^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17.7.12

Home » , , , » *Lawatan Progress Teratak Kami*

*Lawatan Progress Teratak Kami*

salam, 

 cerita dua (2) minggu dirangkum dalam 1 entry..... last week dah cerita pasal beli lampu murah..... actually sebelum tu kami pi tengok umah dulu sebelum ke kedai lampu..... so jom kita tengok progress teratak kami yang terkini selepas bertukar kontraktor..........


ini lawatan pada 7 julai 2012..... gambar aku compile2 jerk yerk..... jimat space..... hehe
masa tu kami pi jenguk sekali ngan kontraktor yang buat umah kami, kebanyakkan dinding dah plaster..... yang dinding luar rumah pon masa kami pi, dorang tengah buat..... pehtu kami discuss pasal wiring mana nak letak soket, mana nak letak suis..... masa ni aku ambik pic lebih pada pandangan atas (siling) coz aku nak kira berapa banyak lampu n kipas nak kena sedia..... n pada waktu ini, kami dimaklumkan tangki dah bocor n merosakkan siling umah..... so kena lah beli tangki baru, kos bertambah..... n kami jugak dimaklumkan yang wiring sebelum ni banyak shot..... so kena buat semula dari A to Z..... kos tambah lagi..... 
:)


 ini pula lawatan pada 14 julai 2012 (last saturday)..... gambar compile2 jugak atas sebab yang sama.....
lantai sumer dah bersimen..... Alhamdulillah..... kami guna simen jerk yerk kengkawan coz bajet sekarang tu jerk yang kami mampu, insyaallah akan datang akan kami selimuti lantai itu dengan tile..... dinding bilik yang kami nak buat family area pun dah pecah (lihat gambar ke-2 atas dari kanan)..... masa kami sampai ni, pekerja tengah makan, dok atas simen jerk dorang nieh, sian jugak aku nengoknyer, tapi xper lah kan, dah tugas dorang gitu..... hampir semua... eh semua lah pekerja tu endon..... gambar kiri bawah tu adalah  pandangan dari balkoni kami di tingkat atas..... pagar dah yilek dikerjakan kontraktor lama (kami guna rough iron masa dulu)..... so kali ni mungkin kami akan ambik besi biasa jerk sebab kos jugak.....
:)


alhamdulillah, setakat ni progress sangat menyenangkan hati kami..... semalam kontraktor dah bagi katalog cat..... tapi rasanya umah kami cat kaler putih jerk kut buat masa ni..... sebab umah kami xder konsep lagik, janji boleh duduk jerk sekarang ni yang kami fikir..... x mor serabut2 dah.....

major work yang perlu sekarang ni adalah:
  1. tangga ke tingkat atas yang perlu diperbaiki (dah berbunyi n bergoyang n berlubang)
  2. tukar tangki air n siling yang rosak
  3. lantai garaj perlu di cuci dari simen2 yang melekat
  4. pasang pagar / gate / grill
  5. me'wiring / mengecat

semalam, katanya orang yang buat wiring tu datang nak buat keja..... moga semuanya berjalan lancar..... doakan kami dapat dok umah tu seperti yang dijangkakan yerk kengkawan..... dalam pertengahan bulan Ogos 2012 (bulan ramadhan) nanti..... kalau awal lagi bagus kan..... insyaallah Ameen

k, sekian


p/s : kepada orang2 Johor yang berkaitan yang baca entry ini, sampaikanlah pada Mak n Abah yerk, x pon bukak entry ini n tunjuk kat Mak n Abah untuk makluman dorang, k..... hehe


7 comments

July 17, 2012 at 9:08 AM

gumbira tgk dh ade progress..x sabar nk masuk umah baru kan..;)

July 17, 2012 at 10:44 AM

syukur alhamdulillah..dh ade progress..insyaAllah, semoga dipermudahkan segalanya :)

July 17, 2012 at 11:27 AM

seronok lah nk masuk umah baru ye! happy for u too

July 17, 2012 at 12:48 PM

Insyallah moga dipermudahkan..
Bestnye duk rumah sendiri..boleh deko2..^^

July 17, 2012 at 2:06 PM

dah nak siap :D bestnye ada rumah sendiri

p/s: u r the lucky winner! check cepat entry dni yang ini (http://www.ardinihumaira.com/2012/07/senarai-nama-pemenang-ga-ole-ole-dari.html).. tahniah ^__^

July 17, 2012 at 2:09 PM

bakal beraya d umah baru? ni yg x sabo nk mai ni hehehee

July 17, 2012 at 3:26 PM

Wahhhh mmg pulun abis abisan ni masz.... Kalo mcm ni progress mmg tercapai hasrat nak pindah cepat ni....

Berhari raye dirumah baru gituw!!!

Post a Comment