^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

16.10.12

Home » , , , , , » *hujan hujan ni tak payah la bukak*

*hujan hujan ni tak payah la bukak*

as salam, 

see the tajuk..... agak2 dapat agak tak aper yang aku nak up nieh.....
ye lah..... sekarang ni kan musim ujan.....
asal petang jerk ujan, asal petang jerk ujan.....
so, x payah la bukak kan..... lagi sejuk lah suasana kat bilik tu kalu bukak.....

oho, ni ada kaitan dengan entry Kedai Elektrik WellWell sebelum ni.....
so hari sabtu lepas, dah ada orang datang install.....

dan










































































































 TADA!!!

alhamdulillah, segalanya dipermudahkan.....
kami ambik yang biasa2 jerk, yang mampu milik oleh kami.....dan yang paling penting..... jimat elektrik..... ngeh ngeh ngeh
 masa lepas pasang ritu, terus jerk ujan turun..... konon2 Hubby nak test lah kesejukkan n kebenaran kata2 pekedai tu kan..... tapi aku marah lah.....
yelah kan, hujan dan sejuk, apa ke jadah nak bukak air cond..... x ker lagi sejuk.....
tunggu lah time panas2 jemetet (panas yang amat sangat) nanti baru berguna mendealah ni kan.....
hari Ahadnya, lagi sekali Hubby bukak..... n sekali lagi kena marah manja dengan aku.....
"sejuk lah Papa, x payah la bukak....."
huhu, adakah aku seorang isteri yang derhaka sebab marah suami?.....
x kan?, kan?, kan?.....

sorry dear, sayang marah sebab tindakan dear tu x berapa nak sesuai pada waktu tu, k
so tunggu lah nanti2 bila waktu n cuaca panas, kita bukak sesama yerk.....
opsssss, bukak air cond, bukan bukak baju.....
hehe
k, sekian

13 comments

October 16, 2012 at 8:33 AM

wah barang baru ek

October 16, 2012 at 8:38 AM

bestlah..sejuklah sentiasa..^^

October 16, 2012 at 8:38 AM

biase la tu masz...barang baru sure excited hah.....lieya ni tiap2 mlm tdo on ekon....bile balik kampung mule laaa mcm cacing kepanasan sbb takde ekon hahaaha...tu le manje sgt badan nieh....

October 16, 2012 at 8:39 AM

hehehehehe..madi terlebih excited ni. tapi kalau cuaca panas, mmg confirm bukak tu. sejuk2 gini pakai kipas je sudah :D

October 16, 2012 at 8:51 AM

Sejukkk....

October 16, 2012 at 9:08 AM

excited dpt bende baru... biase la tue... sume org same je...

October 16, 2012 at 9:23 AM

lepas ni tdo dlm comforter tebal2 la kak mazs..stokin jangan lupa..haha

October 16, 2012 at 1:42 PM

haa betul2 kalau boleh ujan2 memang x nak bukak .. tapi skrg nie bila hujan lepas hujan aje panasss ..
anak2 selalu cakap lepas ujan panas lah ibuuu , x tahan kena pasang gak .. adehhh macam2 budak2 nie .. dah x leh nak buat ape2 dah ;))

October 16, 2012 at 2:33 PM

sempat berlawak lagi tu!

October 16, 2012 at 3:20 PM

mmg sekarang asik sejuk jer kan~ tak payah pasang ekon pon dh sejuk~

October 16, 2012 at 7:18 PM

kalu bukak air je x pe ni ada siap psg kipas lg adoiiiii

October 17, 2012 at 4:31 PM

Mungkin cik abg sonok kot bila bukak :)

Tapi kat Penang ni panas, memang wajib kena bukak :D

October 18, 2012 at 3:32 PM

haah betul kak..kalau alynn pun akan buat tindakan yg sama..kdg2 pasang aircond kt rumah mak tu serupa tak pasang..hihi..

pasni akak anak beranak berselubung ar kan..beli comforter tebal2 kak..hikhik

Post a Comment