^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.11.12

Home » , , , , » *bila anak merajuk dan minta di pujuk*

*bila anak merajuk dan minta di pujuk*

as salam, 


sekarang aku perasan sangat2, sejak Aisha school kat Taska Aida ni kan, dia dah semakin agresif..... suka panjat2, suka terjun2, suka lompat2, n yang paling x tahan tu asik ler nak main jerk kerjanya..... ye lah, sekarang kan cuti sekolah, so school Aisha pon kira cuti jerk, bebudak dibiar buat aktiviti bebas..... hurm.....

so, kejadian last Sunday..... dah malam..... kebosanan sebab 2 hari di hujung itu kami x kemana2 pon..... so anak dara dah bosan tahap melampau..... asik2 pandang mama, asik2 pandang papa, asik2 pandang bear, asik2 pandang tivi..... so malam tu ntah macam mana dia dah merajuk.....

aku x ingat faktor usia nie kenapa dia merajuk..... tapi yang pasti time ni kami tengah dinner kat ruang tamu sambil tengok tivi..... hehe..... 

oho time di dia main depan tivi yang kami tengah tengok Masterchef time  tu, main panjat2 beskal dia, pehtu terjun sambil cakap..... "Mama tenok ni, Papa tenok ni"..... isk, sekali dua kali x per lah..... sampai ke lima enam kali..... sape x marah kan, kalu jatuh n sakit, luka..... kan parah tu..... walau ada karpet Sakan, tapi kalu jatuh tetap sakit kan.....

so, aku marah lah..... then x semena2 dia berlari naik atas tangga n duduk kat tiang tangga tu..... konon2 merajuk lah tu kan.....



 see..... gitulah gaya dia dok kat tangga tu.....

hehe, sweet plak aku tengok..... terus capai BB n snap2..... Hubby senyum2 jerk dok sebelah aku.....dah tau dah perangai istri dia ni memang suka ambik gambo.....



 zoom sikit anak mama yang majuk nieh.....


 agak2 Hubby tengok aku dah letak balik BB aku atas meja..... dia panggil Aisha konon2 nak pujuk..... Hubby hulur tangan kat Aisha tapi Aisha buat x tau jerk terus meluru kat aku..... hehe sengeh panjang lah aku..... biasa kalu anak kena marah ngan Mama, ofkos dia akan pi kat Papa dia kan.....

tapi tidak berlaku kat Aisha..... Mama marah ker Papa marah ker, dia tetap pi kat Mama dia..... so sweet lagi anak mama di situ..... aku terus sejuk hati sebab dia datang kat aku n terus peluk aku..... huhu nak nangis rasanya time tu tau..... so aku pon nasihat kat dia elok2..... x mor panjat2 lagi, x mor terjun2 lagi..... terus mintak dia ambik book dalam almari n jom kita tulis2..... Aisha dengar kata..... Alhamdulillah

tapi sekejap jerk kut, pehtu dia main bende lain pulak, cuma xder la aksi terjun2 macam tadi..... hehe cuma sepah rumah tu dah perkara biasa bagi aku, kalu nak suru dia kemas semula senang jerk..... "Aisha ujung minggu ni nak mandi kolam x?, kalu nak mandi kolam kena kemas menan tau"..... so kemas lah dia..... erm, janji kena tunaikan kan..... in shaa allah hujung minggu ni kalu tiada aral melintang..... hehe


k, sekian

18 comments

November 28, 2012 at 8:04 AM

ala cianya dia

November 28, 2012 at 8:14 AM

alaaa.. tomei .. tomei... nak majuk gak aaa... tapi ada ker yang pujuk.. huuhhuhu.. :D

November 28, 2012 at 8:48 AM

alarr, sedihnyerr dierr...huhuhu

November 28, 2012 at 8:55 AM

ololooo..comel benor tgknya..

November 28, 2012 at 9:03 AM

samew macam anggun...kalau sedih kew apew, mesti die panggil "mey..."

November 28, 2012 at 9:29 AM

comel lah Aisha merajuk...

November 28, 2012 at 9:29 AM

ala sedihnya tengok anak akak tu majuk camtuh : ( ,

heee bilerla fariz nak ada anak hehehee...doakan sy kawin cepat!!

tapi ok la kiranya psikologi dia berkembang dia pndai merajuk all that...anak akak normal : )

herm sementara ada masa ni fariz nak reply komen akak:-

"salam kenal, hurm..... x suka otomen sebab merosakkan harta benda awam..... haha boleh gitu..?"

reply:-

hurm memang pun (-_-") , dia bunuh raksasa tapi the same time dia jahanamkan bangunan semua . . .miskin negara pastu ..

from:-

Fariz Reza Dot Com

November 28, 2012 at 9:44 AM

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

November 28, 2012 at 10:31 AM

OLOOOOOOOOOOOOOO...comel gile merajuk bertenggek kat tangga gitu...geram la masz...kalo lieya tgk comel gitu dah gedik2 pujuk tuuu...heheheeheh

November 28, 2012 at 11:17 AM

hhehe mukenye nak sedih jek,,heheh comel

budak2 mmg ak rajin kn kak kalau kite gtau nk g mane2, mcm adik2 saye dulu time kecik2,ahaha

November 28, 2012 at 11:49 AM

alahai..comelnya dia merajuk.. :)

November 28, 2012 at 12:00 PM

alahaiii..kiutnye duk kat celah tangga tuh~ unik skali tempat merajuk~ kekeke

November 28, 2012 at 12:58 PM

hehehe comel la kak aisha merajuk..

p/s: ade perancangan nk g jalan mane? kami nk dtg ujung mgu ni. nk g jemputan kawin malam sabtu

November 28, 2012 at 2:18 PM

cumel dia merajuk ye..
tapi betul lah, anak-anak kena tegur jugak. xde lah nanti kurang sopan pada masa akan datang.

psikologi yang menarik :)

November 28, 2012 at 2:34 PM

biasa dah ni for KA hehehe

November 28, 2012 at 3:09 PM

alolooo cumelnyer majuk..tak per this mama bwk g mandi kolam k..

November 28, 2012 at 3:48 PM

mcm babydoll duk tgntung kt tgga plk..hehehe

November 28, 2012 at 4:24 PM

pentingnye seorang ibu...marah mcm mana pun anak2 akan tetap kat ibu kan...

Post a Comment