^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

2.7.12

Home » , , , » *Pilih-Pilih Bunga Telur ^entry buat UTEH^*

*Pilih-Pilih Bunga Telur ^entry buat UTEH^*

salam,

erm, macam yang aku cerita kat opis aku sedang berlangsung Promosi Kerja Kahwin 2012 sampai 2hb Julai nanti baru habis..... maka tetiba aku dapat tugasan dari my UTEH untuk dapatkan bunga telur sebanyak 50 batang..... untuk apa, nanti kalu kompem baru aku cerita di entry lain lepas raya nanti yerk..... haha,boleh gitu kan.....

makanya, setelah di survey kat bawah nuun, hanya ada 1 jerk kedai bunga telur kraf yang ada menyediakan bunga telur macam yang digunakan masa beliau berkahwin tahun 2010 yang lepas..... setelah perbincangan dilakukan menggunakan SMS..... erm, banyak jugaklah kredit aku habis di situ..... haha, berkira kakak kau ni UTEH yerk..... di sini disertakan beberapa design bunga telur yang boleh dipilih oleh beliau.....

erm, kalu kengkawan nak tolong pilihkan pon boleh jugak..... di setiap gambar, ada kenyataan..... ngehngehngeh, kena cakap cam stail Yuna tau..... ok, jom kita pilih.....


 1. Bunga Pinang Padi
(RM9.00 sebatang termasuk bekas telur, warna boleh tukar)
bunga pinang disusun memanjang macam bunga padi, agak berat n besar n sarat dengan reben


 2. Bunga Pinang Kembang
(RM6.00 sebatang termasuk nett telur, warna boleh tukar)
erm, ni macam yang beliau guna dulu..... sila rujuk gambar bawah
v
v
v
v
v
abaikan dayang 3 orang tu yerk..... sila lihat bunga telur warna purple + hijau yang dimaksudkan itu sahaja



 3. Bunga Daun Getah Kudup
(RM5.00 sebatang termasuk nett telur, warna boleh tukar)
bunga berbentuk memanjang seperti kudup bunga, panjang bunga lebih kurang 3 inci


 4. Bunga Daun Getah Jambak
(RM3.50 sebatang termasuk nett telur, warna boleh tukar)
yang ni sweet jerk bunga dia, ada kuntum bunga kecil yang dicantum menjadi kuntum besar


 5. Bunga Daun Getah Rose
(RM3.50 sebatang termasuk nett telur, warna boleh tukar)
kudup bunga rose 3 kuntum digabung jadi satu


untuk makluman, nama2 setiap bunga tu aku saje letak untuk memudahkan pemilihan..... erm, tapi kan ada lagi 1 jenis bunga la lupa nak snap..... bunga daun getah jugak, patern lebih kurang sama dengan bunga yang No. 5 tu cuma bentuk bunga ros tu sekuntum jerk n baru nak kembang..... 

so, agak2 yang mana lah pilihan hati yerk..... tuan punya badan, sila beri komen untuk memilih yerk..... kengkawan yang nak bagi pandangan pon boleh jugak, bagi jerk NOMBOR mana yang berkenan n KALER apa yang cantik....... mana tau boleh dapat adiah pada sesiapa yang bertuah..... hehe

aku bagi masa sampai hari ISNIN jam 12.00 tengahari untuk pemilihan sebelum ditutup untuk proses seterusnya..... haha, dah macam nak masuk tender betulkan bangunan pejabat pulak..... so, jom pilih yang mana agak2 cantik di mata n sesuai di poket yerk..... boleh cadangkan kaler jugak untuk bunga2 tu..... 

k, sekian


p/s : cadang nak guna untuk majlis berkaitan dengan baby.....
hah, kebetulan, hari Isnin tu adalah hari ulangtahun UTEH yang ke..... erm, berapa yerk?..... hehe

17 comments

June 29, 2012 at 3:34 PM

suka yg daun getah tu..

June 29, 2012 at 3:45 PM

mahal jg ye

Anonymous
June 29, 2012 at 3:58 PM

Uteh cam terberkenan kt no.4, kaler xtau lg...tp nnt kena tye cik din dulu...kwn2 alang leh la tlg pilih2 kn yer...hehe...ulangtahun yang ke berape erk...uhuk2

June 29, 2012 at 4:16 PM

sya suka yg no. 4 but 1st thing kena ada tema color x .. but yg ke 4 tu mmg cntik n somthin ler

June 29, 2012 at 4:27 PM

sume cantik..tp yg paling lawa bg nens no 4..warna die sweett ajek..;)

June 29, 2012 at 5:03 PM

cantik2 .. tapi bila cantik mahal2 lah dik huhuh ';)

June 29, 2012 at 5:15 PM

eB sgt2 suker no 3. Bunga Daun Getah Kudup.
nmpk sgt trendy . dlm ms yg sm agak klasik. mahal. kalo x tukar color bunga, tukar kolor daun. nmpk rare :)

June 29, 2012 at 5:15 PM

semua cantik2, tp akak paling suka yg last kaler biru tu...:)

June 30, 2012 at 4:40 PM

kalu baby lelaki sesuai kaler biru (5)

July 1, 2012 at 9:21 AM

cantek nye..tp mak sy dh beli bunga telur & bunga pahar..

July 1, 2012 at 6:04 PM

semua cantikla...
y no.2 tu pon cun ..

July 2, 2012 at 2:21 AM

semuanye cantik2...
terutamanye yg no.4 tu..~

July 2, 2012 at 8:16 AM

aku berkenan no.4

warna tu dah cantek dah tu .... tp kena ke ngan tema nye ...

July 2, 2012 at 11:00 AM

Bunga Pinang Padi nampak unik, lain dari yang lain ;) Tapi daun getah kudup pun ngancam jugak..heheee

July 5, 2012 at 3:14 PM

cmne la saya boleh x perasan n3 awk yg ni ye. huhuhu. kalau ikut minat saya, suka yg no 2 tu..cantik sgt!

April 21, 2015 at 1:19 PM

As salam kak, nak tanye sket,,
akak buat lagi ke bunga telur daun getah nih dgn bunga pinang kembang mcm dlm gamba atas? kalo masih buat tempahan,,harganye dah berubah ke?

April 23, 2015 at 10:54 AM

@slamdunk14star assalam dear, sorry.....
akak x buat bunga2 telur di atas, semua tu ada usahawan kraf negeri kedah yang buat.....
so, kalau berminat, boleh contact :
Mustika Flora
Siti Aishah Abd Hamid
013-5053079

sekian ye dik

Post a Comment