^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

25 August 2010

Home » , » *Inilah hasilnya..... Alhamdulillah*

*Inilah hasilnya..... Alhamdulillah*

salam 15 ramadhan
hah! pagi ni aku dah terdengar lagu raya di radio..... lagu raya lama lak tu "Dendang Perantau - Tan Sri P. Ramlee", huhu sayu jerk ati ni dengar lagu raya..... baju raya kedua x beli lagi, hehe
so, seperti yang aku hajatkan semalam..... aku nak wat kuih, kuih ape? puding kastad jagung..... nyum nyum!! sodap nye..... n inilah hasilnya..... dressing x brape nak cantik la coz my tecik aisha cbuk nak rasmi 1st kuih yang aku wat di bulan pose nie.....
x mor bbebel banyak2, nanti orang bosan lak... hakshaks, so layanzz piccas.....
inilah hasilnya..... alhamdulillah, tapi kurang 1 bahan la..... lupe letak garam, haha, x per kan?? rasa x terjejas pon..... hehe kan lylie kan??

hah! tgok tu tangan si tecik aisha..... aku ye la susun puding yang dah dipotong atas kuih tu untuk snap..... tetiba di golekkan kuih tu ke tepi, dah jadik lain pulak posing kuih tu.....

si tecik aisha sedang menguji keanjalan n kelembutan kuih puding kastad jagung..... ahuhai


inilah si tecik aisha yang tolong aku buat kuih di dapur..... tapi seb baik sepanjang aku bermain ngan kuali panas, dia tidur..... kalu x, maunye la dia yang nak mengacau sudip tu.....
ops!! abaikan sandle atas meja tu yerk.. hehe



aktvt mengetest rasa kuih puding kastad jagung oleh si tecik aisha..... ok jerk dia makan, tapi time tiba kat rasa jagung, dia luahkan balik dari mulut..... trus wat onar kat dapur ngan sepah2kan puding tu atas lantai..... iskiskisk





ekceli aku wat kuih ni lpas waktu buka, nak wat time balik keje x sempat lak, coz smlm blik agak lewat n kena tggu waktu si tecik aisha tidur..... so, time papa aisha pi terawih, aisha tidur, aku aper lagi, berperang la di dapur sensorang, bajet2 si tecik aisha bangun, kuih dah siap..... n itu memang terjadi, so leh arr aku berperang secara aman..... hehe
k, sekian

11 comments

August 25, 2010 at 11:15 AM

nnt bleh la wat kunjungan puding kastard masa blik kg

August 25, 2010 at 2:12 PM

@ siti norhafizah

hikhikhik, insyallah..... hm, tapi rasanya tepung dah abis la... hehe

August 25, 2010 at 3:08 PM

wah.. buat kuih puding jagung ye.. bestnye..

August 25, 2010 at 3:33 PM

beznye puding..

kalu letak kt fridge bagi sejuk lagi bez kan..

August 25, 2010 at 3:39 PM

alamak teringin la pulak!...nak try buat la...

August 25, 2010 at 3:46 PM

teringin plak nak makan...dugaan, hehehe..

August 25, 2010 at 4:40 PM

@ chugie

best.... jom kita buat kuih..

August 25, 2010 at 4:41 PM

@ dilla ady

betul tu, ader orang suka makan sejuk..

August 25, 2010 at 4:41 PM

@ mrsboan

try la, senang jerk

August 25, 2010 at 4:42 PM

@ mamalyna

hehe, dugaan..... sabo sabo

August 25, 2010 at 4:54 PM

puding jagung nie best k.mas pernah bwk g opis..manis2 buah jew..

opss sandle belakang tuu kasut raya aisha ker..?

Post a Comment