^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30 September 2011

*Perhatian kepada PENGGUNA LEBUHRAYA sekelian*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
nak share spot2 speed trap terbaharu kat highway.....


PLUS North Bound (ke Utara) 
* Di bawah jambatan di kira-kira 456km, Sg Buloh simpang. 
* Di bawah jambatan di kira-kira 459km, Bukit Lanjan interchange. 
* Di bawah restoran overhed di Sg Buloh. 
* Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km. 
* Di bawah jambatan di 296.5km, persimpangan Bangi.
* Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian. 
* Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara persimpangan
PLUS South Bound (ke Selatan) 

* Di bawah papan tanda pada kira-kira 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby. 
* Di bawah jambatan selepas simpang Subang pada 11.3km. 
* Di bawah jambatan di 22km, Bukit Lanjan simpang. 
* Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja! 
* Di bawah jambatan di 302.8km, Kajang simpang. 
* Kira-kira 1km selatan persimpangan Bangi, kedua-dua selatan dan utara terikat lorong luar 
* At 296.5km and 297km, Bangi simpang. 
* Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Utara Penilaian.
 * At 285.5km dan 285.8km, persimpangan Penilaian Utara. 
* Pada pembahagi pusat 251.8km dan 253km selepas Senawang simpang. 
* Selepas simpang Alor Gajah at 213.9km, sebelah taman tema air. 
* Di sebalik kemalangan halangan tangan kanan pada 198.4km.

Elite Central Link East / North Bound
* Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar 
* Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone! 
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
Elite Central Link West / South Bound 

* Di bawah restoran overhed di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone! 
* Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km. 
* Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling flyover.90km / h


NKVE East / North Bound 
* 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h! 
* Di sebalik halangan kemalangan pada sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km, 80km / h! 
* Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km
NKVE West / South Bound 

* Di sebalik halangan kemalangan di sebelah kiri apabila keluar tol Jalan Duta dari KL, at 25.3km dan 25.7km, 80km / h! 
* From Jln Duta, di bawah jambatan itu, 23km, 80km / h zone! 
* From Jln Duta, di terowongan di Sg Buloh Y-persimpangan, 22km. 
* Di sebalik halangan kemalangan di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
 * Di bawah jambatan keretapi di 11.2km 
* Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.
 
Kesas East Bound 
* Di bawah jambatan di 44.8km, turun bukit yang dijalankan selepas simpang Puchong.
Kesas West Bound 

* Di tepi Sg Besi Tol Bound Timur. Kuala LumpurCity 
* Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.
Klang 

* Dual jalan antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada kira-kira 13 km batu kilometer. 70km / h sahaja!
Pantai Timur

* Tanda Jalan di Karak lebuh raya adalah tidak mencukupi terutamanya di simpang Y, jika anda unfamilar, pergi perlahan. 
* East terikat, turun bukit dijalankan selepas Raub persimpangan. 
* Maran, 60km / h zone. 
* Paya Bungor, 70km / h zone.

Perangkap SPEED DI JOHOR 
South Bound 
* Persimpangan Tangkak. Di bawah jambatan selepas Yong PengUtara persimpangan 
* Pada 97.3km. 
* Ayer Hitam simpang. 
* Sedenak persimpangan.

Perangkap SPEED DI PERLIS, KEDAH DAN PULAU PINANG

North Bound 
* Around Ayer Hitam in 60km / h zone. 
* Sebelum Perwaja Steel. 
* Sg Petani persimpangan. 
* Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua. 
* PenangBridge pada had end.Speed ​​pulau 80km / j.South Bound 
* PenangBridgeisland akhir. Had laju 80km / j. 
* Kira-kira 2 km sebelum Juru Toll Speed ​​had 90km / j.

Perangkap SPEED DI PERAK
North Bound
* Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, Simpang afterKamunting.
* Di bawah jambatan di 204.3km, selepas KamuntingJunction.
* Di bawah jambatan di 208km, sebelum Kamunting Junction.
* Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum Kamuntingjunction.
* Ipoh Vista Point pada kira-kira 263km. Had laju 80km / j.
* Di bawah jambatan di 271km, Ipoh North Junction.
* Di bawah jambatan di 274.4km, Ipoh South Junction.
* Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai Junction.
* Di bawah jambatan di 296km, Gopeng Junction.
* Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Sungkai Junction.
* Di bawah jambatan di 353km, Sungkai Junction.
* Di bawah jambatan di 373km, Slim River Junction.


South Bound
* Di bawah jambatan di 199km, sebelum Kamunting simpang.
* Di bawah jambatan di 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
* Di bawah post tanda di 296.1km, sebelum GopengJunction.
* Di bawah jambatan di 297km, Gopeng Junction.
* Di bawah jambatan di 300km, selepas Gopeng simpang.
* Di bawah jambatan di 308.6km, selepas Gopeng simpang.
* Di bawah jambatan di 372.6km, di SlimRiverjunction.

share from : amazingfiezah.blogspot.com

p/s: yang penting kita ikut jerk speed limit yang ditetapkan.....
tp kekadang rasa cam lambat jerk nak smpai tempat tujuan kan.....
so, sesekali tekan minyak lebih sikit x per kut..... huhu (mau polis trafik trus aim aku ni kalu ada polis trafik yg baca blog aku... haha ampun pak.....)
so, berhati2 di jalan raya

# Khasiat Manggis # Rahsia Duit Online # New Rich Club #

*Kasihnya Ibu Berkorban Nyawa..*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
 
Ini adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan dicelah-celah runtuhan tersebut. Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya.

Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut.

Tiba-tiba, ketua pasukan penyelamat merasakan seperti ade sesuatu yang tidak kena, lalu berpatah balik ke rumah tersebut. Dia telah berlutut sekali lagi dan cuba mncapai sedaya upayanya dicelah runtuhan untuk mencapai sedikit ruang kosong di bawah mayat wanita tersebut. Tiba-tiba, dia menjerit, “ada bayi, ada bayi disini!!” Lantas seluruh pasukan penyelamat bekerjasama mengalihakn sisa runtuhan disekeliling mayat wanita tersebut. Ape yang mereka lihat ada seorang bayi lelaki yang berusia 3bulan yang berbalut deangan selimut di dalam pelukan wanita tersebut. Ternyata wanita tersebut telah terkorban ketika melindungi bayinya. Ketika gempa bumi berlaku, dia telah menggunakan tubuhnya sebagai perisai pelindung bagi bayinya. Bayi tersebut masih nyenyak tidur ketika ketua pasukan penyelamat mengangkatnya keluar dari celah runtuhan.

Doktor dengan pantas memeriksa keadaan bayi lelaki tersebut dan ketika doctor membuka balutan selimut bayi itu, dia terjumpa sebuah telefon bimbit dan terpampang di skrin telefon tersebut sepotong pesanan bertaip “SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..” Pesanan ini telah dibaca oleh semua orang yang berada di situ, dan mereka semua menangis dan tersentuh.

“SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..”Begitu besarnya kasih sayang seorang Ibu...!!
Jangan lupa untuk berkongsi kisah ini ye sahabat2...

By: Dominique Padua Balaba

 p/s : ALLAHUAKBAR..... syahdunya baca berita nie, betapa besarnya kasih sayang seorang ibu kepada anaknya.


29 September 2011

*Aishiteru – Zivilia Band*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin




Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Ulang [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Oo.. uoo.. lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Ulang [*][**]

Wo wo wo.. a a ai aishiteru


28 September 2011

*Wordless Wednesday - 3 faces of hungry guys*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin





 p/s: motif upload gambar..... 
buat jejaka3 dalam gambar, kalau ye pon lapo, jgn ler buat muka macam tu time aku snap pic korang, 
x hemsem pon..... huhu

*blog akak ni ada virus la..*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
erm..... semalam ada up satu n3 tu..... then ada la satu komen yang tidak disenangi oleh aku..... bukan x senang sebab aku x suka komen tu, tapi x senang coz aku takut jugak dengan perkataan "VIRUS" yang di up kan oleh pelawat aku nie.....

anywhere, thans yerk Anies coz bgtau..... sebelum ni aku bukak blog aku ni ok jerk..... n kengkawan lain xder la pulak yang ngadu masalah itu..... atau malu nak bagitau yerk..... hehe

so, kalau kengkawan dapat komen macam kat bawah nie:-

apa nak buat yerk.....
TOLONGLAH bg advice ape yang perlu aku buat..... coz kengkadang kalu sesuatu blog tu x boleh nak surf, mungkin blog tu berat n ada macam2 gadget dalam tu kan, tapi aku rasa aku dah delete banyak gadget dalam ni biar ringan n senang kengkawan nak bukak blog aku ni kan..... n kalau ada virus dalam blog, biasanya akan ada pop up window yang bermain2 kat dalam blog ni bg warning..... tapi ada ker kengkawan????? huhu

so, kalau betul2 ada VIRUS, camane aku nak tau n APA yang perlu aku buat????? kalau ada kengkawan yang tau espesially Anies yang mungkin tau camana nak buang atau clearkan virus itu.....

k, sekian

p/s: aku ada search internet n ada 1 answer yang bagitau..... "ia disebabkan oleh 'favicon' (ala gambar kecik yang ada kat tab sebelah blogname tu)..... tapi aku bukak blog2 lain yang ada favicon tu xder masalah pulak.. so untuk selamat, aku buanglah yerk..... huhu


27 September 2011

*Self Service Studio Photoshoot*

8 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
 wah tajuk.....
hm, ini bukan n3 nak promote service photoshoot tau.....
tapi ini adalah n3 untuk inform yang gambar2 dalam koleksi n3 ni aku yang ambil sendiri.....
rasanya aku dah pernah up pic2 ni sebelum ni tapi ntah bile.....
malas pulak aku nak korek n3 lelama kan.....
tapi kali ni aku pilih yang betul2 pic macam ala2 photoshoot kat studio.....
plus aku edit sikit mana yang aku mampu.....
nak edit pic macam kat dalam blog EB, aku x pandai..... huhu
so, layan je lah pic ala2 studio photoshoot ni yerk.....

model : Dizaaisha Umairah (my lil princess)
photo-g : Masz (aku ler tur)
tarikh : 18.06.2011
masa : 2 pm keatas
tempat : myself studio (rumah sewa aku lor....)

ok, jom layan pic.....















 model senyum tp x pandang kamera.....  
menjadi trik aku untuk Aisha x payah pandang kamera dengan suruh dia tengok objek lain n bukan kamera.....



 alang2 terpaksa beli belon 'love' jusco yang berharga RM5++ tu, so aku jadikanlah props untuk sesi photoshoot nie.....



 kerusi rotan n bear adalah props wajib dalam sesi photoshoot nie.....



 pic yang sama dengan 1st pic di atas tapi dengan hasil edited lain sikit.....



cubaan model untuk mengalihkan kerusi rotan itu..... tapi tidak berjaya.....



 "huarghhhhhh!! ngantuk la mama, bila nak abis nie....."

 ok, itu jerk..... 
k, sekian

26 September 2011

*Uteh Datang Beraya Ke Rumah - Suami Oh Suami*

5 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
hah happy monday morning,
sebelum cerita bermula..... just nak inform yang ini adalah cerita last saturday., ok.... 

last saturday during hari raya, my sister Uteh@Ayu n her husband Cik Dik datang ke rumah aku beraya..... terlanjur dia bersama her PIL (family Cik Din) datang ke rumah abang dia yang duduk di Putrajaya, so mereka ambil kesempatan untuk datang ke rumah aku, beraya lah kononya kan..... mereka sampai petang sabtu, seb baik urusan kami untuk keluar beraya di Rawang x jadi, kalau x... x jumpa lah kami.....

ok, sesampainya mereka di rumah kami, aku hidangkan kuih raya yang tinggal saki baki  samosa ayam n karipap sardin jerk yang sempat aku rembat dari kedai kat Tmn Dato' Senu, tu pon aku tambah ngan keropok yang di bawa balik dari terengganu raya ari tu..... selesai makan, aku pujuk Uteh untuk tunggu sampai aku siap masak walaupon mungkin dah lunch kat rumah abang Cik Din kan, aku memang dah stanby masak nasi lebih, ayam pon dah keluarkan dari esbok..... tinggal nak masak jerk.....

wokeh..... aku x reti la cerita panjang2..... jom layan gambar..... k

sementara tunggu aku kelentung kelentang kat dapur, sempat la pulak aku nyer adik ipar@Cik Din tidur hilangkan kepenatan..... sian dia..... sementara Uteh melayan Aisha main kat luar rumah.....

masing2 dah sedia kat depan makanan, dok atas tikar jerk kat ruang tamu, maklum lah rumah x sampai sekangkang kera kan..... tp ok jugak, sambil makan, sambil tengok tv... cerita ape yerk? biru jerk gambo tu.....


owh, program artzooka ntv7..... hehe..... ok menu aku petang tu nasi putih, ayam berempah opis punye masak merah n pucuk ubi masak tumis..... air masak jer la yerk, x elok minum air manis jerk kan, kan, kan.....
 

 sementara kami nak makan, sempat lagi Aisha nak snap2 pic kami..... aku sibuk ambil gambar, dia pon sibuk ambil hp papa n klik klik..... like mother like daughter la anak mama ni kan..... hehe


ok, di sebalik cerita di atas..... ada sedikit insiden yang aku nak kongsi dengan kengkawan.....  ini cerita pasal sang suami ok..... bukan nak memburuk2 kan mereka..... tapi just kongsi info macamana lah agaknya bila sang suami diminta untuk memasak di dapur..... so jangan kecik ati yerk suami2 yang membaca terutama papa@suami ku sayang..... hehe

ok, petang nak masak tu, aku sibuk sediakan bahan2 untuk masak ayam berempah masak merah..... tp aku pikir, xkan nak masak lauk jerk kan, coz dalam esbok memang xder satu pon sayur yang tinggal..... pikir punya pikir, aku decided nak masak apa yang ada kat keliling rumah jerk..... pandang keliling rumah dari celah tingkap jerk..... aku terpandang pokok ubi yang tumbuh macam dah nak mati jerk..... huhu

so, aku panggil la hubby mintak tolong petik pucuk ubi kat luar rumah sebelum pokok tu mati betul2..... hubby dengan bangganya..... keluar rumah guna pintu depan dan bermulalah episod hubby memetik pucuk ubi, aku dapat bayangkan yang banyak jugalah pucuk ubi hasil tuaian huby nanti coz pokok yang kat depan rumah tu agak besar n banyak pucuknye.....

setibanya hubby dekat dengan tingkap dapur, aku terasa pelik coz kat tangan hubby x nampak pok pucuk2 ubi hasil tuaian dia..... aku tanya, "mana pucuk ubi nyer papa?"..... hubby pon buka tapak tangan dia dan.....


 inilah hasil tuaian pucuk2 ubi oleh hubby..... gelak besar aku dibuatnya..... bukan salah, tapi sikit x betul..... ada ker dia tuai hanya daun ubi, bukan pucuk ubi, patutlah sikit benor hasilnya.....

erm..... tak paham yerk..... ok bandingkan pic di atas dengan pic di bawah yerk.....


 ini pula pucuk ubi hasil tuaian aku dengan rasa kelakar dalam hati kasih sayang.....

so, nampak x bezanya..... bagi orang pompuan mungkin dah x kisah n biasa dengan gambar2 ini kan..... tapi dalam kedua2 pic di atas ada perbezaan iaitu, gambar atas hanya kelihatan 1 daun sahaja pada setiap pucuk manakala pic bawah kelihatan 3 ke 4 daun setiap pucuk..... patutlah sikit jerk pucuk ubi yang ada kat dalam genggaman tangan hubby masa dia petik tu..... huhu

tapi x per lah..... sekurang2 nya hubby ada usaha untuk membantu aku kat dapur kan.... THANX HUBBY..... lepas ni insyaallah xder dah masalah kalau aku nak suruh dia petik pucuk ubi kat luar rumah kan, coz dia dah tahu dah..... hehe

lagipon siap jugak masakan pucuk ubi masak tumis aku petang tu

k, sekian

23 September 2011

*HotDog Hati Bermata Kerbau*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
di pagi jumaat yang mulia ini, aku nak kongsi resepi yang sangat mudah..... nama agak pelik iaitu "HotDog Hati Bermata Kerbau"..... so kepada mereka yang masih berkira2 mencari resepi samada untuk sarapan pagi atau minum petang, resepi ini sangat praktikal dan sesuai untuk dibuat, sangat mudah, ringkas dan sedap..... anak2 mesti suka resepi nie..... kita tengok dulu rupa resepi aku ni yerk..... actually dapat ni dr email kawan bagi, so aku kongsi lah kat sini kan.....


 HOTDOG HATI BERMATA KERBAU


Bahan:
-  Hotdog
- Telur burung puyuh
- Minyak
- Lidi pencungkil gigi





 Cara Membuat :
- Mula2 belah hotdog kepada dua bahagian tanpa memutuskan 1 bahagian hujung.
- Tarik bahagian hujung hotdog yang putus keluar, dan cantum secara terbalik membentuk 'love' dan cantum dengan lidi.
- Kemudian letakkan di atas kuali leper berminyak yang telah dipanaskan terlebih dahulu hotdog yang berbentuk 'love' itu. Biarkan seketika dan terbalikkan.
- Setelah kuali benar2 panas, pecahkan telur di dalam hotdog 'love' dan biar sehingga telur masak.
- Siap dan sedia untuk dihidang.

*kuantiti yang diperlukan adalah 1 telur dan 1 lidi untuk setiap hotdog.


 inilah dia.....
HotDog Hati Bermata Kerbau



# Khasiat Manggis # Rahsia Duit Online # New Rich Club #

22 September 2011

*Kubur Lain-Lain*

8 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin


Walaupun 
“KUBUR LAIN-LAIN, DOSA LAIN-LAIN, SIKSA NERAKA LAIN-LAIN”

INGATLAH...yang memandikan jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang sembahyang jenazah kamu "ORANG LAIN"... 
yang mengkafankan jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang mengkebumikan jenazah kamu "ORANG LAIN"
yang membacakan yaasiin untuk kamu "ORANG LAIN"
yang bersedih diatas kematian kamu juga melibatkan "ORANG LAIN"
Jadi jangan menyusahkan "ORANG LAIN" dengan perangai kamu yang


"TIDAK DISENANGI ALLAH dan MAKHLUKNYA".

 sumber : bukhariah

21 September 2011

*Wordless Wednesday - Aisha spelling time*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin


 

20 September 2011

*Who Says - Selena Gomez*

8 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin




I wouldn't wanna be anybody else
hey

[Verse 1]
You made me insecure,
Told me I wasn’t good enough.
But who are you to judge
When you’re a diamond in the rough?
I’m sure you got some things
You’d like to change about yourself.
But when it comes to me
I wouldn’t want to be anybody else.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, that's the price of beauty
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

[Verse 2:]
It’s such a funny thing
How nothing’s funny when it’s you
You tell ‘em what you mean
But they keep whiting out the truth
It’s like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won’t let you touch the sky

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, that's the price of beauty
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

[Bridge:]
Who says you’re not star potential?
Who says you’re not presidential?
Who says you can’t be in movies?
Listen to me, listen to me
Who says you don’t pass the test?
Who says you can’t be the best?
Who said, who said?
Won’t you tell me who said that?
Yeah, who said?

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect? (Yeah)
Who says you're not worth it? (Yeah yeah)
Who says you're the only one that's hurtin'? (Ooooh)
Trust me, that's the price of beauty (Hey yeah, beauty)
Who says you're not pretty? (Who said?)
Who says you're not beautiful? (I'm just beautiful me)
Who says?

Who says, Who says, you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, that's the price of beauty
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, (yeah) that's the price of beauty
Who says you're not pretty? (Who says you're not beautiful?)
Who says?

19 September 2011

*Gambar raya 2011 lagi - Padang MPK 2, Kuantan*

9 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
 AMARAN!!!!!
tajuk mungkin tiada kena mengena dengan n3.....


ok, ini cerita raya ke tujuh bersamaam 5 september 2011, isnin..... erm agak2 ada lagi ker orang berserita pasal raya nie yerk..... x kira lah, janji aku nak jugak cerita pasal bende nie..... tapi AWAS!!!!! ia bukan cerita kami beraya ke mana2 atau kami berbaju raya warna warni atau kami menerima kunjungan orang beraya pada tarikh tersebut.....

tapi ini cerita 7 syawal yang mana, kami di petang hari, ambil To'mi Aisha dari sekolah coz my MIL dah kerja hari tu..... so, lepas ambil To'mi Aisha, kami termasuk To'ki n Ayahsu Aisha naik 1 kereta pi ronda2 kat bandar kuantan..... memula kami ke stanbas untuk beli tiket Ayahsu Aisha yang akan balik ke Shah Alam ari rabunye..... sambil tunggu Ayahsu Aisha beli tiket, kami lepak kat parking Padang MPK 2 (yang selalu ada wat karnival @ pesta kat kuantan tu).....

so, di situlah my lil Aisha menunjukkan skill dia berposing..... jom layan.....



 cubaan untuk masuk ke dalam padang..... padang lengang coz tiada aktiviti petang tu, cuma kelihatan nyonya tua yang tengah senam ringan2 kat situ


 gaya jerk lebih..... bunyi yang keluar cuma hurup "O".. "P".. "R".. "O".. "P".. "R"..


 bosan mengeja x habis2..... kita panjat pagar laks.....


 "ma... bird..... tu, ma.. bird"


 "mama....."


 wah!!!!! cubaan untuk memanjat lagi tinggi, tapi aku menghalang..... takut2 ada sesuatu yang tidak dikehendaki berlaku.....

lepas puas Aisha posing2 kat pagar padang MPK 2 tu..... Ayahsu pon dah setel dapatkan tiket bas, maka kami bertolak ke East Coast Mall semata2 nak beli susu Aisha..... muahaha, alasan jerk sume tu..... padahal kami bosan dok kat umah..... hehe

jenjalan sampai dah nak maghrib baru kami balik umah..... ondaway balik singgah masjid apa ntah nama dia, berenti solat jap..... n balik umah siap2 lak nak beraya umah kawan hubby..... sebelum balik KL keesokkan harinya.....

k, sekian

16 September 2011

*Selamat Hari Malaysia 2011*

2 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
 hari ini
16 September
merupakan Hari Malaysia

sambutan Hari keMERDEKAan juga diadakan hari ini

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!



 selamat berbaris kepada rakan2 opis yang telah dipilih untuk sama2 menjayakan sambutan Hari Merdeka pada hari ini.....
Tim, Nd, Faris n Iman (ada sorang lagi yang mengelat tp x yah bagitau la yerk..... hehe)



15 September 2011

*Salam Aidilfitri 2011*

21 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
kad raya ini akan digantung selagi mood raya ada di hati ini
~n3 terbaharu - sila turun bawah yerk~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 khas buat kengkawan blogger semua

aku nak bagi kad raya kat korang sebagai pengganti diri
"aku mohon ampun dan maaf jika selama kita kenal di alam maya ni aku terkasar bahasa n terlanjur kata dalam bait2 n3 yang aku post kat sini yerk"

aku dah maafkan korang semua sempena hari n bulan mulia ni, k
semoga kita rapat raikan aidilfitri ini dengan aman di hati



jemput datang ke rumah raya nanti
tahun ni aku beraya di
felda adela, kota tinggi, johor

insyaallah raya ketiga kita jumpa di
kuala terengganu pulak yerk

k, sekian

p/s: ambil tau kad raya nie.....  tu jerk yang mampu aku buat n bagi kat kengkawan sume


*Puding Laici Dangdut Open House*

7 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
wah, tajuk..... ini bukan n3 nak share resepi atau nak cerita pasal open house rumah aku yerk..... tapi ini n3 nak cerita pasal sehari prepared Puding Laici untuk open house office yang telah pon selamat berlangsung pada hari Isnin yang lepas kat Bahagian Usahawan, opis aku.....

alhamdulillah makanan sume abis termasuklah menu yang aku sediakan iaitu Puding Kastard Jagung & Puding Laici Dangdut..... tapi sekali lagi aku ingatkan, ini bukan n3 kongsi resepi ok..... just nak share apa yang berlaku masa aku prepared menu itu.....

memula kau buat dengan aman jerk coz my lil Aisha tengah tido..... awal2 aku dah bangun, siap2 goreng meehoon untuk sarapan..... hubby bangun jam 8.30 pg sarapan dah siap coz hubby nak gi keje lak ahad tu nak prepared untuk jamuan raya KPKK.....

so, lepas tu aku trus kuarkan bahan2 yang dah dibeli malam sebelumnya untuk sediakan menu Puding Laici Dangdut sementara Aisha tidur..... time ni hubby dah selamat gi keje dah, so aku sorang2 jerk lah bertung tang tung tang kat dapur..... xder bunyi tung tang sangat koz bukan masak dalam kuali pon kan..... hehe

dah separuh jalan aku tengah godak2 puding dalam periuk.... tetiba my lil Aisha kuar dari dalam bilik dan bermula lah episod aku memasak sambil mulut x berenti menjerit "Aisha, x nak main mangkuk tu"..... "Aisha, jangan ambik tin tu, tajam"..... "Aisha, pisau..... tajam"..... "Aisha, pi ambik buku.....tulis"....."Aisha, no no no"..... "Aisha, x nak lak kacau2, nanti x jadi plak kuih nie"..... mulut aku x berhenti berbunyi sehinggalah aku siap tuang sume puding dalam mangkuk n tinggal tunggu dia mengeras jerk.....

x syiok lak cerita jerk kan..... wokeh, jom tengok pic lak.....



 pic atas kiri : my lil Aisha kuar dari dalam bilik n trus pi kat ruang tamu, cari aku lah tu..... bila dah jumpa..... "Mama....." sambil lambai tangan, dah macam YB lak gayanya... haha
pic lain2 : itulah my lil Aisha, bajet konon2 nak tolong aku masak lah tu.... mangkuk yang aku dah susun atas meja, diangkut, disusun, dicerai, disusun semula, dicerai balik, di susun semula..... hadoi


 lepas tu aku pujuk dia untuk ambil buku cerita dia n tulis2..... alhamdulillah, dia dengar kata.....
puding yang dah selamat dituang, tinggal nak masukkan laici dalam tu jerk.....


 tapi buku tu jadi penyelamat sekejap jerk coz x sampai 5 minit lepas tu, dia mula berlegar2 semula mencari bahan2 apa yang boleh di 'bantu' aku kat dapur tu.....


 ini adalah hasil Puding Laici Dangdut yang berjaya diselamatkan sehingga berpeluh2 aku dibuatnya.....
bukan letih buat puding, tapi letih berperang ngan my lil Aisha yang sebuk jugak nak menuang puding tu dalam mangkuk..... huhu


 close up sikit..... nyum nyum nyum, aku rasa macam manis jerk puding ni, coz memang aku x kuat manis..... tapi alhamdulillah, mendapat sambutan yang hangat.....


 Puding Laici Dangdut yang dah siap di susun n tinggal nak angkut pi opis n masuk dalam fridge..... makan sejuk lah best kan.... hehe


 lagi sekali my lil Aisha yang rajin tolong aku cuci bekas2 yang dah digunakan.....
 bukan main lagi dia mencuci sampai aku panggil suruh buat 'cheese' pon dia buat dek jerk..... sibuk tol dia mencuci bekas tu.....

so, itulah cerita Puding Laici Dangdut Open House aku.....
hehe
bila aku nak buat open house?????.....
insyaallah tahun depan kut, coz aku dok umah sewa sekarang nie, tunggulah umah sendiri la kan kalu nak buat open house..... baru meriah nak wat sesuka hati kat rumah kita sendiri.....
aku nak buat nanti aku jemput kengkawan yerk.....

k, sekian

p/s : Selamat Hari Malaysia!!!!! esok hari


14 September 2011

*Wordless Wednesday - pose atas katil on 1st saturday @ KL after raya*

5 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin




*Kad Kahwin - Utusan Raja Sehari*

10 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
 2 kad jemputan kahwin aku dapat di bulan syawal ini.....
tapi aku nak share salah satu jerk coz aku rs unik kad nie.....
kad yang diterima dari cik Ana, jiran sebelah umah sewa aku (mention umah sewa tau, bukan umah aku sendiri..hehe).....
dapat pd hari ahad yg lepas masa aku tengak kalut sediakan puding laici n kastad jagung untuk open opis aku yg telah diadakan pada ari senin lepas.....

ok, berbalik pada cerita Utusan Raja Sehari
jom tengok..... 








 sampul kad jemputan..... biasa jerk kan.....

jom tengok dalam lak.....







 memang sungguh2 'Utusan' kan..... macam surat khabar


 sebelah dalam..... siap ada page lagik tu.....


 page last sekali siap ada renungan yang boleh di potong untuk dibuat bookmark.....

so, sekarang ni memacam style kad kahwin dah kuar kan.....
style kipas dah ada, style utusan raja2 dulu kala dah ada, style FB dah ada.....
ni style surat khabar lak.....
apa yang penting adalah hajat tuan rumah untuk menjemput tetamu datang kerumah adalah murni dan orang yang dijemput adalah wajib datang..... betul x.....
thanx cik Ana yerk coz menjemput, insyaallah kalau tiada aral melintang kami akan sampai.....

k, sekian




13 September 2011

*Raya Sedondon Lisa Surihani & Yusri KRU*

3 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
Aku tumpang seronok dengan kisah mereka berdua coz aku suka kedua2 nye..... x kira apa orang nak kata tapi aku tetap suke ngan mereka nie..... lagi2 lisa yang memang sweet n sejuk mata memandang..... tahun ni mereka berdua mengenakan baju warna sedondon, cokolat gitu kan.....


"Lisa datang beraya di rumah saya pada hari raya pertama, tetapi sebelum itu, pada malam hari raya pertama saya sudah ke kampungnya di Gopeng, untuk beraya dengannya,"jelas Yusry.

"Alhamdulillah, setakat ini hubungan kami berjalan dengan lancar, sekiranya tahun ini merupakan tahun terakhir saya beraya sebagai wanita bujang, saya juga bersedia menerimanya,"jelas Lisa. - sumber manggaonline



“Insya-Allah jika semua berjalan lancar dan tidak ada apa-apa halangan dari segi kerja, saya akan melamar Lisa dan mengahwininya pada 2013.

“Kalau tanya pada hati, memanglah saya mahu cepat tetapi apa-apa pun kami harus menghormati keluarga mengenai hasrat kami itu.

“Yang pasti, kami tidak akan berkahwin tahun hadapan kerana Lisa Surihani akan berlakon dalam filem arahan saya, Ular,” kata Yusry KRU kepada media.
 
Yusry KRU turut mengakui jatuh cinta kepada Lisa Surihani kerana wajahnya yang lembut dan ayu, “Saya suka memandang wajah Lisa yang manis dan ayu. Setiap kali menatap wajahnya hati saya sejuk dan jiwa menjadi tenang. Itulah yang membuatkan saya menyenanginya.” - sumber kak ieda









 sumber EyelogueMedia
 p/s: semoga hubungan mereka berkekalan seperti yang dihajatkan..... ameen

 

*Umur Persaraan dilanjut dari 58 kepada 60*

6 8 orang doakan kebahagian kami sekeluarga, amiin
pagi tadi masa meeting bahagian secara pendek, ex-HR department staff di bhgn kami, En Razis ada maklumkan yang umur bersara bagi kakitangan awam akan dilanjutkan dari 58 thn kepada 60 thn..... so, adalah salah seorang staff bhgn aku yang akan bersara insyallah bulan november nanti terasa bahangnya..... sehingga ke saat ini dia masih manggaru2 kepala risau jika berita itu benar..... hehe..... so untuk tidak mengelirukan mana2 pihak, aku kongsi berita tersebut..... k

________________________________________________

PUTRAJAYA, 12 Sept (Bernama) -- Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) perlu membuat kajian terlebih dahulu berhubung cadangan melanjutkan umur persaraan penjawat awam daripada 58 kepada 60 tahun.

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Abu Bakar Abdullah berkata ini kerana JPA harus mengambil kira kesannya terhadap tenaga kerja baru, terutama pelajar tajaannya yang akan menamatkan pengajian.


"JPA banyak membuat tajaan kepada penuntut yang cemerlang daripada semasa ke semasa dan pada masa yang sama kita juga mengusahakan semua pelajar terbabit memperolehi pekerjaan, sama ada dalam sektor awam ataupun swasta," katanya kepada Bernama, di sini.


Abu Bakar diminta mengulas cadangan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) yang antara lain berpandangan 'orang lama' boleh menyumbang kepada kecekapan sistem penyampaian bersandarkan pengalaman mereka.


Mengulas lanjut, Abu Bakar yang secara peribadinya bersetuju dengan cadangan itu, berkata di negara maju umur persaraan penjawat awam adalah antara 60 dan 65 tahun.


"Kita bersara pada umur 58 tahun adalah lebih kurang sama macam Bangladesh dan negara yang penjawat awamnya bersara pada umur 58 semakin kurang.


"Jika berdasarkan kepada standard dan tahap kesihatan kita, patut bersara pada umur 60 tahun. Ini yang dikatakan negara membangun dengan maju," katanya.


Beliau juga berpandangan cadangan tersebut wajar dipertimbang memandangkan Malaysia bakal menjadi negara maju dalam tempoh sembilan tahun lagi menerusi Wawasan 2020.


"Di negara maju umur bersara adalah 65," katanya.


Bagaimanapun katanya, jika cadangan itu dilaksana penjawat awam akan diberi pilihan sama ada untuk bersara pada umur 58 atau 60 tahun.


"Sesiapa yang nak kerja sehingga umur 60 tahun, mereka boleh terima opsyen tersebut, dan kalau nak bersara pada umur 58 pun boleh, tidak ada paksaan," katanya.


-- BERNAMA

p/s: bokojo lah kito, sekuek nyo... berusoho lah kito sekuek nyo..... huhu