapi ingat yerk, gaji bulan depan lambat lagi.....

hurm, aku rasa nak kena buang lah tanda ~xxx~ kat atas sebelum entry tu, coz dah macam banyak pulak aku taip ni kan..... tapi biarlah sebab gambo tetap banyak..... haha dah jom layan gambo antara yang aku snap kat sini.....

 

port yang paling lama kami berenti sebab si anak dara x tahu nak pilih mainan ape.....

 
 
rak mainan lagi..... nak pilih barang untuk buat party pon boleh kat sini.....


 
tabung n perhiasan.....


 
dress cover untuk tutup bau yang dah disangkut pada penyangkut baju.....
sangat comel n berwarna warni.....


 
ini towel konsep seluar n skirt..... ada sesiapa yang berminat.....


 
ini pulak barang2 untuk menjahit.....
ada butang cumel2, manik, batu, labuci, butang n ofkos lah benang n jarum pon ada kan.....


 
alat tulis



alat tulis lagi.....

 

oho, Aisha kat luar toilet Jusco..... wajib pi toilet walau di mana jua kami berada.....
cantik dia nye decoration, comel, kat lift pon ada deco cenggini jugak tapi malu nak ambik gambo sebab ada orang..... hehe


 
masuk Daiso semula..... port slipar dalam rumah, rasa macam nak beli satu tapi nantilah, nak kena cari yang sepasang ngan Aisha..... haha gedik



opss blurr pulak..... span cuci pinggan yang kiut miut.....


 
aksesori rambut pon ada, make up pon ada tau.....

 

bakul pelbagai saiz pelbagai warna pelbagai bentuk..... geram tengok.....



bekas pelbagai saiz pelbagai warna pelbagai bentuk jugak.....



nak makan nasi kat umah tapi feeling Jepun?..... belilah mangkuk ni.....


ada jugak barang untuk berkebun, beg untuk souvenir, alat makenik dan yang paling aku geram adalah.....

v

v

v

v

v

 
kotak untuk hadiah..... sangat meriah kat sini tapi nak beli x tau nak buat ape..... hadiah untuk Aisha x payah balut, dia yang pilih sendiri..... so len kali bila ada keperluan kami ke sini lagi beli yerk.....

habis jerk jalan2 dalam Diaso ni, opss bukan jalan2 jerk yerk, kami habiskan RM70 kat sini untuk14 item yang kami ambik termasuk belon party 1 pack untuk anak dara..... dah puas pusing kat area mainan atas sekali tu kan, last2 dia ambik belon..... hehe, x per lah janji dia puas hati.....

lepas tu kami masuk Jusco jap, Hubby kata nak cari sandal..... kami pon ikut je lah since Aisha dok dalam stroller, aku ok jerk, xder lah penat nak dokong dia kan.....



sementara tunggu Hubby cari sandal untuk dia, aku snap2 sambil layan Aisha main belon dia..... last2 xde jugak yang berkenan di hati.....
 
turun bawah, pi kedai kasut kat bawah plak..... x der jugak yang berkenan..... last2 kami cari tempat makan..... Kenny Rogers Roaster jadi pilihan..... ni kira pre-birthday dinner untuk Aisha..... gambar ader pada Hubby, so xleh nak up kat sini..... hehe


 
last but not least, pose by birthday girl malam tu.....
 

k, sekian


oho, nak share outlet Daiso yang ada kat Malaysia nie selain di AEON Jusco Rawang ni yerk.....

kat lembah klang :-
  1. AEON Bukit Tinggi, Klang
  2. AEON Equine 
  3. Mines
  4. Setia City Mall, Shah Alam
  5. Jusco Taman Maluri, KL
  6. Pavilion KL 
  7. Sungei Wang Plaza, KL
  8. Harbour Place Mall, Klang
  9. The Curve, PJ
  10. IOI Mall, Puchong
  11. 1 Utama, PJ
  12. Sunway Pyramid, PJ

luar lembah klang:-
  1. AEON Ipoh Station, Perak
  2. Queensbay Mall, Penang
  3. Mahkota Parade, Melaka
  4. AEOn Jusco Melaka
  5. 1 Borneo Hypermall, Kota Kinabalu
  6. Palm Square, Kota Kinabalu
  7. AEON Bukit Indah


11 comments

December 26, 2012 at 8:17 AM

Dah jejak kaki ke Daiso di AEON Bukit Indah...

Memang rambang mata.Semua cute lagi manga....haha...

Actually first time masuk Dsiso bukan di sini tapi di Singapore... Daiso di IMM (turun di stesen MRT Jurong East). Kat sana SGD 2.00 so same la ngan kat sini RM5... walaupun barang cute manga Jepun tapi Made in China...

December 26, 2012 at 8:21 AM

wah, geramnya tengok bakul n tupperware tu... pernah masuk daiso kat mines.. tu pun kawan yg ajak pergi.. sblm tu xtau pun...huhu..

December 26, 2012 at 8:28 AM

penah gi Daiso kat 1 Utama... tp mmg rambang mata klu masuk kedai ni Kak Mas...

December 26, 2012 at 8:30 AM

Kalau kakak mesti lama di tempat peralatan menjahit dan kotak hadiah tu memikat betullah..

December 26, 2012 at 8:54 AM

bestnye Daiso ni, geram pulak nisah tgk barang2 kat atas, semuanya berkenan di hati. nak2 bahagian botol2 tu.. mmg tgh cari botol mcm tu..

seriussss geeeraaammmmmmmmmmm

December 26, 2012 at 9:01 AM

Kalau pegi Aeon bukit indah mesti singgah sini...comel² jer barang² kat situ..

December 26, 2012 at 9:03 AM

bestnya

December 26, 2012 at 9:08 AM

lieya mmg suke cuci2 mate kat daiso ni masz...mcm2 ade heheeheh....kadang2 yg bukAn keperluan pun rase nak beli sebab cute sgt heheeheh

December 26, 2012 at 1:25 PM

pernah masuk tapi tak beli pape.. sebab dah tak tau nak pilih ape.. hehehe

December 26, 2012 at 5:24 PM

eee berkenannyer alin tgk segala benda yg ada kat daiso ni kak..? semua yg dlm pic tu rm 5 ker kak..? kalau kedai rm 5 pun ada gak brg yg harga lebih dr rm5 kan..?

sib baik kt seremban takder ..kena tunggu lek melaka gak ler jawabnyer kalau nak g..

December 26, 2012 at 6:51 PM

memang suka pegi daiso...rambang mata, daripada tanak beli apa2 tetiba kluar bawak plastic juga :)

Post a Comment