^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

9.7.12

Home » , , , , , » *Kedai Lampu memang Murah*

*Kedai Lampu memang Murah*

salam, 


pernah x kengkawan google pasal kedai lampu murah..... cornfirm nama kedai ni yang terpacul keluar kat muka surat google tu tau..... kedai apa? kedai mana?..... nama kedai ni Houses Lighting, kedai ni terletak kat Bandar Puchong Utama, Puchong..... x caya, try google letak tajuk tu..... hehe

so, x semena2 kami pon try lah pi sana hari Sabtu lepas..... lepas pi tengok perkembangan rumah kat TRP nuun, lepas bincang apa keperluan, apa tambahan, apa yang nak, apa yang x patut di buat..... ye lah, kali ni bincang nak buat rumah kena betul2..... n kena ikut bajet yang betul2 terhad sekarang nieh..... dah settle bincang, singgah rumah Abg Norlidzan jap, dia jemput makan sempena besday anak dia..... lepas tu kami terus shoot ke kedai yang dinamakan tu..... 

kami ikut GPS jerk, kalau sebelum ni kami pernah guna untuk ke Rumah Empat Musim Shah Alam, pada kami waktu itu GPS = Guna Pon Sesat..... tapi tidak pada kali ini, GPS = Guna Pasti Sampai..... hehe Alhamdulillah..... nak alamat kedai tu..... leh jerk KLIK SINI..... atau ni alamat dia.....
Houses Lighting Enterprise
No 33 & 35 Jalan BPU 6
Bandar Puchong Utama
47100 Puchong

memula perjalanan tu, x sampai2..... hubby dah mula x sedap mulut, membebel jerk..... jauhla, kat ceruk dunia lah, ntah betul ntah tidak kedai tu la..... siap warning tu, "ni dah jauh2 jalan ni, dah sampai sana kena beli, kalau x membazir masa n minyak jerk, tol pon banyak jugak kena bayar nie....." huhu, aku dah rasa seram dah nieh, ye lah kalau sebelum ni, kami pernah beli lampu n kipas kat area Batu Caves nuun..... tapi kan lampu2 suma tu dah kena kidnap ngan kontraktor kan..... so sikit sebanyak harga2 tu sume masih lagi melekat kat kepala ni lebih kurang..... so takut jugak kalau kedai tu tetiba mahal pulak kan..... aku yang rekemen plak tu..... huhu

Alhamdulillah, setelah 1 jam perjalanan lebih kurang, kami sampai di tempat tujuan..... memula masuk kedai tu..... ya Allah, serabutnya..... serabut dengan lampu, serabut dengan kipas..... ni aku compare dengan kedai yang pernah aku pi kat area Batu Caves tau, jangan marah pulak...... serabut jugak ngan orang, memang ramai orang kat dalam kedai ni..... n setiap orang yang datang pasti akan beli sesuatu di sini.....

so, pusing punya pusing..... jalan punya jalan..... selit punya selit..... akhirnya keluar dari mulut hubby..... "ha, jomlah pilih lampu, kita beli kat porch jerk dah la", masih lagi ragu2 dengan harga yang dipamerkan..... harga semua nett tau, coz salesgirl tu cakap memang harga dah murah..... ok, kami ikutkan jerk..... memula kami pilih lampu untuk porch jerk..... pehtu jalan2 lagi, hubby ajak beli lampu kat bilik master (bilik kami lah tu kan) pulak..... eh2 macam dah konfiden sikit lah hubby dengan kemurahan harga lampu kat sini..... lepas pilih2 aku ajak Aisha dok kat luar kedai sambil tunggu hubby cek condition lampu n bayar..... coz nak jalan pon x boleh kat dalam tu.....

lelama memacam lah yang kami beli kat sini..... see


 ini koleksi lampu dari kedai Houses Lighting yang kami beli tidak termasuk kereta kuning n sarung lampu yang ada anak panah tu.....

owh, anak panah tu kan menunjukkan design lampu dulu yang kami beli kat kedai lampu area Batu Caves untuk bilik tidur kami..... sangat2 sweet n kita akan rasa romantik jerk bila nyalakan lampu tu..... huhu, tapi itu semua tinggal kenangan..... *sigh

okey, balik pada cerita kedai lampu yang baru kami takluk nieh..... memang aku rekemen lah kalu nak beli lampu atau kipas..... memang murah..... semalam kami jenjalan la semula kat kedai lampu area Batu Caves tu kan, n saje survey lampu yang sama ada jual kat kedai puchong tu..... memang jauh beza...... kalu di Puchong tu harga lampu yang sama adalah RM430, tapi kat sini lampu memang sebijik sejibon harga dia RM650..... beza RM220 tuh..... maka hubby berkata pada aku..... "kedai tu memang murah la"..... hehe, aku senyum jerk..... Alhamdulillah, hubby dah mengiyakan.....

so, nak tahu apa yang berkotak2 kami beli tu.....

Lampu porch gantung - 2 biji
Lampu porch dinding - 2 biji
Lampu hall gantung - 1 biji
Lampu hall dinding - 2 biji
Lampu master bedroom gantung - 2 biji
Lampu balkoni gantung - 2 biji
Lampu antara bilik dinding - 1 biji
Kipas berlampu dining gantung - 1 biji

Total semua 13 item berharga RM9XX..... x sampai RM950 pon..... harga semua adalah termasuk mentol energy saving..... memula bayar memang terasa mahal, tapi bila dah compare dengan kedai kat sini..... harga tu adalah sangat2 murah n boleh dalam bajet kami

nanti bila dah gantung, aku akan share lagi kat sini yerk..... insyaallah

erm, kalau lah kedai tu dekat jerk kat area KL nie, cornfirm kami akan terjah lagi untuk masa akan datang..... tapi setakat ni cukup lah, kami perlu kira betul2 bajet yang memang diperlukan..... kipas pon dah beli semalam, kipas biasa2 jerk, tinggal lampu kalimantang untuk bilik belakang n dapur jerk x beli lagi..... beli yang biasa2 sudah kan..... ada rezeki lagi nanti kita tukar lah yang cantik pulak..... hehe

k, sekian

 p/s : aku x snap pon gambar kedai tu or keadaan dalam kedai tu coz kalu kengkawan google, leh jumpa dah kedai tu.....k


9 comments

July 9, 2012 at 1:36 PM

waahh.. memborong lampu lah nih..:)
memang ramai org cakap kat puchong byk kedai murah.. perabot pon murah2 kt sana..

July 9, 2012 at 2:04 PM

borong hbs nie

July 9, 2012 at 2:16 PM

Banyakye borong..^^
memang jauh beza harga tu...

July 9, 2012 at 2:41 PM

wahhh hopefully kali ni berjya dan tak kena tipu lagi la ..

July 9, 2012 at 2:52 PM

kalau dpt jumpa kedai murah mcm ni mmg berbaloi kan.yelah nak dibeli banyak mmg nak kena survey kedai.

July 9, 2012 at 3:58 PM

berbaloi la kan sis klu murah.. mmg byk la tu leh jimat..

July 9, 2012 at 4:05 PM

mcm nk msk rumah br je?
tp mmg kt sn lampu2 dia mmg murah (tau ni sbb penah keje kt sn)

July 9, 2012 at 8:42 PM

banyaknye memborong..tp memang berbaloi2 kalau murah kann..:)

July 10, 2012 at 9:03 AM

akak nak menyediakan barang letrik rumah pun fenin gak kan..alin umah setingkat pun fenin akak double story ..tp biler dah siap terpasang cantekk sejuk jew mata memandang..

Post a Comment