^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.6.12

Home » , , , , » *berita sedih.....*

*berita sedih.....*

salam,

 nak share berita sedih nie..... kejadian petang semalam..... aku balik keje jam 6.30 petang, balik lewat coz ada duty sempena promosi kat opis.....

sampai kat school Aisha, aku masuk ruang menonton tempat bebudak berkumpul sementara tunggu ibu bapa ambil anak2 masing2..... aku panggil la Aisha nak ajak balik, time tu dia tengah main2 dengan kawan dia..... tetiba aku nampak macam ada sesuatu yang asing kat muka Aisha..... terkejut aku coz nampak ada luka kat bawah mata kiri dia..... rasa macam nak nangis time tu bila tengok anak luka, kat muka pulak tu.....


 see, bawah mata kiri Aisha ada luka.....


aku tanya cikgu yang ada kat situ apa berlaku, (cikgu yang jaga Aisha dah balik time tu)..... dorang cakap ada budak cakar sebab berebut mainan..... kut ye pon berebut mainan janganlah sampai main cakar2..... cikgu tu kata kuku budak tu panjang..... isk, mak pak x tengok ker anak dia camner.....


 zoom sikit


Aisha bukan mangsa pertama yang kena cakar dengan budak tu.....adoi..... sian la aku tengok Aisha, mesti pedih kan coz bukan setakat calar jerk..... kulit tu terkoyak tau, walau x dalam tapi untuk budak sekecil Aisha mesti lah sakit..... tapi Aisha memang kuat, cikgu kata dia nangis jugak masa mula2 kena tu, tapi lepas tu dia ok dah lepas cikgu sapu minyak..... Aisha x melawan balik pon budak tu..... n boleh main2 lagi dengan kawan2 dia, kawan yang lain la kan.....

sebelum ni Aisha pernah jugak cedera (bengkak kaki) masa kat school sebab dia jatuh sendiri masa main slider..... aku x kisah sangat kalau anak aku cedera sebab sendiri, tapi kalau orang lain yang menyebabkan anak aku cedera, aku emo la jugak kan.....

pagi tadi masa pi antar Aisha kat school, aku tanya kat cikgu yang jaga dia, apa yang berlaku sebenarnya..... cerita masih yang sama, then aku tanyalah, mak pak budak tu tau x yang anak dia cakar Aisha..... cikgu tu dah bagitau n dah marah pak budak tu (yang antar n ambik budak tu ke school adalah pak dia)..... hurm, moga pak budak tu sedar akan keganasan anak dia, pompuan tau anak dia tu..... nama dia Sa*a..... tengok2 lah anak kita punya kuku tu panjang atau x..... nak main boleh, tapi jangan sampai mencederakan orang lain..... kalau ini kali pertama, mungkin boleh consider lagi (sebenarnya x boleh jugak), ini dah 3 4 kali terjadi, maknanya 3 4 orang jugak lah budak dah jadi mangsa dia..... maka mak pak kenalah peka ngan perangai anak kan.....

isk, x tahu lah nak cakap apa..... cuma aku harap budak pompuan tu berubah jadi lebih baik lepas ni..... moga luka Aisha cepat sembuh n tidak tinggalkan bekas yang ketara lepas ni.....

k, sekian

p/s : krim gamat dah abis stok kat umah, kena pi beli jap lagi nak sapu kat luka Aisha tu.....


12 comments

June 28, 2012 at 1:30 PM

aduhh budak2 dikk
memang mak ayah dia x tgk koot kuku panjang tuu
sib baikk asha x melawan kan , bagus asha ..

hurmm jgn repear letak minyak gamat dik , cari krim .. sbb kalau minyak gamat dia akan tinggal bekas warna lebam @ hitam ..

June 28, 2012 at 1:31 PM

sianya Aisha.. klu selalu mcm ni, kena buat sesuatu.. consult cikgu or jumpa parent budak tu.. mmg normal lah klu budak nakal tpi klu selalu kn wat sesuatu jg!

June 28, 2012 at 2:02 PM

kesian aisha. mmg pedih tu, saya yg tgk pun dh rase pedih, ni kan pula budak kecik kan. huhuhu..

awk beli minyak french oil. bagus minyak tu. :)

June 28, 2012 at 2:56 PM

alahaii.. kesiannye~ sedih jugak kalo tetiba balik kerja tengok anak luka sana sini.. 2 3 hari lepas balik2 keje tengok pipi anis lebam.. besar plak tuh.. bila tanya dia kata dia jatuh dalam bilik air.. walaupon dia sendirik jatuh tapi tetap rasa sayu jek tengok pipi dia..huhuhuhu

June 28, 2012 at 3:00 PM

alahai keciannya bdk kecik ni....

June 28, 2012 at 3:13 PM

alahai.. siannya aisya... (T___T)

June 28, 2012 at 3:21 PM

ALAHAII...SKITT LAGIK NK KENE MATA..;(

NAIK GERAM JGAK KALO BOLEH DTGKAN KECEDARAAN NI..

June 28, 2012 at 3:22 PM

suspen je baca...igtkan Along yg buat...
~ hiyaaah aje!...

June 28, 2012 at 3:33 PM

ibu mana yg xsyg anak =) tp mak budak ni xnak ajar anak die sopan ek..

June 28, 2012 at 4:21 PM

parent yg tak amik tau kebersihan anak2 gitu la ... kesian sape jd anak org tu.....

June 28, 2012 at 4:41 PM

uwaaa..bahaya tuu...kalu kena mata cmne..? sape nk jawab..huhu..

June 28, 2012 at 5:20 PM

adusss sakitnya.. nmpk mcm dlm je luka tue.. risau la klau mcm ni, thn dpn baru nk antaq anak g tadika..

Post a Comment