^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12.9.11

Home » » *Gambar raya 2011*

*Gambar raya 2011*

 salam,

ada lagi cerita raya dari kawan2 yerk, tapi semua dah cerita raya ke 4 ke 5 dah kan..... tapi aku baru nak masuk raya pertama nie..... hehe tapi x der la cerita berjela2 coz kali ni raya kami x berapa berjalan mana pon sebab lepas tu kami nak berkejar ke terengganu pulak ada kenduri aqiqah sepupu my lil Aisha.....

tapi yang penting, pagi raya kami tetap melakukan aktiviti wajib bermaaf2an dari yang tua hinggalah ke yang muda..... even Aisha pon dah pandai minta duit raya maaf dengan semua makcik2 n pakcik2 termasuk nyai n yai di pagi raya..... tahun ni memang kami giliran semua beraya di rumah mak n abah aku kat Johor..... meriah sungguh rasanya rumah mak abah dengan 6 orang adik beradik n 5 menantu termasuk 6 orang cucu beraya sekali..... best, tapi x puas coz sekejap jerk kami dapat berkumpul bersama.....

ok lah, jom tengok gambar raya kami yang x seberapa nie..... n ini yo lah gambo yang ado coz photo-g kami malas nak take a pic..... huhu sedey wo.....

 dimulakan dengan sesi bermaaf2an dikalangan ahli keluarga dimulakan dengan mak n abah..... diterukan dengan anak2 hingga ke cucu2 semua..... sayu jerk time ni, aku dah siap ngan tisu di tangan coz memang kami akan mengalirkan air mata tanda maaf yang betul2 ikhlas dari hati.....

lagilah aku yang dok jauh ni kan, dan kami memang jarang sangat balik ke kampung tahun ni sebab urusan rumah kami di rawang yang belum lagi selesai..... isk, sedey lagi.....


 sesi maaf oleh my lil Aisha yan memang dapat perhatian seluruh keluarga..... sebab dialah yang paling kecil setakat ni la kan, tahun hadapan isnyaallah keluarga kami akan bertambah seorang lagi..... bertambah ceria lah raya kami tahun depan..... hehe


 gambar kenangan kami sekeluarga..... hajat nak print besar n framekan gambar nie..... harap ia menjadi kenyataan..... ameen

diikuti dengan sesi bergambar ikut family memasing ngan mak n abah.....


 family kak long


 family abg ngah


 family kak uda yang akan bertambah tahun depan


 family aku


 family uteh (1st time beraya sebagai suami isteri)


 usu yang bakal beraya berdua tahun depan..... insyaallah


 cucu2 bergambar dengan mak n abah


 hah, ni sesi bergambar kat luar rumah pulak, agak2 milik siapalah jejaka kacak yang buat pose baring kat depan tu yerk..... isk isk isk


untuk marhaban kali ni aku x dapat join lor, coz ada kawan dah janji nak datang umah..... so, dah separuh perjalanan barulah kami join, itu pon cuma hubby n Aisha jerk yang pegi, aku tolong usu n uteh buat persiapan untuk kumpulan marhaban yang akan singgah di rumah kami.....


inilah kumpulan marhaban yang diadakan sebaik sahaja selesai solat aidilfitri 1st syawal aritu yang singgah di rumah kami..... penuh ruang tamu depan n ruang tengah rumah kami dengan kedatangan mereka..... alhamdulillah rezeki syawal sambil datang bermaafan diantara ahli kumpulan marhaban yang terdiri daripada orang2 dalam blok aku.....


so, itu je lah cerita raya kami yang ada gambar..... cerita lain adalah..... 

raya pertama kami hanya melayan tetemu yang datang ke rumah, x berjalan kemana2 pon.....

raya kedua alhamdulillah tahun ni aku dapat beraya ke rumah kawan baik aku masa sekolah menengah dulu..... tu pon dah malam baru dapat beraya..... kawan2 opis lama di Kraftangan Johor aku x dapat beraya umah mereka coz 1 nombor tipon pon dah xder dalam simpanan, tipon bertukar, so nombor pon ilang dalam simpanan..... huhu, sorry asz n abg d coz x pi umah korang seperti tahun2 sebelum yerk.....

raya ketiga kami dah bergerak ke terengganu dengan perjalanan 7 jam dari adela-kuantan-kuala terengganu..... lenguh jugaklah punggung kami dok dalam kereta..... huhu malam tu tidur umah to'ki hubby, dah penat, o kami x beraya kemana jugak.....

raya keempat kami pi umah abang hubby di kuala terengganu juga untuk buat persiapan kenduri aqiqah + house warming pada raya kelima..... x kemana2 juga kami.....

raya keenam kami pulang ke kuantan (umah PIL), sempat singgah ke umah tok teh hubby di chenih.....

raya ke tujuh my MIL dah bekerja, so kami hanya dok umah jerk..... petang tu kami + FIL n adik hubby ambil MIL di sekolah n ajak mereka jenjalan di bandar kuantan..... (ada sedikit gambar pose aisha yang akan aku kongsi di lain n3)..... malamnya kami sempat beraya di rumah seorang kawan hubby di Taman Guru, Kuantan..... sampai lah ke 12 tghmlm kami dok umah dia coz dah lama x jumpa kan..... penat jugak..... huhu

raya kelapan adalah perjalanan kami pulang ke KL..... n sedia untuk bekerja.....

 last but not least..... ofkos la gambar kami yang suka gedik2 nie..... tapi tetap x banyak coz semua orang bekejar nak join aktiviti marhaban pulak lepas nie.....


k, sekian


9 comments

September 12, 2011 at 8:23 AM

seronoknya bila semua balik ramai2 kan .. akak pic raya memang lambat lah nak kuar , pic masih dgn adik akak huhuhu

seronok berkumpul ramai2 nie , inilah saaat yg dinanti2kan :)

September 12, 2011 at 8:59 AM

meriahnya raya kak masz...big family :) ala tak per tak kisah...asz pun mta maaf sbb tak dapat beraya umh akak...mmandang keadaan skrg ni yg makin 'kenyang' x mngizinkan...he3!

September 12, 2011 at 10:02 AM

wah meriah...besar family akak kan...sekali berkumpul penuh satu rumah hah...tu yg seronok tu....

mmg wajib bergambar pagi raye kan....time tu laa dpt bekumpul ramai so rugi kalo tak amik gambar....lepas ni nak berkumpul pakai baju cantik2 tunggu tahun depan lak ekekekkek

September 12, 2011 at 2:06 PM

meriahnyer... nak join boley?
ps: gambor last tuh cantek :)

September 12, 2011 at 3:01 PM

cntik la baju mas dan aisha tu..suka sgt dgn ton kaler die..lembutt je..

cntik2 potret raya..

September 12, 2011 at 3:27 PM

lapangnyerr umah mas.. syok lnda tgk..anak2 lega nak berlarik2..

September 12, 2011 at 4:08 PM

nmpak sgt mseriah...perfect...
dpt bgambar smua.. lya thn ni x smpat...x mcm last year

September 12, 2011 at 11:00 PM

seronoknya tgk masz bergambar satu keluarga..meriah

slmt hari raya masz

September 13, 2011 at 7:38 AM

byk blogger wat entri ada kumpulan marhaban dtg rumah..kpg fiza tkde pulak..1st time lah tahu ni..

Post a Comment