^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

23 August 2010

Home » » *Jalan Jalan Cari ..... *

*Jalan Jalan Cari ..... *

salam 13 ramadhan,


pepagi ni, sebelum mula kerja, kena wat something yang boley naikkan semangat untuk bekerja ari nie..... hm, ape lagi kalu bukan berblog, sebelum bos memunculkan wajah bersama kupiah nya di meja aku nie..... baik aku buat keje sampingan aku dulu..... hehe, owps!!! bos xder la ari nie..... dia pi outstation ke pantai timur..... alhamdulillah, bukan aper, bos aku ni kalu nak pi outstation memang susah bos atas nak lepaskan..... asik kena cantas jerk borang outstation dia..... akhirnya, setelah 8 bulan berlalu tahun nie, baru la dia dapat outstation..... hehe





ok, cukup2, wlopon bos x der kat opis nie..... tapi keje kena buat jugak kan..... so, nak wat n3 pendek jer nie..... hm, pendek ker..... insyallah..... hehe





ekceli aku nak remind aktvt semalam..... hm, aku yang bercita2 untuk keluar semalam, tercapai jugak hajat aku..... hahaha (gelak jaat), hubby pon menyokong jugak rupanya plan aku nak kuar jenjalan..... wlopon gaji x kuar lagi, tapi dia cakap, "x per la, kita window shopping dulu, nnti dapat gaji kita pi lagi....." huh, best nye la hubby aku nie... saaaayang dear.....





so, semalam aku plan nak pi MidValley, lpas Zohor, kami pon kuar la umah..... smpai sane, ya Allah..... punye la ramai makhluk nak masuk parking..... hampir sume parking lot mengeluarkan lampu warna merah, maknanye full..... masa kami nak sampai cume ader 1 jerk parking yang berlampu hijau iaitu parking 'H', tapi biler dah nak masuk lane untuk ke parking..... alamak, lampu tu trus bertukar kepada warna merah..... chet!!! hubby aku trus berkira2 untuk mbik lane kanan untuk pusing balik n aku pon setuju jerk..... kecewa seh





blik ke KL dr midvalley, kami kena melalui jalan bangsar..... teringat la aku ngan shopping mall Bangsar Village, "jom kita try" hubby mengutarakan cadangan, aku ok jerk..... sampai sana pon same jerk..... carik parking (kat luar jerk) x jumpa la..... penuh saje, pusing pusing pusing, lastly kami trus jerk jalan blik KL..... kecewa lagi





akhirnya..... kami decided untuk pi ke The Mall, n alhamdulillah, agaknye orang x ramai di disi coz parking x pyah la nak berebut2, ataupon diorng pi sini naik pengangkutan awam..... so sampai lah hajat kami nak berwindow shopping..... so kami habiskan masa hampir 2 jam di the mall untuk window shopping..... haha, hubby dah nampak yang berkenan di hati, aku masih mencari2..... ekceli, aku banyak habiskan masa di area kanak2 mencari2 baju untuk my lil aisha..... haha, biase la, dah jadik mama ni, itu la yang diutamakan kalu pergi kemana2 kan..... kecewwa sikit coz x dpt membeli..... huhu, window shopping jerk..... sabar





lpas puas round2 kat the mall, kami singgah (singgah ker? ekceli dah menyongsang arus dah.. haha) di Ampang Park..... hehe, "saje cuci mata", kata hubby, aku pon ape lagi..... mengiyakan je la..... sementara semangat window shopping masih membara nie..... n di sini, aku jumpa apa yang aku berkenan (baju kurung biru), n hubby jugak yang tunjukkan aku baju tu..... tapi, ingat..... window shopping jerk tau..... n puas cari2 baju untuk aku, hubby trus ngan agenda dia..... cari kamera DSLR..... habis sume kedai kamera kat ampang park dia terjah..... carik yang boley bagi best price..... n..... huh! jumpa sudah..... tapi, macam biasa..... window shopping lagi sekali..... isnyallah, gaji dah mengintai2




dah habis 1 ampang park kami ronda..... kami pon balik umah..... ops!! sebelum balik, kami jenjalan kat Tasik Titiwangsa pulak tau..... hehe, tapi xder ar jalan beria pon, cuma habiskan masa nak tunggu sampai pukul 6 petang, apsal pukul 6 plak?..... hehe, nak tunggu McValue buka puasa..... so, kat tasik kami cume layan aisha jenjalan kat tepi2 tasik jerk, x sampai ke playground pon, oh no! no! no!, mane bley sampai situ..... mau sampai waktu buka karang kami kat situ..... iskiskisk


so, layan sikit pic aisha yerk.....







n yesterday, kami berbuka dengan McD meal..... alhamdulillah

k, sekian


4 comments

August 23, 2010 at 10:01 AM

wooo banyk lokasi terjahan tu..tp semalam cuaca panas kan..eina kuar g mydin mall je, orang ghamainye..panas berbahang lak tu..huhu..

*uuik nak dara ni, pakai dress tapi mau memanjat jugak..hehe..

August 23, 2010 at 10:48 AM

comel la aisha ni tp lasak macam boy la..hiihi..

byk gak ye menyinggah..kalu dilla malasnye nk kuar time2 pose nih..ramai org, sesak..

August 23, 2010 at 11:03 AM

@ mamalieyna

hm, tu la pasal.. tapi terjah tpt yang ader aircond jerk.. penat jugak tapi puas.. hehe

aisha... hehe tu la dia, x kira pakai ape janji boley buat aper yang dia nak.. hehe

August 23, 2010 at 11:04 AM

@ dilla ady

hehe layan je la aisha tu...

hm, kalu ikut memang malas nak kuar, tapi rs cam kematu plak dok kat umah.. hehe

Post a Comment