^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

2.11.12

Home » , , » *Nasi Tumpang dari Kelantan*

*Nasi Tumpang dari Kelantan*

as salam, 
 ~ari ni entry ada gambar coz semalam ada waktu free nak edit gambo, hehe~


 pernah dengar menu Nasi Tumpang?..... atau ore' kelate royak nasi tupe'..... hehe
didatangkan khas dari negeri Kelantan..... sempena Promosi Kraf Inspirasi Alam 2012 kat opis aku nieh.....

ni kali kedua aku makan nasi tumpang..... 1st time masa pi Pesta Sukan kat Kelantan pertengahan tahun ritu.....sedap.....



inilah dia nasi tumpang, pada mereka yang x pernah tengok lagi..... nasik berlauk yang dibungkus dengan daun pisang dan dibentuk seperti kon.....
eh eh, ada pulak model x berbayar berbaju hijau sama tema dengan nasi tumpang tu yerk..... seb baik kenal lagi mana satu orang, mana satu saun pisang..... ngeh ngeh, jangan marah yerk tuan punya badan..... tu senyum tu maknanyer x marah kan..... hehe




 ini isi dalam dia.....
nasi diselang seli dengan lauk..... yang ni ada udang masak kari, telur dadar ngan serunding..... tapi yang ni nasi dia lembik sikit..... beli kat peserta demonstrasi masakan..... harga 1 kon RM3.00..... katanya nasi tumpang ni biasanya dimakan pada waktu pagi di negeri Kelantan nuun..... idok ler teman tau yoep (ini bahasa perak yerk)..... hehe

so, pada kengkawan yang nak merasa makan Nasi Tumpang ni dipersilakan datang ke opis aku sepanjang 31 Okt - 11 Nov 2012 ni.....
esok kena duty..... bawak sekali anak dara yang asik sebut2 "bila nak datang opis papa"..... oho, opis papa pon opis mama jugak yer sayang.....

k, sekian

16 comments

November 2, 2012 at 8:07 AM

Tak pernah makan pun kak :( walaupun saya lahir Kelantan. Tapi maybe sebab lahir je kot tapi membesar kat johor.

November 2, 2012 at 8:15 AM

wow hairannya
x pernah makan sis

November 2, 2012 at 8:47 AM

mcm best jer. maklumlah den ni kn suko mkn nasi lembik2 gini

November 2, 2012 at 8:55 AM

Ada yek... Tp x leh mkn... Kesian... Tgk je la sok...

November 2, 2012 at 9:03 AM

pernah tgk dlm blog kak yan,ms die h indon x silap kak masz..mcm nk try jek

November 2, 2012 at 9:09 AM

ngeee.... erkkk... kenye make nasik tupe..

November 2, 2012 at 9:15 AM

1st time tgk nih!

November 2, 2012 at 9:23 AM

tupe lalu mentar...heheheh..

November 2, 2012 at 9:46 AM

balik kelantan kena rase ni...

November 2, 2012 at 10:48 AM

already follow... follow me back yer... salm kenal... macam menarik je nasi nie... teringin plak nk makn... kat joho mane nak cari.. hehee

November 2, 2012 at 1:36 PM

alin dah rasa kak..first time mkn..sedap gak..alynn duty hr ahad..
lau tak dpt jumpa aisha..

November 2, 2012 at 2:25 PM

tak pernah tengok nasi tumpang nih.. nampak cam sedap jer.. terliur sudah.. muehehe

November 2, 2012 at 3:16 PM

1st time tgk.. xde ke jual kat kl ni ek.. leh try

November 2, 2012 at 3:32 PM

x penah makan.. tp penah tgk kat tv pasal nasi tumpang nih.. :)

November 2, 2012 at 3:47 PM

NAMPAK SEDAP DAN MENYELERAKAN..TERINGIN NAK TRY MAKAN..^_^

November 2, 2012 at 5:14 PM

ade ye, KA x pernah mkn lagi ni

Post a Comment