^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

23.9.11

Home » , , , , , , » *HotDog Hati Bermata Kerbau*

*HotDog Hati Bermata Kerbau*

di pagi jumaat yang mulia ini, aku nak kongsi resepi yang sangat mudah..... nama agak pelik iaitu "HotDog Hati Bermata Kerbau"..... so kepada mereka yang masih berkira2 mencari resepi samada untuk sarapan pagi atau minum petang, resepi ini sangat praktikal dan sesuai untuk dibuat, sangat mudah, ringkas dan sedap..... anak2 mesti suka resepi nie..... kita tengok dulu rupa resepi aku ni yerk..... actually dapat ni dr email kawan bagi, so aku kongsi lah kat sini kan.....


 HOTDOG HATI BERMATA KERBAU


Bahan:
-  Hotdog
- Telur burung puyuh
- Minyak
- Lidi pencungkil gigi





 Cara Membuat :
- Mula2 belah hotdog kepada dua bahagian tanpa memutuskan 1 bahagian hujung.
- Tarik bahagian hujung hotdog yang putus keluar, dan cantum secara terbalik membentuk 'love' dan cantum dengan lidi.
- Kemudian letakkan di atas kuali leper berminyak yang telah dipanaskan terlebih dahulu hotdog yang berbentuk 'love' itu. Biarkan seketika dan terbalikkan.
- Setelah kuali benar2 panas, pecahkan telur di dalam hotdog 'love' dan biar sehingga telur masak.
- Siap dan sedia untuk dihidang.

*kuantiti yang diperlukan adalah 1 telur dan 1 lidi untuk setiap hotdog.


 inilah dia.....
HotDog Hati Bermata Kerbau



# Khasiat Manggis # Rahsia Duit Online # New Rich Club #

9 comments

September 23, 2011 at 8:38 AM

Kreatipnye..X pernah lg tgk org buat mcm ni..nmpk comel jer..Blh cuba buat nnt ni utk hidangan suami..mesti dia terharu.. ;)

September 23, 2011 at 9:05 AM

ish .. ish .. menarik nie dikkk nak kena cuba nie .. hermmm bila nak cuba nie ..

tapi stok hotdog dah habis .. hermm memang kena beli .. nie anak2 tgk suke nie :)

September 23, 2011 at 9:16 AM

eh menarik...ti nak try jugak lah..ingatkan ada dijual yang bentuk cam gini...heheh

September 23, 2011 at 9:46 AM

both of them is my peberet.... heeeee

September 23, 2011 at 12:26 PM

cantek & menarik. suker3 :)

September 23, 2011 at 1:41 PM

bwat sendrik ker... apsal stok pinggan mangkuk sumer x penah nampak hehe

tp cute... leh wat bekfes fes day as wife nnt har3

September 23, 2011 at 10:39 PM

wow!! menariknya resepi nihhh!!! sesuwai di hidang ketika anniversarry! he he ~ love love gituh!

September 26, 2011 at 8:23 AM

mak aihhh..menarik nya..siap leh bt bentuk hati lg..igtkan dh jual siap..

September 28, 2011 at 2:04 PM

kak masz kreatif nye...mai pun nak cuba nanti..klu telur ayam blh tak guna..

Post a Comment