^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12.6.12

Home » *Pekan Bandar Diraja*

*Pekan Bandar Diraja*

Salam,

Selesai sudah tugas aku kat Pekan, Pahang ni. Dah deal pape yg patut, dah discuss pape yg ptut, dah tengok pape yg patut. Tggal tgok hasil next 2 week. Moga ianya mmbuahkan hasil...

Pekan dah byk berubah, kiranya aku kalu blik kg lalu sini just tgok kdai2 tepi jln besar je, x pernah pon nak explore apatah lg nak mnyinggah memana. Rupanya dlm celah2 kedai lama, dah berdiri bgunan kedai memacam, Mydin pon dah ada kat sini.

Jalan pon dah cantik n besar. Bak kata bos kecik aku, "terang benderang jalan kat sini", lbih kurang gitu la kata dia, walupon mmang terang lg kat sini (dah mmang kami dtg siang hari, terangla kan)...ye la, dr simpang Kuantan smpailah ke Pekan, sepanjang jln ada lampu, hehe

Cuma 1 je x brubah dr dulu. Ada 1 kedai 'murtabak mengkasar' nama dia, mmg x brubah...kedai dia gitu la dr dulu n x prnah pindah... ada sesapa pnah mkn? Kedai ni byk kali msuk surat khabar n pernah jgk msuk rancangan Jalan Jalan Cari Makan TV3

Tapi kawan hubby yg mmg org Pekan kata, ada lg kedai murtabak mengkasar lain yg lg sedap n rasa dia lg ori dr yg ini, tp x pernah rasa lagi., insyaallah 1 ari nti kut, kalu btul sedap, leh qekdmen kat kengkawan kan.

Erm, bos kecik aku smpat rembat murtabak ni bwk blik KL, ada la rezeki kami merasa sikit nti, nyum nyum

K, sekian


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 comments

June 12, 2012 at 3:30 PM

sedapmya murtabak..nanak cikit :)

June 12, 2012 at 3:47 PM

tak pernah sampai sane..

June 12, 2012 at 3:58 PM

asek la OS je ... huhu klu la aku di tempat hang .. tatau nk ckp la ... jenuh

June 12, 2012 at 4:34 PM

x pernah sampai sane lg. this weekend akn ke pahang utk persembahan :)

June 12, 2012 at 10:42 PM

haitu blk dr klntn ke ptrajaya nmpk signboard pekan ja..tp tk pnh smpi lg..hihi

Post a Comment