^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.7.12

Home » *senduk fifi- ubi rebus pedas bilis*

*senduk fifi- ubi rebus pedas bilis*

Salam,

Kengkawan sihat? Alhamdulillah...

Aku masih ber'MC kat umah ni, sensorg je, hubby keje, Aisha school...

Erm pepagi bukak FB ternampak la menu Fifi kat HotFM. Ubi rebus... Sedapnye, pehtu cicah ngan sambal tumis ikan bilis... Nyum Nyum. Masa kat kg dulu mak rajin buat menu ni, lagi2 time blik dr kg tok kat Muar nuun, mesti ada bekal ubi, kledek, pisang, jambu, n yg pling best durian, tu pon kalu musim la kan... Skrg dah xde dah, tok pon dah xde, tinggal tok tiri yg x brape sihat...

Tetiba rindu nak mkn ubi rebus, tapi kena pi pasar la nak dptkan ubi kat KL ni kan... Pokok yg ada kat umah ni dah jadi ubi kayu keras kematu gamaknye... Huhu

Nak jenjalan umah kengkawan jap, tapi x blh tggal jejak coz BW gn BB jek, slow gilosss

K, sekian

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10 comments

July 3, 2012 at 9:00 AM

lama tak mkn ...sedap kan .. tambah2 klu ikan bilis sambal tu cam rangup² ...sedap ...

July 3, 2012 at 9:02 AM

uih makanan peberet sepanjang zaman tu...dpt lak yg empuk lembik2 tu....sedap!

July 3, 2012 at 9:15 AM

sedap tu makan time panas cicah ngan sambal..perghhh..lama tak makan...

July 3, 2012 at 9:19 AM

walawehhh...resepi zaman2 jepon ni..sedappp...x lapuk dek hujan ni!

July 3, 2012 at 9:32 AM

lame tak mkn ubi rebus tauuu!

July 3, 2012 at 9:48 AM

ubi rebus....x suke sgt..tp pekena sekalisekala sedap bangat....plus ngan air kopi.....time ujan.....

July 3, 2012 at 10:10 AM

suka ubi rebus mkn dgn gula merah+kelapa nyum nyum

July 3, 2012 at 10:21 AM

suka juga ubi rebus ni, makan cicah gula merah pun sedap...

gambar kenapa kecik sangst masz?

July 3, 2012 at 11:12 AM

sedapnyee :D

July 3, 2012 at 12:05 PM

uihh ubi kayu mmg sedap mkn panas masa tgh lembik2 tu cicah kelapa parut woww..meleleh air liur dh ni

ehh cmna eh nk publish post melalui BB ehh..bt xjd2 pun..

Post a Comment