^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.7.12

Home » , , , , » *belanja di bulan ramadan_pilihan Aisha*

*belanja di bulan ramadan_pilihan Aisha*

salam tengahari,

ada yang dah survey resepi untuk masak berbuka ker petang nanti..... hehe, cari jangan x cari..... aku dah setel dah..... moga2 menjadi lah menu untuk berbuka petang nanti yerk, insyaallah..... bebarang pon dah beli dah malam tadi.....

kuang kuang kuang..... beli barang dulu, then baru pi google resepi kan..... adakah itu cara yang betul?..... haha, alah, setakat nak masak menu express n campak2 jerk, x payah google pon x per kan..... tapi kena jugak cari untuk menambah keyakinan diri untuk memasak dengan penuh kasih sayang..... hehe


 inilah barang2 yang di beli malam tadi..... sume barang2 rumah yang dah hampir kehabisan stok.....

belanja kat Tesco Selayang..... memang tempat wajib pi selain dari Jusco AU2 (pilihan ke2) n Carrefour Wangsa Maju (pilihan ke3)..... kalu setakat nak beli barang runcit2, pi je lah kat kedai runcit area rumah je kan..... haha

nak kata belanja sekarang ni mahal ke murah ker, aku x boleh nak compare, coz setiap kali beli barang main ambik2 jerk barang yang biasa guna..... tapi macam murah sikit lah kali ni belanja..... kalu selalu barang spent about RM4++, malam tadi belanja about RM3++ jerk..... erm, mungkin ada promosi nak raya kut..... x pasan lah aku coz masa aku sampai mlm tadi, katalog kat tepi pintu sume dah abis..... so, x leh arr nak cuci mata bila balik umah..... huhu


ini habuan untuk my lil Aisha malam tadi.....

sekarang setiap kali pi beli barang rumah, x kira kat mana2 pon, mesti ada jerk barang untuk si kecik tu..... ni kira menan terbaru lah ni..... alat muzik..... sekarang kan kat sekolah cikgu dia tengah galak mengajar menyanyi, setiap kali balik rumah ada jerk lagu yang dia nyanyi..... seb baik la melodi aku paham, kalu x..... x tahulah lagu apa yang dia nyanyi coz guna bahasa dia yang banyak huruf 'T' tu kan.....hehe

so, pasal menan tu..... kami akan pastikan Aisha pilih yang murah2 jerk, coz main sekejap jek pon kan..... pehtu hilang entah ke mana..... janji dia happy dapat pilih barang sendiri..... owh, Aisha sekarang dah pandai pilih sendiri nak menan mana, nak kasut apa, nak baju kaler apa, nak biskut perisa apa tau..... maka setakat kami boleh ikut kami akan ikut, otherwise kami berusaha untuk pujuk dia dengan cara berhemah buat keputusan yang terbaik x payah beli..... demi masa depan..... kan

k, sekian

7 comments

July 26, 2012 at 1:07 PM

bulan ni kita tak membeli barang dapur...sebab bulan lepas dah borong abis...

July 26, 2012 at 1:23 PM

waahhh.. banyak jugak shopping tuh~ kat rumah pon banyak barang dah abes.. tunggu hujung bulan baru leh shopping..hehehe

July 26, 2012 at 1:28 PM

byak beli barang, KA biasa borong byk2 awal bulan .... hehehe

July 26, 2012 at 2:05 PM

borong ek sis

July 26, 2012 at 2:30 PM

wah asha dah pandai melaram la ni ek .... kejap je besar kan diorg

July 26, 2012 at 3:06 PM

x shopping brg dapur lagi nie..hurrmm..

July 26, 2012 at 3:49 PM

wow sure best menu berbuka pose ptg nie..esok share k..

kalau danish kak bkn takat ms beli brg dapur jew dia paw abahnyer tp semua tmpat asalkan ada dijual brg menan..huhu..pastu dah pandai merajuk klu kita xbelikan..anak pempuan ngan laki lain sket kot kak..anak pempuan lebih lemah lembutnyer..hihi

Post a Comment