^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

23.10.12

Home » , , , , , , , » *hari Sabtu yang indah*

*hari Sabtu yang indah*

a salam,

 ingat x hajat kami DI SINI.....

jadi ker?

 alhamdulillah, selepas menghadiri kenduri kahwin pakcik sedara kat Muar, selepas periuk belanga bertukar bonet kereta..... lepas rehat2 jap kat umah Buyut Aisha..... dalam pukul 3.30 petang kami ke.....




v




v




v




v




v





 opsss, kita bayar tiket dulu yerk.....

kami sampai dari Muar dalam 4.30 petang.....
total tiket yang kami bayar hari tu adalah RM30.00 untuk 2 orang dewasa dan seorang kanak2.....
macamaner boleh jadi gitu, sepatutnya RM30 + RM30 + RM25 = RM85 kan
tapi hari tu..... alhamdulillah, rezeki kami sangat2.....ada kakak yang baik hati telah bagi kami kupon 'free admission' yang dia ada lebih 1 pada kami (lupa nak snap kupon tu)..... Aisha pon lepas ukur tinggi orang kaunter tu cakap, "x perlah, lebih sikit jerk"..... so dapat masuk free..... makanya kami jimat di situ..... alhamdulillah..... 

duit tiket aku sponsor hasil dari perniagaan kecil2an yang aku buat..... hikhik
alhamdulillah lagi di situ.....
hurm nak kena stop ambik order dulu lah, coz stok tidak mencukupi plak.....



dengan berbaju kurung aku terus ke sini, takut x sempat sampai..... hehe
 
kita pose dulu sebelum ke changing area, sambil Hubby test kamera setting.....
aku kena senyum lebo2 sebab dah tau dah, kalu dah masuk dalam nanti kompem xder gambo aku..... walau panas terik, ku senyum jua demi Hubby yang nak mengetest kamera..... ikhlas tu tau..... haha


 TADA!!!!!

di sinilah kami di petang Sabtu itu.....
alhamdulillah, cuaca pon elok jerk petang tu, dan kami boleh ceriakan si anak dara yang dah lama x mandi kolam.....

 yea!!! Aisha n her 'baju rabbit'..... katanya..... time ni kaki jerk basah.....

kaki dah jejak dalam air..... aku panggil nak ambik gambo pon dia buat x endah jerk..... penat n malu aku jerit2 panggil nama dia, boleh dia buat derk jerk..... huhu makcik2 yang dok kat tepi kolam tu tengok jerk..... sian kat mamarazi ni tau..... so, jangan lah pelik kalu dalam ni sume gambo Aisha x pandang kamera walau tangan buat sign macam2 yerk..... huhu



 slider yang x mencabar langsung.....
haha, Aisha pon siap seret2 kaki nak biar badan mengelongsor ke bawah..... haha



see..... tangan buat 'peace' tapi mata ke lain..... anak oh anak

time ni aku rasa seronok sangat..... walau aku x turun sama2 main air, tapi dok kat tepi kolam sambil kaki rendam dalam air tengok dua beranak ni asik tergelak jerk, aku dah cukup gembira..... aku pon tergelak sama, ah!!! pedulikan orang keliling yang sengih2 tengok aku..... hehe



 haha, nak jugak duduk atas pelampung yang kecik toet tu sambil kaki kayuh2..... sweet hehe

 

 kejap duduk, kejap baring, kejap telentang, kejap telungkup..... 

"penattttt" Hubby kata, nak melayan Aisha yang asik ler nak tukar kedudukan..... hehe, aku senyum je la kan.....



 ha, Aisha dah teror berenang, so Aisha ajar Papa pulak yer.....



 wah, siap baring2 dah macam kat pantai gayanya.....

eh, kalu kat pantai x mor baring kut, kotor ler..... hurm bila nak pi pantai pulak yerk? kalu pantai kat area Pantai Timur bersih kan, so boleh la baring2 gini kan..... Papa pon dah beli pelampung besar, senang nak kontrol katanya..... "yang ni kecik, susah nak pegang, asik tergolek jerk"..... hehe



 akhirnya, ada gambar aku kat area kolam..... muahaha

time ni sume orang dah naik n siap2 nak balik..... actually banyak lagi permainan lain kat sini..... tapi sume tu untuk orang dewasa..... kalu ikut Hubby boleh jerk nak main, tapi demi si anak dara itu..... Hubby layan anak jerk..... Mama pulak ambik gambar jerk..... hajat nak masuk dalam air, tapi nak tinggal kamera macam x selamat la..... so, x per..... insyaallah lain kali ada rezeki lagi, kita datang lagi..... kalu bukan kat sini, kat tempat lain pulak.....



dah malam, nak jugak pose kat entrance.....

haha, lepas dah siap2 tukar baju, masuk dalam suovenir shop jap..... kuar2 dah gelap..... isk3 kira lama jugak la kami kat dalam tu, padahal bukan besar sangat pon kedai tu..... nak cari jugak souvenir nak bawak balik, sume agak mahal bagi kami..... tapi ada jugak lah yang kami bawa balik buat kenangan.....



kiri : Aisha bersama 'teleto' di Melaka Wonderland..... (teleto = dinosour)
tengah : bangun pagi Ahad, "mama, 'teleto' lati" (mama, dinasour lagi)..... merujuk pada gambar pada beg souvenir
kanan : souvenir Lucky Cup dengan gambar dinosour yang comel berharga RM11.00



so, sepanjang di sini, kami rasa seronok..... seronok sebab dapat ceriakan si anak dara..... secara overall ok2 jer, untuk kanak2 memang ok lah, tapi macam review sebelum ni yang aku pernah baca, air kat sini sume paras lutut jer, so nak berendam  menyelam untuk orang dewasa memang x puas..... tapi kami ok jerk..... janji dapat puaskan anak.....

makanan aku x tahu lah coz x ambik yang pakej meal, tapi orang kata mahal, nasi lemak 1 pinggan RM10.00..... baik makan chicken chop..... hehe

malam tu sebelum balik KL, kami makan di KFC..... ingat nak mintak Kak Long belanja makan (dia ada di Melaka jugak hari yang sama lepas kenduri), tapi dia dah sibuk pulak dengan abang ipar yang nak mula lumba basikal.....

kami gerak balik KL dalam pukul 8.30 malam, n Aisha tidur sepanjang perjalanan..... penat la tu kan.....
alhamdulillah, moga ada rezeki kami untuk seronok2 begini.....

k, sekian

12 comments

October 23, 2012 at 8:02 AM

nie betul2 indah

October 23, 2012 at 8:12 AM

Best kan kat sini. Org pon x de ramai sgt.

October 23, 2012 at 8:35 AM

cam best je waterpark tu ... dino tu pun besh .... paling besh asha sbb dpt main air

October 23, 2012 at 9:05 AM

bestnya... mcm nak pegi jugak samday...

October 23, 2012 at 9:30 AM

nmpk mcm mama aisha yang excited lebih hehe :D

October 23, 2012 at 9:32 AM

Bestnye..Happy jer tgk Aisya..budak² memang suka klu bab² main air ni.. ^^
hehe..comei jer aisya cakap teleto.. :)

October 23, 2012 at 10:59 AM

patut la nk cepat je

October 23, 2012 at 11:44 AM

tal tercapai nak pergi sana lagi , sangat lame ta mandi manda

October 23, 2012 at 12:13 PM

xpenah dgr lak psl melaka wonderland nih, ada idea utk cuti skolah nih..:)

October 23, 2012 at 12:51 PM

best kan??

October 23, 2012 at 1:05 PM

bestnye~
lamanye x gi berendam~
rugi lah tak joint dorang mandi..hehehe

October 24, 2012 at 11:50 AM

happy je aisha dpt mandi manda..

Post a Comment