^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

10.10.12

Home » , , , » *Papa, Aita nak tulis tak mane ni?*

*Papa, Aita nak tulis tak mane ni?*

as salam, 
 ~ingat nak buat WW ari ni, tapix jadi pulak..... ~


sebab memula taip sikit jerk, pehtu tetiba dah jadi panjang berjela pulak karangan aku nieh..... semalam dah cerita pasa TerataKami kan, so ari ni cerita pasal si anak dara lah pulak..... aku rasa macam entry aku sekarang ni dah selang seli antara rumah ngan anak..... x per kan kengkawan? x pening kan..... huhu


ni ha, si anak dara..... sejak dah stop dari school lama dia last month, tiap2 malam dia akan buat buku yang dibekalkan pada dia..... masa last day kat school lama, Aisha dapat semua buku2 yang Taska Temanku bekalkan untuk setiap pelajar untuk di bawa balik..... kat school baru ni, kami dimaklumkan yang Aisha x der belajar betul2 lagi..... so setiap malam, balik dari school baru, Aisha akan keluarkan buku yang 5 buah tu untuk di buat..... setiap malam tau, setakat ni x pernah skip lagi.....


 sampai muncung mulut mengira.....


Alhamdulillah, aku sangat gembira dengan perkembangan Aisha..... walau dia dah x belajar kat sekolah, tapi kat rumah dia still nak belajar, dah pandai mengira, dah faham nak padankan gambar, dah boleh menulis ABC walau x berapa cantik, dan yang paling penting banyak lagu2 yang cikgu ajar masa kat school dulu, lagu Anak Kampung - Jimmy Palikat ngan Oppa Gangnam Style pon dia tahu tau..... "tektu tcima aja"(cikgu shima ajar) kata dia..... ibu irsyad mesti kenal cikgu shima kan?


then malam tadi, tetiba ada soalan cepumas dari mulut Aisha pada my dear Hubby, "Papa, Aita nak tulis tak mane ni?"..... translate pleaseeeee
"Papa, Aisha nak tulis kat mana ni?"..... aku yang tengah syiok tengok tv n Hubby yang tengah syiok makan tetopok (keropok) terkejut n pandang Aisha..... dia tunjuk buku dia yang dah habis di tulis.....

owh, sian anak mama, buat 'work' sampai dah habis buku..... bila di suruh mewarna dia x nak..... dia tengah semangat nak menulis sekarang ni..... setiap kali dia buat 'work', aku n Hubby just pantau sikit2 jerk, kalu dia tanya baru kami jawab..... n Alhamdulillah, kebanyakkanya betul..... cuma kalu dia buat buku English tu kureng sikit..... nampak Aisha lebih ke nombor n kira2 sekarang ni..... x tahulah akan datang kan.....

so, kesimpulanya..... kami kena berusaha untuk dapatkan buku baru untuk Aisha..... buku yang ada kat umah sume dah habis dia conteng buat 'work'.....


penghilang bosan bila dah x der buku nak tulis.....

k, sekian


14 comments

October 10, 2012 at 8:18 AM

ololo..dh la mata sepet..makin sepet jadinyer..

muncung tu mahal tu..hehe..
semangat buat kerja umah..syabbas aisya!..sayanggg die!

October 10, 2012 at 8:54 AM

alaaaaaaa comelnya

October 10, 2012 at 9:01 AM

Good dirl Aisya..Rajin dia belaar...Aisya tulis guna tangan kiri ye..bijak nie..^^

October 10, 2012 at 9:04 AM

wah... pasni kene g tesco la beli buku baru

October 10, 2012 at 9:05 AM

rajin nye budak tantek ni .....

October 10, 2012 at 9:29 AM

ooopssssssssssssssss, aerish blom lagi start school. ngeeeeeeeeeee

October 10, 2012 at 9:56 AM

alhamdulillah....bijak aisha....kene cepat2 belikan stok buku ni masz..selagi minat die tgh berkobar2 ni layankan ajek.....nanti2 die jadik ulat buku...

October 10, 2012 at 11:49 AM

bijak sungguh aisha!
seronok tgk anak2 yg suka membaca dan menulis kan.
lama2 nnt dia akan jadi ulat buku. hehehe

October 10, 2012 at 12:08 PM

rajin Aisha ye.. baguss anak dara ni.. :)

October 10, 2012 at 12:43 PM

rajin nye buat homework.. sampai habes haaa.. kekeke

October 10, 2012 at 1:38 PM

bijak-bijak.....

October 10, 2012 at 2:47 PM

gud girl la aisha.. rajin wat work yer.. semoga pandai smpai bebila.. amin..

October 10, 2012 at 3:37 PM

he he bagusnyer anak dara ni!

October 10, 2012 at 4:45 PM

bagusnya aisha ..
gud gurll !!
sampai dah habis buku tuu .. hurmm
kalau zahrien .. ashik malasss aje .. pening akak nieee ..kena paksa baru buat ! .. aduhh
kena kuatkan hati kalau nak ajak dia belajar ;))

Post a Comment