^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.7.12

Home » , , , , , , , » *Menu Ringkas Berbuka Puasa*

*Menu Ringkas Berbuka Puasa*

salam, 

bagi laluan untuk tepek gambar makanan pepagi ni yerk..... hehe x per kan, korang kuat iman kan..... Alhamdulillah

ok, jom tengok gambar makanan yang aku masak last week untuk menu berbuka puasa..... ringkas jerk..... main campak2 jerk..... start masak jam 6.30 petang, 7.00 malam (eh malam ke petang yerk?), dah siap.....

setakat ni, untuk menu berbuka aku memang akan masak kat umah..... kecuali last saturday kami makan kat luar coz hari tu pi rumah TRP untuk buat keje sikit..... pukul 7 baru siap, so pi je lah Tesco Rawang untuk berbuka..... hehe

so, balik pada tajuk..... jom tengok menu yerk.....


 menu 1.....
Spaghetti Bolognaise


 menu 2.....
Chicken Cream Soup


 menu 3.....
Murtabak Daging Baram KKKL hubby beli


menu 1 ngan menu 2 tu aku masak sendiri..... tapi untuk kuah spaghetti tu beli yang dah siap dalam botol, tinggal masukkan isi2 dia jerk, aku guna ayam potong kecik2, carrot n tomato..... chicken cream soup tu pon beli dalam botol, balik umah tinggal campur air n masak semula..... hehe, ringkas kan.....

 untuk bulan Ramadhan ni, hubby lebih prefer untuk makan yang ringkas2 jerk..... kalu boleh dia kata x mor makan nasi..... abih aku nak masak ape?..... mee, bee hoon, spaghetti..... mee, bee hoon, spaghetti..... mee, bee hoon, spaghetti..... x kan asik nak makan tu jerk kut..... kue teow aku x reti masak..... huhu

agak2 ape lagi yang aku boleh masak buka puasa untuk hubby ni yerk.....
any idea?..... kongsi boleh?

 k, sekian

14 comments

July 31, 2012 at 8:04 AM

macarooni goreng pun sedap .....

July 31, 2012 at 8:35 AM

Bestnyer Maz, madi tak nak makan nasi. my hubby ni hari2 nak berbuka dgn nasi. Sampai pening nak masak lauk apa. Dahlah die tak nak makan lauk yg beli kat Param. Penat nak fikir nak masak apa?

July 31, 2012 at 8:45 AM

murtabak meggi =)

July 31, 2012 at 8:46 AM

bubur lambuk ok jg walaupun buat drpd beras..x la heavy sgt

July 31, 2012 at 9:12 AM

murtabak dgg mabeles
^______________^

July 31, 2012 at 9:38 AM

waahhh...nak jugak....huhuhu....

July 31, 2012 at 9:55 AM

wah wah wahhhh!!

July 31, 2012 at 9:56 AM

As salam Masz,

Kami mmg org melayu mamam nasi tiap kali buka sb hubby makan nasi je... kalau ade mee pun nak mamam nasik gak...so, kalau masak mee mesti jgk ade nasi w/pun lauk telur goreng jah... ;))

masak makaroni pun ok, mee udon ke, mee sizling pun best gak! wah2 :)

July 31, 2012 at 11:03 AM

kek batik.. hahahahah... jgn mare..

July 31, 2012 at 2:09 PM

rindu murtabak best cicah kuah cuka pink tu.. kat miri tade murtabak kuah gtu.. sume kuah kari. huaaa sedih :'(

July 31, 2012 at 3:40 PM

huhuhu..ni la mslh ibu2 ni kan. sampai xtau nak masak ape. try la buat nasi ayam, nasi goreng ayam ke..klau mee, kue teow ni tinggi kalori tau. hehhehehee. lbh tinggi dari nasi

July 31, 2012 at 3:40 PM

mr,huby diet nasi ker? kang memboyot lak kan....hehe

kiter pn diet nasi gak ni...makan simple2 n skit2 jer pn dah kenyang

July 31, 2012 at 3:45 PM

nampak je ringkas tapi padat n sedap ni!

July 31, 2012 at 4:26 PM

kalo hubby sis berbuka mesti nasi.. tak kesah nasi ape..janji nasi..:)

Post a Comment