^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

25.7.12

Home » , , , , » *Tabahnya mereka bekerja*

*Tabahnya mereka bekerja*

salam 5 ramadan, 

~masih lagi bekerja dengan data2 yang masih dalam progress untuk disiapkan..... harap boleh siap hari ni, Ameen~


last Saturday macam sabtu sebelum sebelum ni, kami pi ke TRP untuk melihat progress teratak kami..... walau puasa kami pi jugak coz kontraktor n pekerja x berhenti kerja walau bulan Ramadan..... nak kejar date line kan..... macam ni la yang sepatutnya, bukan macam kontraktor yang lepas, kekadang kami datang, ada jerk alasan x buat keje..... alasan yang paling selalu dorang cakap adalah "barang xder, camner nak buat keje"..... ha, tu masalah kami ker? duit dah bagi kan..... huhu..... okeh cukup2, lupakan kisah lama..... moga kisah kami yang mendatang ini lebih membahagiakan kami sekeluarga, insyaallah.....

 so, jom layan gambar.....

tapi kan, gambar yang ada kat aku hanya gambar yang aku snap dari dalam kereta..... time ni Aisha tengah tidur, so aku x bleh nak kuar n snap2 macam selalu..... aku pesan gak kat hubby suruh ambik gambo, dia tanya "nak ambik gambo ape?"..... huhu, "ambikla gambo perubahan apa yang berlaku dari minggu lepas dear"..... n dia pon mengangguk..... hehe, roger

tapi kan, sampai ke entry ni aku publish, gambar yang ada kat hubby x sampai lagi kat PC aku..... huhu, x per lah, aku guna apa yang ada kat aku jerk la yerk.....


 ha, ni aku snap gambar pekerja indon yang gigih bekerja walau tengah panas terik di tengahari..... n dalam bulan puasa..... mereka puasa ker?..... kita kena bersangka baik kan, selebihnya itu urusan mereka dengan Allah..... masa kami datang ni, hubby bagitau ada 2 orang pekerja, sorang yang dalam gambar tu n sorang lagi dalam rumah tengah mengecat undercoat.....

owh, pasan x? paip Syabas tu dah bertukar kedudukan ke tepi lah..... hehe

 ini gambar rumah sebelum dibuat make over..... pic ni pon dari mudah.my jerk.....

nampak x anak panah tu menunjukkan paip sebelum bertukar tempat.....
kami buang tiang tempat sampah tu untuk bagi laluan pagar sampai ke tepi, so luas lah sikit kalu kereta hubby n aku 2 biji nak masuk dalam kan..... kalu minggu lepas kami datang, belum berubah lagi kedudukan, tapi on saturday dah pon berubah, Alhamdulillah.....


see, dah bertukar ke tepi.....

katanya hari Isnin (lepas) gate nak pasang dah.....tunggulah hari Sabtu ni kami datang, moga2 dah ada perubahan di luar.....

untuk bahagian dalam, hubby kata sume dinding dah bercat, tapi undercoat dulu..... dinding ruang makan yang lopong xder tile pon dah bertile, walau kaler lari sikit dari yang sediada, x per kami x kisah..... plug DB (betul ke istilah ni) tambahan pon dah di pasang kat tingkat atas untuk keselamatan sistem wiring..... wiring sume dah buat, cuma ada tambahan plug point yang tertinggal, tetiba dalam master bedroom kami xder plug point kan..... huhu camner leh tertinggal lak nieh.....

so.....
major work yang perlu sekarang ni adalah:
  1. tangga ke tingkat atas yang perlu diperbaiki (dah berbunyi n bergoyang n berlubang)
  2. tukar tangki air n siling yang rosak
  3. lantai garaj perlu di cuci dari simen2 yang melekat
  4. pasang pagar / gate / grill - in progress
  5. me'wiring / mengecat - done
semoga Allah permudahkan segala urusan kami untuk merasai nikmat duduk di teratak kami di bulan Ramadan yang mulia ini..... berikanlah kesihatan n kesenangan kepada pekerja n kontraktor tersebut untuk melakukan kerja sambil beribadah untuk mu ya Allah..... Ameen

k, sekian

14 comments

July 25, 2012 at 8:29 AM

ouh...alhamdulillah
moga2 allah permudahkan segalanya ye =)

July 25, 2012 at 8:59 AM

semoga dapat la beraya kat rumah baru nnti...

July 25, 2012 at 9:08 AM

waaa seronoknyaa dikk
umah baru dah nak siappp ...
dpt beraya di rumah baru tak nie ?? :))

July 25, 2012 at 9:09 AM

rezeki bln puasa utk mereka.. penat letih tu agk mereka da biasa

July 25, 2012 at 9:09 AM

yay...!!raye ni blh g umah kak mas...kak mas masak lontong....

July 25, 2012 at 9:52 AM

yeah! tahun nie nk g raya kt umah baru! duit raya pun nk duit baru tau kak!

July 25, 2012 at 10:21 AM

nak gak cam anggun ngan lylie...

July 25, 2012 at 11:11 AM

moga semua urusan berjalan lancar k~ nampak dh banyak progress jalan dah~

July 25, 2012 at 12:07 PM

moga dipermudahkan segala urusan ye

July 25, 2012 at 1:27 PM

InsyaAllah sempat siap.. :)

July 25, 2012 at 1:52 PM

bestttttttttttnyer. nmpk bsr umah tuh :)

July 25, 2012 at 4:50 PM

Alhamdulillah.. dh nampak progressnya.. semoga yg dirancang berjalan lancar ye sis.. amin..

July 25, 2012 at 5:09 PM

seronoknyer..
nmpk bsr gk rmhtu.. bla la lya dpt rmh impian lya ni

July 26, 2012 at 12:01 PM

alhamdulillah br ler syiok nak bc n3 akak pasal rumah..indah2 belaka..so akak pindah bulan pose gak ker..? sonoknyer beraya dirumah baru..baru tgk pagar rumah jew dah canteekkk..

Post a Comment