^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

10.7.12

Home » , , , » *Testimoni Krim Gamat Serigama*

*Testimoni Krim Gamat Serigama*

salam, 

testimoni lah sangat kan..... haha
 ingat x entry pasal berita sedih last 2 weeks..... semua gara2 kanak2 yang dibiarkan kuku panjang lalu mencakar anak aku si Aisha itu di school nya..... hukhuk

so, secepat kilat kami pi kedai n dapatkan krim gamat yang dah kehabisan stok kat umah..... maka inilah hasilnya setelah 2 minggu disapu tempat luka tu dengan krim gamat.....


 see luka tu dah baik, tinggal parut.....

aku ambik pesan kengkawan untuk tidak menyapu minyak gamat, dikhuatiri luka tu akan berbekas hitam, so lihat hasil dengan sapuan krim gamat..... bekas luka tu berwarna merah sikit..... insyaallah x lama lagi akan hilang warna tu n ia akan ikut warna kulit semula..... macam sebelum ni Aisha pernah kena mercun tepi mata yang sama, sekarang luka tu dah x nampak langsung..... Alhamdulillah

 jenis krim yang kami guna adalah Krim Gamat Serigama..... keluaran Luxor Sdn Bhd, Selangor..... buatan Malaysia tau, erm kat negara lain ada ker gamat ni yerk..... hehe

 ni pack dia

siap ada nama Aisha tu, coz nak bawa pi school kena letak nama, takut nanti x sampai kat umah semula, kan..... hehe

krim ni mengandungi Stichopus (Gamat) Extract, Isopropyl Myristate, Glyceryl Monostearate, Glycerin, Stearic Acid, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, D-panthenol, Triethanolamine, Allantoin, Tocopherol Acetate, Methyl Paraben, Propyl Paraben, DMDM Hydantoin, Purified Water

so, kemana saja aku pergi akan ku bawa krim ini sebagai persediaan jika berlaku apa2, terutamanya bila balik kampung atau pi holiday, hukhuk holiday ker?..... bukan meminta, tapi orang kata sediakan payung sebelum hujan..... kan

k, sekian


update : harga 1 pack  masa hubby beli ritu RM36 (beli kat ampang park), kalu kat tpt lain mungkin boleh kurang kut coz ia ikut dealer kan... hehe

5 comments

July 10, 2012 at 1:53 PM

bagusnya

July 10, 2012 at 2:19 PM

berapa ya kak harga setiub tu?

July 10, 2012 at 3:52 PM

Bagus juga erk krim ni...
biasanye klu Qis luka mmg cepat2 sapu ngan minyak gamat...mmg cepat baik tapi mmg berbekas itam lah..

July 10, 2012 at 5:05 PM

festime tgk krim nih.. boleh beli nih wat stanbykan.. Alhamdulillah luka aisya dh hampir sembuh.. :)

July 10, 2012 at 10:55 PM

Truk Jgk kena cakar ek? Bgus Krim tu..

Post a Comment