^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.10.12

Home » , , , » *Segi Fresh, barang dapur murah*

*Segi Fresh, barang dapur murah*


as salam, 

 kengkawan dah shopping barang dapur untuk Raya Haji nanti, yang balik ke kampung ofkos lah akan shopping kat kampung kan..... tapi bagi aku yang beraya kat KL nieh..... shopping lah kat KL..... hehe

pernah dengar Segi Fresh?..... ia adalah pasar borong dan runcit untuk barang dapur basah atau kering..... actually sejak aku dok menyewa kat Sentul lagi aku dah kerap jugak lalu kat area pasar tu kat Kawasan Industri Batu Caves..... maklumlah kat situ kan banyak kedai aksesori kereta, ha yang kami pasang lampu kereta BLM masa accident ritu kat deret2 pasar ni lah, tapi x pernah terlintas pon nak masuk.....

tapi dah nak beraya di KL, so kami mencari2 jugak nak membeli barang2 basah kat mana..... dan lepas jerk dengar cerita dari dak Tim, kawan opis aku yang dok kat area Sunway Batu Caves nuun pasal pasar ni..... maka malam tadi jugak aku utarakan cadangan untuk ke sini..... hubby sejutu pulak tu..... yeha!!!!! thanx Dear.....



 signboard yang diambil dari dalam kereta di waktu malam hari menggunakan kamera BB jerk.....
maaf atas kebluran gambar ini.....

selama dok Sentul yang dekat tu x pernah sampai sini..... dah dok Rawang, barulah terhegeh2 nak datang sini..... hehe



 waktu urusniaga adalah setiap hari dari jam 7.00 pagi sampai 11.00 malam.....

bestnyer kan..... pekerja kat sini ramai yang foreigner, so tu yang boleh bukak tiap2 hari n dari awal pagi sampai ke tengah malam tu kan.....
kat pintu masuk jerk dihidangkan dulu dengan sayur2an, buah2an n lauk2an (ada x istilah ni?) yang segar walau time kami sampai sini dah dekat 9.00 malam..... cuma bab ayam tu dah kurang segar sikit, tapi lebih elok dari pasar basah yang kami pegi kat T****, G****, C******* dll



rak yang penuh dengan barang2 dapur.....



 susunan barang agak teratur.....

senang nak cari barang..... memula masuk pintu ada barang basah (buah, sayur) lepas tu ada lauk2 (ikan, ketam, ayam, daging) lepas tu kawasan yang perlu timbang (bawang, kentang, pelbagai bijian, rempah ratus) lepas tu kawasan sejuk beku (butter, fries, daging burger) lepas tu ada rak2 macam kat gambar atas tu (barang botol2 n paket2 termasuk beras) ada jugak telur ayam.....
lepas tu dah dekat nak keluar adalah makanan siap makan, coklat ker, kek ker, gula2 ker..... nak barang2 bayi pon ada, diapers n susu.....
tu yang aku nampak lah kan..... x tahulah celah2 ujung2 tu aku x pi pon sebab perut dah lapar mintak di isi..... tapi aku tengok banyak lah barang keperluan dapur yang ada kat sini.....
hehe, entry orang jakun nieh..... jangan heran tau.....



 ni lebih kurang kedudukan pasar tu yang aku buat sendiri dengan pertolongan google map.....

aku try la taip keyword Segi Fresh, Pasar Segar Segi, Pasar Segi..... tapi x jumpa..... so yang aku ingat pasar tu kena lalu Shell Batu Caves..... tu yang kuar huruf 'A' untuk shell tu..... haha
untuk rujukan aku di masa hadapan..... nak tunjuk kat mak kalu mak datang KL nanti, boleh ajak datang sini..... ngeh ngeh ngeh

owh, kat sini pon boleh buat kad..... bayaran RM10.00 tahunan..... tapi aku x tanya pulak apa kelebihan kad tu..... nak jugak buat coz Hubby dah terpikat nak shopping barang dapur kat sini..... tapi orang yang jaga kaunter tu xder pulak..... so lain kali kalu datang sini boleh la buat..... hehe

hampir penuh barang 1 troli..... kami keluarkan RM lebih kurang 100 lebih sikit jerk.....



 oho, ini adalah Princess Aisha yang mentekedarah buah anggur separuh paket sebelum sampai ke kaunter bayaran..... camner nak buat kuih ni Mak Teh?..... huhu

Princess Aisha adalah gelaran anak dara kami sepanjang malam tadi sebab dia pakai crown comel atas kepala tu..... hehe, sendiri gelarkan diri princess..... tapi bunyi jadi ticess aita..... haha, janji boleh.....

habis bayar barang..... kami cari tempat makan..... Jees Seafood tapi makan western, lepas gian lama x makan western..... haha


k, sekian

9 comments

October 24, 2012 at 1:39 PM

waahhh.. banyaknye shopping nak sambut raya.. mmg elok pon shopping awal2.. nanti dh dekat nak raya semua bahan mentah dah x de..:)

October 24, 2012 at 2:07 PM

wah belum pernah smp lagi

October 24, 2012 at 2:29 PM

rajin pi situ murah klu brg basah je ... brgan lain mahal .....tak de promosi2 cam giant speed mart bagai tu

ok ok la sini ....

October 24, 2012 at 2:42 PM

mmg ramai ckp segi ni murah!

October 24, 2012 at 2:51 PM

aritu survey rumah kt puncak alam. ternampak gak pasaraya segi ni. klau kt area rumah kitorg ade gak segi. tp cam xde brg basah pun.

October 24, 2012 at 3:12 PM

pernah dgr pasal pasar nih, tapi PM tak pernah sampai lagi...huhu

October 24, 2012 at 4:50 PM

tak pernah dengar pun nama psr nih...first time tgk

October 24, 2012 at 5:14 PM

wah leh jadi duta segi lah ni

October 25, 2012 at 9:03 AM

1st time dengar pasar segi fresh ni..

Post a Comment