^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.7.12

Home » *menu lunch ~ Homemade Bubur Nasi Kicap*

*menu lunch ~ Homemade Bubur Nasi Kicap*

Salam,

Em, dah lunch ke kengkawan. Burb... Alhamdulillah, aku bru lpas lunch dgn Homemade Bubur Nasi Kicap... Air aku pilih air cap badak buat kebah demam yg mcm nak menjengah diri ini selain bengkak mata yg blum surut nieh. Huhu

Tekak sasa lain macam, bdan rasa seram sejuk, so pg tadi decided masak menu yg paling ringkas n mudah skali. Bukak peti sejuk, ambik carrot, baby corn, kobis bunga n kiub ayam... Cuci beras n campak sume bahan td yg dah di potong dadu bersama air... Jgn lupa tabur black paper sikit buat pnambah perasa. Ltak atas dapur n idupkan api sederhana, biar smpai masak n lembut...

Sambil tu aku cuci baju (guna mesin je), aku cuci toilet bowl, lipat n simpan baju si anak dara yg dah bertimbun tu... Duduk bangun duduk bangun bajet boleh kuarkan peluh... Hampeh lorrr

Org kata utk baikan deman kena kuar kan peluh, betul ke? Camane plak nak biar bengkak mata ni cpat surut ye...

K, sekian

p/s : kak fieza, masz update blog gn BB, sent by email. Register email dlm BB n blh la send email tu ke address yg kita dah ltak kat blog mobile tu.
Em, agak2 kak fieza pham x ye? :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10 comments

July 3, 2012 at 2:01 PM

get well soon masz..
awk minum 100plus dan jus jambu batu utk kebahkan panas tu..
pastu jgn lupa letak asam jawa atas kepala. insyaAllah mujarab..

July 3, 2012 at 2:02 PM

dni suka makan bubur nasi :D hehe tak kisah la bfast, lunch, dinner.. moga cepat sembuh

July 3, 2012 at 2:13 PM

ni laa menu org sakit kan...tapi yg tak sakit pun terliur ni heheheheh

July 3, 2012 at 2:21 PM

jada diri ye... mkn ubat takut melarat !

July 3, 2012 at 2:29 PM

ari tu asha ni ko plak ... berjangkit la ni .. hopefully cepat sembuh ... sedap nye menu ..... org tak sakit pun terliur

July 3, 2012 at 2:34 PM

sedap nih!

July 3, 2012 at 2:37 PM

MENU BUBUR YG BEST!
ORG SIHAT PON TERLIUR NI..HUHU
SEMOGA CEPAT SEMBUH!

July 3, 2012 at 3:48 PM

terliur plak tengok bubur nasi org tak sihat..

moga cepat sembuh yer mazs.. jangan lupa makan ubat..:)

July 3, 2012 at 8:14 PM

Wahh.. Nak demam pon banyak buat keje. Bagusla..

July 4, 2012 at 11:45 AM

sedapnya.. balik ni kena masak bubur jugak ni (^___^)

kalau tak, tiduq malam ni.. termimpi2.. hehe

Post a Comment