^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.7.12

Home » , , » *keluar masuk, naik turun pagi tadi*

*keluar masuk, naik turun pagi tadi*

salam, 

ingat entry dugaan pagi tadi.....
meh aku nak story mory nieh.....

al-kisahnya..... HUJAN..... hukhuk
pagi tadi..... kami dah siap2 nak pi keje macam biasa..... pukul 7.15 pagi aku dah siap tunggu hubby panaskan enjin moto, ha, enjin moto pon kena panas kan tau..... hehe Aisha pon dah siap pakai tudung, pakai sweater, stokin n kasut sume kan..... then tatkala hubby berkata "jom"..... maka kami pon KUAR umah n NAIK moto..... gerak lah kami ke taska Aisha / opis kami..... 

tetiba..... dah sampai ke selekoh jalan besar..... brrrrr hujan turun dengan lebatnya..... ingat nak redah jerk, tapi x boleh la..... lagipon ada Aisha, takut jadi pape lak kan..... so kami pon balik, sampai umah cecepat TURUN moto n bukak kunci umah, MASUK dalam, tukar pape yang patut, start enjin kreta..... sekali lagi menunggu sementara enjin kereta panas..... dah panas..... kami pon KUAR umah n NAIK kereta..... gerak semula ke taska Aisha / opis kami.....

tetiba..... baru perasan minyak kereta tinggal 1/2 bar..... hubby dah macam cuak jugak takut x sempat sampai ke opis..... maklum bulan puasa ni jalan jem semacam kan..... so, isi minyak kereta..... usai sudah isi minyak kereta..... hujan berhenti n tiada setitik pon air yang hujan dari langit..... Allahuakbar.....
"ni kalu naik kereta, petang nanti kuar pukul 5 pon belum tentu sempat sampai umah nak masak nieh, semalam pon jalan jem giler, kan"..... aku menyuarakan kerisauan dalam hati..... maka, lepas hantar Aisha kat taska..... hubby bersuara "jom lah balik, tukar moto"..... baliklah kami ke rumah semula.....

sampai umah cecepat TURUN kereta n bukak kunci umah, MASUK dalam, tukar pape yang patut, pakai helmet, hubby start moto..... n kami trus KUAR umah n NAIK moto ..... gerak semula ke opis kami..... n aku perhatikan sepanjang jalan kat area opis xder pon tanda2 yang hujan turun kat sini..... *sigh

pape pon, Alhamdulillah, kami selamat sampai opis walau kelewatan sedikit yang tidak disengajakan..... kalu ikut aktiviti biasa, jam 7.45 pagi sepatutnya kami dah sampai kat opis, tapi tidak hari ini kerana KUAR MASUK, NAIK TURUN itu..... hukhuk

dugaan..... :)

k, sekian

p/s: idakler conversation kami hanya setakat tu jer yerk kengkawan..... banyak lagi yang kami bualkan sepanjang perjalanan kami pi mai pi mai hari especially pasal HUJAN, JEM, PUASA, PUNCH CARD dll
aku taip kat sini yang penting n berkaitan jerk..... k hehe
dah, nak jenjalan umah kengkawan plak.....


8 comments

July 24, 2012 at 2:22 PM

dugaan di bulan ramadan

July 24, 2012 at 2:26 PM

akak kisah akak lebih kurang dgn alin pg td..at last punch kad merah..huhu..

pg td dah bersiap lebih awal dr semalam sbb pengalaman smlm kt highway jalan jem keta bnyk xberani nak bwk laju2..so pg td kul 6.45 dah siap nak amik helmet hujan turun dgn lebatnyer aduh..kebiasaannyer lau naik keta 6.30 mesti dah kat highway..pikir nyer pikir keselamatan atau xnak punch kad merah kami pilih keselamatan..

ok sepanjang highway jap hujan lebat jap renyai..tetiba pai jew tol sungai besi kering sekering2 keringnyer..omg..jalan jem terukkk sgt terukkk sedey..ni blum citer bab balik kang kak..huhu..

July 24, 2012 at 2:29 PM

naik turun..naik turun.. sib baik masih sabar kan... kalu tak.. :D

July 24, 2012 at 2:52 PM

kehkehkeh...sy bayangkan kak mas dengan madi dalam edidi fast fwd..hahahaha...tu yang bwat sy terkekek-kekek ni...kak mas..'stikin' tu apew..?hahahaha

July 24, 2012 at 3:47 PM

huhuhu..sabarlah ye. saya pun ade gak dugaan mase 1st n 2nd day berpuasa. mmg dugaan sungguh. nnt saya ceritakan kemudian :)

July 24, 2012 at 3:52 PM

dugaan tu..Allah sdg menguji tu.. tapi bila baca2 balik mcm lawak plak..hurmm..

July 24, 2012 at 5:00 PM

ujian di pagi hari yer..
tapi betollah.. bawa kete mmg jam teruk..

July 24, 2012 at 7:11 PM

slmt bpuasa ^^

Post a Comment