^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22.11.12

Home » , , , , , , , » *Program Cuti-Cuti Jelajah Pantai*

*Program Cuti-Cuti Jelajah Pantai*

as salam, 


dah hari khamis, baru nak cerita aktiviti kami menakluk pantai sepanjang kami bercuti-cuti malaysia last week..... ambik cuti 2 hari, rabu n jumaat, dapat cuti 6 hari (selasa sampai ahad)..... hehe dah lama x bercuti-cuti malaysia..... tujuan utama adalah balik kampung kami berdua, sebab raya aji ritu x balik..... memula balik Johor, then balik Pahang.....

so, aktiviti kami kalu balik kampung, rasanya x sah kalu x pi pantai..... hehe, kalaulah cuaca x hujan ari tu rasanya banyak jugak pantai yang kami jejak dalam masa sehari..... haha boleh gitu..... alah, setakat jejak kaki jerk, ambik gambo, pehtu pi la pantai lain pulak..... haha boleh kan.....

jom follow kami jelajah pantai masa cuti ritu.....

Pantai Tanjung Balau, Kota Tinggi, Johor

 kalau kunjungan sebelum ni kami sempat mandi manda di Pantai Tanjung Balau, tapi kali ni, kami cuma jejak kaki n main air sikit2 jerk..... sebab cuaca baru lepas hujan n dah nak maghrib pon time kami sampai sini..... ingat nak ke Pantai Desaru, tapi itu lah..... cuaca x mengizinkan..... so baik balik umah.....

 hari Khamis kami bertolak balik Pahang....


 Pantai Balok, Kuantan, Pahang

ada sesetengah ejaan tempat tu 'Baluk' dan ada jugak 'Balok', but hubby kata ejaan yang betul adalah Balok..... erm, pape pon, kami x benarkan Aisha mandi kat sini sebab ada aktiviti lain yang telah dirancang di tempat lain.....

singgah jerk kat pantai tu, lepas tu kami ke Pelabuhan Kuantan pulak..... pusing2 dalam kereta jerk, x dapat nak turun tengok kapal berlabuh coz hubby lupa jalan nak masuk ke jalan tepi laut..... so, gambar pon xder..... 

lepas tu kami ke.....



hurm, ada sesiapa dapat teka kami di mana?..... masih lagi di Kuantan..... hehe
kami di 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


Pantai Teluk Cempedak, Kuantan, Pahang

membina istana pasir..... aku bina, Aisha siram, aku bina, Aisha siram..... last2 aku biar jerk istana aku tu separuh roboh..... haha, sambil bina istana sambil kontrol biar baju n suar x basah kena air..... maklum, x bawa baju basahan..... see, Aisha dengan bergaun pon boleh jerk main pasir..... haha, seb baik aku stanby jugak baju gantian untuk dia.....



 kiri : anak kupang kut yang melekat kat batu tepi pantai
kanan atas : istana made by Papa Aisha
kanan bawah : istana separuh roboh by Mama Aisha

agak2 istana sape lagi cantik yerk..... huhu


lepas jelajah pantai..... kami ke tempat wajib tuju kalau balik ke Kuantan..... iaitu Megamall..... jenjalan cuci mata..... tapi ada jugak bende terbeli kat Parkson situ sebab ada sale..... haha ape dia, nanti kalu dah rasmi aku share kat sini yerk, ngauummm!!..... hehe

k, sekian


19 comments

November 22, 2012 at 8:52 AM

hapynya

November 22, 2012 at 9:11 AM

besnyer ronde2 pantai ye kak,,heheh saye dh lame xgi pntai2 cmni,,=) semenjak due menjak musim ujan ni

November 22, 2012 at 9:20 AM

tgk pic pown tutur rasa seronok hehehe

November 22, 2012 at 9:22 AM

salam perkenalan. saya singgah dan follow. jemput follow blog saya ye

November 22, 2012 at 9:39 AM

bessssnye...
teringin gak nak wat istana pasir tu..nth bila yerk!

November 22, 2012 at 10:05 AM

kak mazs jelajah kuantan,nenii balik kampong..duk umah ganu..hehe..kalo x leh jumpa dh kan kak mazs..hehe..in shaa allah..jika ade rezeki pasti jumpa kan..;)

November 22, 2012 at 10:31 AM

wahhhh..bestnya!!!
suka dgn pantai :D

November 22, 2012 at 11:11 AM

waahhh.. syoknye main pasir.. kalo dapat mandi lagiiii bestkan!

November 22, 2012 at 11:42 AM

syok kan???

November 22, 2012 at 12:05 PM

wah besnyer (^___^)

November 22, 2012 at 1:12 PM

nisah suke g pantai time sunset, best !! sambil mkn laksa ..

November 22, 2012 at 1:19 PM

happy famili. seronok tgk.

November 22, 2012 at 2:46 PM

wah bestnye jalan2 tepi pantai...

November 22, 2012 at 4:09 PM

memang suatu masa yang xdapat dilupakan.. tu yang coret2 kat blog, nanti dah besaq, siMerah leh baca pulak (^___^)

November 22, 2012 at 4:49 PM

adoi...seronoknyew...

November 22, 2012 at 10:11 PM

seronok jalan2

November 22, 2012 at 11:05 PM

johor penang. kiranya dah menjelajah negeri dah.hehe kedah pelis ?

November 23, 2012 at 9:23 AM

akak cantik la pic yg kat TC tu..

dah pindah key el xdpt la tinggal jejak ke tg. balau ..

November 27, 2012 at 12:27 PM

akak cantik ler pantai kat kuantan..airnyer bersih..soryy to say istana hubby akak lebih berkarakter..hihi..cuba lagik k..

Post a Comment