^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.12.12

Home » , , , , , , » *pertama kali ke Kenanga Wholesale City*

*pertama kali ke Kenanga Wholesale City*

as salam,
~awas!!! entry panjang berjela~


ok, masanya dah tiba.....
ecewah, macam bagus jerk kan..... padahal nak cerita bende2 biasa jerk..... oho maklumlah 1st time sampai sini, si keterujaan terlebih sikit..... hari Khamis dah bagitau kat my dear Hubby siap2 masa balik keje sebab hari Jumaat Hubby balik lewat..... "ari Sabtu kita pi Kenanga nak"..... jawapan Hubby ringkas jer,..... "ok"..... hiew hiew..... seronoknyer..... hehe

so, hari Jumaat aku n Aisha tunggu Usu n her husband sampai malam tu..... borak2, n terus keluar soalan "esok akak ingat nak pi KWC, nak ikut x?"..... apa jawapan my Usu..... "ha! macam tau2 jer, baru nak ajak pegi GM ke GM Klang ke".... haha, lebih kurang gitu lah n kami sambung borak2 malam Jumaat tu sampai rasa nak tido..... haha

esoknya Sabtu, bangun tido..... Aisha macam tau2 jerk nak pi jalan, boleh pulak dia bangun awal..... so dalam pukul 11.00 pagi kami gerak ke tempat tujuan..... perjalanan lebih kurang 30 minit sebab Hubby dah tau jalan..... hehe, naik atas, parking kat level 8, alhamdulillah, rezeki kami mudah hari ni senang nak dapat parking..... turun ikut escalator ke level 7 sebab shopping mall bermula dari level LG sampai ke level 7..... parking dari level 8 sampai ke level 13 kut kalu x silap (betulkan kalu salah yer sesape yang tau).....



Kenangan Wholesale City

oho, awal2 cerita dah ada gambar yang x menyenangkan yerk.... sebenonya pic KWC yang aku snap tu blur, so aku combine dengan pic toilet yang xder getah paip tu..... uhuk..... ada lebih kurang 5 toilet termasuk 1 toilet cangkung macam kat atas tu..... sume x der getap paip, toilet duduk dia guna macam kat bawah nie.....

huih jenuh la makcik nak mencebuk kan si anak dara tu time buang air kecil..... tapi seb baik time buang air besar tu, kami dapat toilet cangkung yang ada gayung tu..... so boleh lah beristinjak dengan selesa kan..... itu pon air kuar kat belakang bowl..... ha camno tu..... ini toilet yang kat sebelah restoran Sajian Enak tau, toilet kat level lain x tahu lah kalu lain kan..... huhu x per lah..... dah selesai bab itu.....


so kami pon teruskan perjalanan..... hurm, sambil jalan2 aku snap2 gambar, tapi banyak lor gambar yang aku snap ni blur..... huhu, owh my BB, apsal lah pic mu x secantik S2 yang guna 8mp tu kan..... nak kena tukar ker..... owh tidak, belum lagi.....



kiri : gambar diambil depan cermin sambil menunggu lift yang lambat sangat bergerak..... last2 kami ikut escalator jerk senang.....
kanan : aiskrim yogurt yang dibeli buat penghilang dahaga berharga lebih RM3.00 untuk 1 cone.....


jalan2 lagi..... Aisha dah jumpa port dia..... kedai mainan kat level 5 kalu x silap..... "mama nak tetapi, mama nak tetapi"..... tetapi = keretapi..... seb baik makan pujuk, kita jalan2 dulu, nanti kita beli keretapi yerk..... tapi sepanjang perjalanan tiada dialog lain yang keluar dari mulut anak dara selain "mama, mana tetapi Aita".....

haha, last2 lepas kami puas turun naik turun naik turun naik kami beli jugak keretapi buat Aisha..... RM15.00 seketul, keretapi tu boleh gerak2, ada bunyi n lampu..... gambar nan hado, mahap yo..... dalam kedai erm, actualy bazaar, kat tengah2 level 5 tu..... kalu beli barang 3 unit campur2 boleh dapat diskaun 20%, kalu beli barang 3 unit yang sama dapat diskaun 30%..... erm x perlah, kami beli 1 jerk... hehe


di antara deco2 dalam KWC sempena krismas

jalan pusing2, dah aim kedai mana nak masuk..... hajat nak beli baju..... kami turun ke level LG untuk pi cucuk duit..... kat sini ada Bank RHB n Maybank..... cucuk duit kat bawah then kami naik semula untuk pi kedai yang dah di aim tadi..... owh lupa pulak..... kami datang sini dengan Usu n her husband kan..... tapi time lepas kami cucuk duit, kami berpecah..... Usu dah jumpa port dia, kami bertiga mencari port untuk shopping..... naik semula ke level 3 untuk beli baju aku n Aisha..... hehe

so, dah penat jalan, Usu call, bagitau dia tengah lunch..... rasanya time tu dah 2.30 petang kut..... punyelah jalan2 pusing2 naik escalator turun escalator, sampai x rasa masa berjalan pantas..... so, kami ke restoran yang dah dipilih oleh Usu.....


Restoran Sajian Enak kat level 3A..... ada yang aku dengar x enak pasal restoran ni kat some blog, tapi x per, aku follow jerk Usu sebab dia preggy, x kan lah nak cari tempat lain pulak kan, sian kat dia..... but alhamdulillah, kami makan kat sini sume ok2 jerk selain dari harga yang memang harga restoran kan.....



Set Nasi Tomato + Air Sirap Selasih untuk aku, Nasi Daging Kambing + Air Sirap Selasih untuk Hubby n Ais Sirap Bandung untuk Aisha


service ok, rasa makanan ok, suasana ok, kebersihan ok..... harga jerk bagi kami x ok sebab kami rasa mahal..... menu set kami yang paling murah kami ambik berharga RM10.90 seorang, x masuk tax lagi tu kut..... Usu n her husband makan meja sebelah..... terima kasih buat dorang sebab belanja kami lunch hari tu..... so total kami makan kat situ x tahu berapa..... hek hek hek

lepas siap lunch, dorang turun bawah semula kat level LG sebab nak beli sesuatu untuk di bawa balik Johor ke Negeri Sembilan aku x pasti..... dorang turun bawah dulu, then baru kami ikut kemudian sebab melayan Aisha yang ke toilet macam aku cerita kat memula tadi.....


kedai kain yang Usu borong sakan.....

seronok anak dara tu main sorok2 kat celah2 kain..... meriah kedai ni..... penuh ngan kain pasang n baju siap n tudung pon ada jugak..... sume ada sulam2 ada manik2 ada labuci2 ada renda2.....



my Usu n her husband tengah tunggu tokey kedai merangkap pekerja packing kain yang dorang borong.....

harga kain pasang kat kedai ni sangat2 murah, kata my Usu lah..... tu yang dia borong banyak tu..... n aku pon dapat sepasang dia belanja..... thanx again Usu..... harga x boleh nak reveal kat sini kut, mana lah tau Usu nak cerita kat blog dia kan..... tapi yang pasti harga x lebih RM100.00 sepasang..... hehe

then kami jalan2..... tinggal Hubby jerk yang x jumpa apa yang dihajatkan lagi..... so tinggal dia pilih je la nak masuk kedai mana..... akhirnya dia jumpa kedai yang berkenan..... actually kat sini x banyak kedai pakaian formal lelaki, so susah sikit Hubby nak cari baju kemeja kerja n seluar slack dia..... yang banyak kedai pakaian wanita n kanak n aksesori wanita..... untuk house decoration pon x banyak, erm x der kut..... aku cuma jumpa 1 jerk kedai langsir tapi harga, huhu baik pi Nagoya.....



reward untuk kami from KWC.....


hasil terjahan last Saturday selepas lebih kurang 4 jam dalam KWC..... 2 pasang baju untuk Aisha, 1 kemeja n 1 t-shirt untuk hubby n 3 helai baju untuk aku..... total kami spent untuk beli pakaian kat sini RM132.00..... erm not bad..... kira ok lah kan, x yah bersesak dengan orang ramai, x panas, ada aircond, nak duduk rehat2 pon boleh..... so berbaloi rasanya buat masa sekarang ni lah..... sebab akan datang mungkin KWC ni akan kenakan parking charge..... tapi x tahu lagi berapa charge yang dikenakan..... hurm kalulah jadi macam kami sekali datang ambik masa 4 5 jam, agak2 berapa lah kena bayar parking yerk.....


ok, dah habis cerita pasal terjahan kami ke KWC ini..... rasa2nya boleh jerk kalu nak pi lagi sebab kami dah tau mana kedai yang patut masuk n mana kedai yang x patut masuk..... tapi kena tunggu ada duit2 terlebih nanti, kami terjah semula.... haha


sebelum tu, jom layan our Miss Sexy

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

Yes!


k, sekian

11 comments

December 3, 2012 at 10:10 AM

w'salam

December 4, 2012 at 9:02 AM

dlm byk2 gmbr kan kak, gmbr mknn yg memikat hati yui..hihi..

teka2 sunway =)

December 4, 2012 at 3:57 PM

mane bleh reveal harga... bisnes2 hehehe

murah2 jual kain murah!!!!! lebih murah dari harga pasaran. nantikannya...hehehe

December 4, 2012 at 6:53 PM

Yg terbaik suami pki jersi malaysia..mmg terhebat

December 4, 2012 at 7:02 PM

alamak toilet tuh (X_X)

masalah tuh

from:-

Fariz Reza Dot Com

December 4, 2012 at 7:59 PM

aww..miss sexy yeaaa.... heheh

banyak gak mborong tu

December 5, 2012 at 12:04 AM

berjalan sakan ye.. dulu kat alamanda semua toilet mcm tu.. xjadi amsuk. skrang dah tukar.hehe

rasa2nya nanti tukar gak tu

December 5, 2012 at 7:50 AM

baju kat situ lawa2 kannnn... :)

April 18, 2013 at 12:41 PM

tumpang tanya tau tak kat mana nak cari kain ela/pasang yang beli borong2 kt area shah alam atau klang? GM klang tue ada ape yea?

May 17, 2015 at 10:15 AM

kedai pemborong manik, bahan membuat taksbir, household , wallpapers di kenanga wholesale adalah my collection di 5f-51, telephone 0392210219, whatapps 0122803334, 0123169078

May 17, 2015 at 11:51 AM

kedai pemborong manik dan crystal di kenanga wholesale adalah my cillection di 5f-51, 0392210219, 0122803334, 0123169078

Post a Comment