^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

7.6.12

Home » , , , , » *Dr. Aisha, doktor family kami*

*Dr. Aisha, doktor family kami*

salam, 

aku sekarang dah ada doktor family sendiri..... tiap2 hari dia dok sibuk cari kesakitan orang..... doktor tu x lain x bukan adlaah Dr. Aisha..... hehe, asik ler tanya kat aku..... "mama takit ke?" "mama, mana takit?" "ni tenape mama, takit ke?"..... hoho, bila aku cakap x der pape, maka bear dia la yang jadi mangsa..... kena sumbat ubat, kena cek jantung, kena tampal handyplast, kena gunting kuku, kena x-ray n apa2 la yang sewaktu dengan kerja2 seorang doktor..... dan memang cita2 Aisha adalah untuk menjadi doktor.....

bila di tanya "Aisha nak jadi apa?"..... "Aita nak jadi tokte"..... hehe paham ke apa yang Aisha sebut tu..... paham kan..... cuma kau x pastu sama ada dia faham tak apa itu doktor, tapi setiap kali pi klinik dia dah tahu da mana satu doktor, n apa yang doktor buat....

 setiap kali pi shopping kompleks, sibuk la anak dara aku tu nak cari mainan doktor set..... so, last trip kami ke Kelantan weekend ari tu kan kami ada pi Rantau Panjang, ingat nak jalan2 jerk..... rupa2 nya ada jugak yang kami grap di sana, memula hubby beli sweater dia, pehtu jersey dia, pastu aku cari la bantal angry bird untuk Aisha n last sekali Aisha ternampak la mainan nieh..... terus mintak aku beli.....

aku pulak cek2 dalam purse, ada lagi RM yang boleh digunakan (bajet cukup2 jerk bawak, takut terlebih belanja pulak kan, hehe) maka aku pon realisasikan la kehendak anak dara itu..... mainan apa.....

v

v

v

v

v

 off course la mainan untuk seorang doktor kan..... tapi yang mini jerk..... hehe


 ni isi dalam dia..... complete untuk jadi seorang doktor..... siap ada 'ear phone' (warna hijau belah kiri atas) untuk dengar degupan jantung baby dalam perut..... hikhik


 Aisha with her Mini Medical Play Set


 sedia untuk menjalankan tugas sebagai doktor.....


alhamdulillah, aku bersyukur coz Aisha suka sangat ngan mainan yang dibeli tu..... harap2 mainan tu kekal lama sikit coz mainan lain tu dalam 1 2 hari lepas beli, mula lah ntah kemana2 jerk menghilang, memanjang x cukup korum..... huhu, tapi setakat hari ini, peralatan doktor masih lagi di tempat asal coz setiap kali lepas dia rawat bear, aku suruh dia simpan balik dalam beg doktor dia..... nampaknya dia dengar kata..... seronok aku tengok dia..... hehe

 setiap kali aku cakap "Aisha nak jadi doktor, kena school rajin2 tau, nanti boleh work jadi doktor"..... dia tunduk n angguk2 kepala tanda setuju..... moga apa yang dicita2 kan Aisha akan tercapai satu hari nanti..... Ameen

k, sekian

15 comments

June 7, 2012 at 8:26 AM

doctor to be!! yeah!!!

bagus masz biar die layan minat jadi doktor ni dari kecik...kang dah besar mane tau mmg rezeki die jadi doktor kan...hah sejukk perut ko ngandungkan die masz heheeheh...aunty lieya leh dptkan khidmat perubatan percume sekali sekale heheheehehe

June 7, 2012 at 8:31 AM

Ohhh doktor kecil yg comel! semoga membesar terus menjadi doktor seperti yg diidamkan,amin ~

June 7, 2012 at 8:53 AM

wahhh bagusnya...moga cita2 aisha akan menjadi realiti bila besar kelak...

belajar rerajin ye doktor kecil

June 7, 2012 at 8:53 AM

mana tau berkat mak die rajin beli menan tu semangat nk jd doktor tinggi ... pastu rajin balajar ... perrggghh jd doktor senang mama die demam tak yah pi klinik

June 7, 2012 at 9:18 AM

hehe..sama ngan Qis..kalau kita tak layan..bear dialah jd mangsa...pernah tu sekali menangis2 mintak cool fever..dia kata 'baby' dia panas...siap letak cool fever tu kat dahi bear..hehe..

Insyallah..Aisha Doktor to Be..Belajar rajin2 ye..^^

June 7, 2012 at 9:42 AM

waaaa....mcm ni i kena beli jugak peralatan doktor2 ni...bukan apa..Dania nyer cita2 nak jadi doktor...hehehehe...

June 7, 2012 at 9:43 AM

anak dara saya pun same jugak. bila tny nk jadi ape, mesti akan ckp doktor. mcm kita dulu la mase kecik2. hihihihi

June 7, 2012 at 10:47 AM

alah2 aisha nie ..
alhamdulillah kalau mereka ada minat dan cenderung macam nie .. x perlah
kalau anak akk zahrien ashik ingat lembu dan "baaabi" aje .. sbb ikut ayah dia suke berburu ..
naik rimas ..
insyaallah kita didik dia utk yg terbaik ok ;)

June 7, 2012 at 11:41 AM

amin.. moga tercapai cita2 aisha ye syg.. doktor yg comelkan.. :)

June 7, 2012 at 1:39 PM

wah x sabau mak su nk dtg sane. bleh nnt pnjm ear phone aisha tuk dengar degup jantung baby hehe

June 7, 2012 at 1:54 PM

kecik2 dh ade cita2.. bagus aisha..:)

June 7, 2012 at 4:19 PM

gud dirl..nant leh tolong ubatkan umi kalu umi sakitkan...

June 7, 2012 at 9:33 PM

bgus lah kcik2 dh ada cita2..insyaallah besar esok tercapai cita2..hihi

June 8, 2012 at 1:14 PM

alolooo..cumeiii..hehee pndy dia ek..
smg tercapai cita² aisha :)

Post a Comment