^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

5.10.12

Home » , , , » *tecer, nak tawer*

*tecer, nak tawer*

as salam, 

alhamdulillah, sampai sudah hari Jumaat penghulu segala hari.....
ha, hari ni jugak dah cukup 1 minggu Aisha a.k.a Umairah dok kat school baru, selain dari kejadian x best ari tu kat Aisha..... sekali lagi alhamdulillah, coz dia dah sangat2 ok kat school baru nieh..... dah xder drama air mata dah, dia ok jerk bila bibik ambik dari dokongan aku..... berkat doa kengkawan jugak kan.....

so, nak cerita Aisha n her teacher..... setiap petang time kami sampai kat school tu, dari jauh dia dah nampak kami..... terjerit2 lah dia, "tektu, mama datang! tektu, mama datang!" sambil lompat2..... haha, anak dara oh anak dara.....

then ari selasa lepas, 2nd day dia di school baru..... petang, lepas salam ngan bibik, lepas salam ngan teacher tetiba Aisha minta sesuatu dari aku..... "mama, nak tawer"..... sambil tangan dok tunjuk kat halaman school..... aku tanya dia nak apa..... "nak tawer" tangan still lagi tunjuk kat halaman school tapi lebih specific kat pokok Ixora a.k.a pokok bunga siantan..... aku terus lah suruh dia mintak kat teacher..... dia pon pi kat pintu n mintak izin.....

"tecer, nak tawer"..... 3 4 kali lah dia cakap gitu kat teacher tu n teacher tu x berapa paham dia nak apa..... so aku jadilah perantara..... "Aisha nak flower puan"..... oho, barulah teacher tu paham..... n mendapat keizinan untuk ambik..... then Aisha pi kat pokok bunga siantan tu n ambik flower.....

maner flower tu?

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

 TADA!!! inilah flower ixora yang Aisha ambik kat school petang ritu.....

hehe, ni nak kira sebatang ker, sebutir ker camner nieh..... sampai kat umah, Aisha try selit bunga ni kat rambut aku..... "mama, tantik x mama?"..... aku pon iyekan..... "cantik"..... hehe

Aisha semakin bijak untuk mencantikkan diri..... tu belum lagi sibuk nak ber'make-up tiap kali nak kuar umah..... padahal aku x pakai pon segala make-up2 tu sekarang ni, dah malas wooooo.....
pape pon, moga Aisha semakin bijak dan bijak dan bijak dalam segala hal..... Ameen

nak minyak wangi murah, klik sini

k, sekian

11 comments

October 5, 2012 at 8:34 AM

cantik

October 5, 2012 at 8:58 AM

hehe..bijak2!

October 5, 2012 at 9:34 AM

cantik :)

October 5, 2012 at 10:07 AM

pertama kali tengok bunga ixora~ cantek yer~

October 5, 2012 at 11:07 AM

hikhik..comel plak aisha cakap pelat..alhamdulillah aisha semakin seronok dgn school baru..

October 5, 2012 at 11:32 AM

ooo...tawer tu flower rupanya..ekekekke..Clever girl...

October 5, 2012 at 12:07 PM

semakin bijak! sukanya..hehehehe

October 5, 2012 at 12:24 PM

ololoo comeynye tawer tu fower yee...:)

jom jenguk dress kat on9 shop saya...
~SALE!!~
keep in touch ye..♥♥♥

October 5, 2012 at 4:20 PM

nk komen pg td tp x bleh plak xtau sbb ape x kuar..

huhu tau x mak su pk ape, igtkn aisha mntk izin kn ketawa...
TAWER....KETAWE..hehe

"Teacher aisha nk ketawe"

October 5, 2012 at 5:14 PM

ekekke lucu je aisya ..
budak2 kan ... dah petah nak bercakap walau pelat ... lama2 ok lah tuu nanti ..

sbb ada budak2 x ada sintom pelat nie dia sebut butir2 .. ada sesetengahnya macam anak2 akk , certain2 words yg dia pelat ;)

October 7, 2012 at 12:15 PM

alolo..comeii jer aisha sebut tawer.. :)

Post a Comment