^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

9.11.12

Home » , , , » *cerita kuih semprit mokteh*

*cerita kuih semprit mokteh*

as salam, 

actually ini kisah hujung minggu lepas.....
kuih semprit mokteh dah habis.....
 

ini bukan kuih semprit mokteh, ini gambar dari sini


tapi gitulah gaya kuih semprit mokteh sebelum patah2 n hancur2 yang kami dapat masa hari raya haji yang lepas..... hehe

so, jom layan cerita kuih semprit mokteh.....
conversation di antara Mama & Anak Dara (AD) masa makan kuih semprit mokteh sekali hadap terus habis.....
(peringatan: conversation ini adalah original dan tiada perubahan struktur ayat kecuali kepelatan AD telah di neutralkan untuk pemahaman perkataan yang lebih berkesan)

di suatu petang, di TerataKami, sambil tengok Dora TV9

AD : Mama, ni kuih apa tu?
Mama : kuih semprit
AD : owh, kuih semprit..... sedap lah Mama..... sapa beli?
Mama : bukan beli, Mokteh buat
AD : owh mokteh buat..... sedap lah
Mama : sedap ker Aisha? makan lah
AD : emmmmm terima kasih Mama (sambil datang peluk si mama)

walau tinggal serpihan kecil2, Aisha semangat makan kuih semprit tu..... lepas 1, ambik 1 lagi, dan lagi dan lagi dan lagi sampai lah serpihan yang besar2 dah habis.....
tinggal lah serbuk kecil2.....

AD : Mama, kuih dah habisssss
Mama : la... dah habis ker?..... tak per, nanti kita suruh Mokteh buat lagi ye.....
AD : YEA!!!!! terima kasih Mama!!!!! (sambil peluk si mama)

hihi, so sweet anak mama ni kan.....
so, Mokteh, insyaallah next week kami balik kampung.....
agak2 boleh x buatkan Aisha kuih ni lagi.....
ngeh ngeh ngeh.....

k, sekian


pssst : setakat semalam dah jenjalan umah kengkawan mana yang sempat..... ari ni x tahu lagi.....
jap lagi nak turun duty untuk demo kraf..... hujung minggu pon duty jugak.....
rumah?..... oho dah x rupa rumah dah rasanya.....
bila nak kemas?..... tunggu minggu depan kut.....
hehe

10 comments

November 9, 2012 at 9:24 AM

eh..semperit ni kuih kegemaran saya tau. sbb x brp manis rasanya :)

November 9, 2012 at 9:28 AM

lama tak makna kuih semprit.

November 9, 2012 at 9:39 AM

mesti sedapkan kuih semperit tuh...

November 9, 2012 at 9:42 AM

kak mazs motifnyer skang mokteh die kene buat lagi lah semprit ni yek..hehe..;)

November 9, 2012 at 9:56 AM

betul kak rasa bahagia sgt bile anak dtg peluk kiter..cakap sayang mama..then kita jawab balik sayang kamu jugak...

November 9, 2012 at 10:11 AM

maknenye mmg sedap le tu masz..sampai request buat lagi tu...heheeheheh...aisha mcm mia laa suke mkn biskut raye....

Anonymous
November 9, 2012 at 11:27 AM

hehe...insya Allah nnt mokteh tlg adun lg yer...tlg adun jer taw...hehe

November 9, 2012 at 12:01 PM

waahhh.. kuih raya sekarang bila2 masa pon boleh makan.. kalo dulu kena tunggu raya baru dapat makan kuih raya kan~

November 9, 2012 at 12:07 PM

mcm sedap je kuih semperit tue.. lame dah tk makan..

November 9, 2012 at 12:25 PM

KAK MAZS..UJUNG MGGU DEPAN PON NENI BALIK KAMPONG..HOHO..SELALU CROSS MACAMTUKAN..HEHE..NENI BALIK 14 LAGIK..LEPAS BALIK KEJE TERUS GERAK..HOHO..

XDE REZEKI LAGI NK JUMPAKAN..KALO X LEH ABADIKAN KT BLOG SINI..HEHE

Post a Comment