^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.11.12

Home » *seronoknya jadi surirumah sepenuh masa*

*seronoknya jadi surirumah sepenuh masa*

as salam, 
~awas!!! entry tiada gambar, tapi pendek jerk~


 setuju x dengan tajuk kat atas tu?.....
erm, kalu bangun pagi nak pi keje..... bila pikir2 memang itulah yang aku rasa.....
seronoknya lah kalu jadi surirumah sepenuh masa..... x payah susah2 nak bangun pagi pi keje.....
dok umah, layan anak, layan tv, layan internet (bisness online), layan majalah deko2..... kan

tapi di ujung minggu..... lain cerita pulak..... bestnyer lah kalu keje ujung minggu ni, x yah susah2 pikir nak masak ape, x yah susah2 pikir nak kemas umah ceruk mana dulu, x yah susah2 nak buat keje ape dulu kan..... uhuk
tu belum time anak2 dah membesar n dah sekolah bebetul nanti kan.....
lagi banyak keje nak kena pikir untuk keselesaan keluarga.....

hurm, manusia memang x pernah puas dengan apa yang ada....


dah, cukup setakat ni dulu aku merepek.....
dah 6 hari cuti, kena cari mood untuk menaip balik dalam blog nieh..... balik kampung xder aktiviti sangat walau tiap2 hari kuar jenjalan, tapi tetap xder modal nak cerita, sebab xder gambo..... huhu nuffnang pon dah credited'kan CPUV minggu lepas sebab x update blog.....
sekarang nak buat keje dulu..... erm ada keje ker?..... rasanya ada la sikit2 untuk update data..... hehe

k, sekian


7 comments

November 19, 2012 at 9:27 AM

ahhahaha hidup nie dikk kita x pernah puas kan ..
bila dah kerja penat , rasa nak duk rumah ..bila dah duk rumah rasa puas nak kerja pula ekeke

apa2 punn , biar apa yg kita buat berbaloi ;)

November 19, 2012 at 9:42 AM

uhuhuh!!!betul tukn?kita ni manala pndai brpuas hati ngan ape yg kita ada..tapikn,klau jd suri rumah waktu anak2 kecik lg..penatnay ngalahkan keje2 kt ofis :(
yg bestnya,kita yg keje nikn ke double plak kepenatan tukn :)

November 19, 2012 at 9:50 AM

kalau la sue diberi peluang, mmg nak dok rumah je jadi suri rumah sepenuh masa. dpt besarkan anak2, dpt jaga rumahtangga sendiri, dpt msk utk suami dan ank2. hopefully, one day impian tu akan jadi kenyataan. takut dgn dunia moden skang ni. biarlah anak2 membesar di depan mata sendiri

November 19, 2012 at 9:54 AM

mmg kita tk kan pnh puas dgn apa yg dh di kecapi...huhu

alhamdulillah..impian yg mula tu nk jd suri rumah dh trcapai..bgun pg rileks..tgk tv..layan intenet berbiznez online dh tercapai...weee...

November 19, 2012 at 10:48 AM

lieya tak leh la masz...dok umah mase pantang tu pun dah membosan dah hahaahaha.....tapi bile bangun tdo mmg tu laa pikir dulu pun hahaahaha.....

November 19, 2012 at 2:51 PM

tapi lama2 duk rumah bosan jugak.. hahaha..

mazs.. blog mazs kena blok sebab malware lah.. cuba cek malware dari mana~ hari tuh blog sis pon kena.. trafik kurang sket sebab ramai yg x dapat masuk blog..

November 19, 2012 at 3:13 PM

mang bila bekerja ni, sekali sekala duk umah, asa sonok jadi surirumah sepenuh masa... tapi bila lama2 cuti, jadi penin nak fikir nak masak ape je tu yang buat is asa nak kena ke opis balik.. hehe (^___^)

Post a Comment